• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MUSTAFU_X: tam jsem samozrejme byl. Doufal jsem, ze bys mohl vedet i to. httpd.conf tezko normalni smrtelnik zmeni, ale vetsinou je to tam jiz prednastaveno od poskytovatele webhostingu. Slo mi hlavne o DNS a o zaznam CNAME take s * a jeho pripadny vliv na zaznam A s *. Kazdopadne diky.
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    CITRONAK: zkus pohledat konkrétní ukázky.. onehdá jsem to taky řešil a je potřeba trochu poladit httpd.conf

detaily zde
    http://codex.wordpress.org/Create_A_Network#Step_2:_Setting_Wildcard_Subdomains
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    CRS1138: ja myslim, ze to je dostatecne napsany v http://codex.wordpress.org/Tools_Tools_SubPanel

ale koukam, ze od 3.0 se to prestalo podporovat, protoze google zastavil vyvoj...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    MUSTAFU_X: Vyřešila jsem to tím, že jsem klientce doporučila si nainstalovat jiný browser.
    MUSTAFU_X: U toho webu nakonec xLanguage je nainstalován, ale nepoužíván. Jak jsem psala později experimentálně jsem přišla na to, že angličtina běží v samostatné administraci.

Jinak díky za odpovědi.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MUSTAFU_X: hele prosim te, nepere se to pripadne s * CNAME domena.cz ? Diky
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MUSTAFU_X: muzes mi trochu rozvest, jak zlepsis rychlost v backendu pouzitim gears?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MUSTAFU_X: na webhostingu jsem se ptal - prej jo. kazdopadne domenu mam jinde, takze si vratim zpet na to dns u toho a nastavim si to sam... a pak se uvidi :)
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    CITRONAK: mas nastavenou wild card v DNS? a ackovej zaznam? mrkni na install notes :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Resim poprve MultiSite WP. Nastavil jsem vse, co jsem mel (wp-config, .htaccess) a v poradku se dostanu do network admina. Bohuzel ale vytvorene weby nejdou - jako kdyby byl problem bud v .htaccess nebo nebyl povolen (coz admin rika ze jsou) aliasy a ten zaznam v dns. Nemel nekdo podobny problem? Diky.

Zkusim to zatim cele od nuly.
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    GLUMON: navstevnik si ale JS nestahuje, pokud ho do hlavicky nevklada nejakej plugin, nebo theme...
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    MUSTAFU_X: Co mi vadí je velikost - proč načítat spoustu JS, kterej se nikdy nikde nepoužije ? = jde mi o optimalizaci velikosti stránky

uživatel bude potřebovat : tady záleží kdo je to uživatel :) nejde o žádnou monstrózní aplikaci, ale o web, který je složen ze statických stránek = nejde o redakční/ blogovací systém. Jestli bereš uživatele, jako toho kdo administruje stránky, tak samo nikdy nevim kdy to bude potřebovat, ale ten kdo je administruje jsem já :)

Jak koukam na Gears, tak to by asi zrychlilo práci jen tomu kdo ho má nainstalovaný ( jestli jsem to dobře pochopil ) , tzn. přijde návštěvník na web a zahlásim mu "nainstaluj si gears!" - to asi ne
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    GLUMON: tak pokud ti jde o vývojovou platformu, tak bych moc zeštíhlovat JS nedoporučoval ... nikdy nevíš, kdy to uživatel bude potřebovat. Navíc nechápu co ti na JS v backendu tak vadí, pokud ti jde o rychlost, stačí si nainstalovat gears...
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    add JavaScript ve WP je ho fakt strašně hodně, defacto ho využívám sotva polovinu

dá se nějakým elegantním způsobem "pročistit" ? ideálně nějakým automatickým analyzátorem - přecijen ručně zkoumat co se používá a nepoužívá není na jedno odpoledne .. :/
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    uff, pokračování později :)
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    SHADOWALKER: xLanguage nemá žádné verze: nadpisy používají oddělovače a v rich editoru používáš ikonky jednotlivých jazyků ve WYSWYG editoru /každý jazyk má svůj čudl a keště jsou tam dva na zvýraznění označených jazykových mutací a odstranění označení jazykové mutace...

customfield se nepředkladají ani když přidáš get_post_meta, či pre_get_post_meta do hooků, navíc to souhlasí s filosofií, že pro každý jazyk si vytvoříš vlastní šablonu a v té si taháš custom fields k jednotlivým jazykům zvlášť
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    JTP: tohle se dá přepsat... udělat na daný článek tzv. "zámek"
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    SHADOWALKER: ano IE je opravdu strašný peklo. Problém je totiž v tom, že TinyMCE, který je použitý ve WordPressu má složitý JavaScript /hlavně kvůli převodníkům Wodr dokumentů a dalším features - navíc se do něj může nahookovat jakýkoliv plugin a ten tam přidává své vlastní JS volání, takže nakonec může vzniknout docela slušný balík JS, který prostě IE nepobere.
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    prosim o opravu nazvu klubu na WordPress (s velkými písmeny) děkuji i za vývojářské jádro komunity
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    TOMAS3333: NextGen
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    pouzivate vo wp galeriu? mate nejaky tip/odporucili by ste nejaku?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Setkali jste se někdy s tím, že blbne administrace wordpressu v IE? Konkrétně řeším zákazníkův wordpress 2.9.2 na Internet Explorer 8, 8.0.7600.16385 na win7, který má tendenci dělat různá pekla při editaci stránek (kurzor v okně skáče kam chce, při aktualizaci stránky se samovolně přemístí část kódu do jiného místa, atp.). Nevěřila bych, že je něco takového možné, ale zkusila jsem si to na vlastní kůži u zákazníka. U mně na chromu ve vistách funguje vše samozřejmě naprosto normálně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam