• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MUSTAFU_X: tam jsem samozrejme byl. Doufal jsem, ze bys mohl vedet i to. httpd.conf tezko normalni smrtelnik zmeni, ale vetsinou je to tam jiz prednastaveno od poskytovatele webhostingu. Slo mi hlavne o DNS a o zaznam CNAME take s * a jeho pripadny vliv na zaznam A s *. Kazdopadne diky.
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    CITRONAK: zkus pohledat konkrétní ukázky.. onehdá jsem to taky řešil a je potřeba trochu poladit httpd.conf

detaily zde
    http://codex.wordpress.org/Create_A_Network#Step_2:_Setting_Wildcard_Subdomains
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    CRS1138: ja myslim, ze to je dostatecne napsany v http://codex.wordpress.org/Tools_Tools_SubPanel

ale koukam, ze od 3.0 se to prestalo podporovat, protoze google zastavil vyvoj...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    MUSTAFU_X: Vyřešila jsem to tím, že jsem klientce doporučila si nainstalovat jiný browser.
    MUSTAFU_X: U toho webu nakonec xLanguage je nainstalován, ale nepoužíván. Jak jsem psala později experimentálně jsem přišla na to, že angličtina běží v samostatné administraci.

Jinak díky za odpovědi.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MUSTAFU_X: hele prosim te, nepere se to pripadne s * CNAME domena.cz ? Diky
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MUSTAFU_X: muzes mi trochu rozvest, jak zlepsis rychlost v backendu pouzitim gears?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MUSTAFU_X: na webhostingu jsem se ptal - prej jo. kazdopadne domenu mam jinde, takze si vratim zpet na to dns u toho a nastavim si to sam... a pak se uvidi :)
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    CITRONAK: mas nastavenou wild card v DNS? a ackovej zaznam? mrkni na install notes :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Resim poprve MultiSite WP. Nastavil jsem vse, co jsem mel (wp-config, .htaccess) a v poradku se dostanu do network admina. Bohuzel ale vytvorene weby nejdou - jako kdyby byl problem bud v .htaccess nebo nebyl povolen (coz admin rika ze jsou) aliasy a ten zaznam v dns. Nemel nekdo podobny problem? Diky.

Zkusim to zatim cele od nuly.
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    GLUMON: navstevnik si ale JS nestahuje, pokud ho do hlavicky nevklada nejakej plugin, nebo theme...
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    MUSTAFU_X: Co mi vadí je velikost - proč načítat spoustu JS, kterej se nikdy nikde nepoužije ? = jde mi o optimalizaci velikosti stránky

uživatel bude potřebovat : tady záleží kdo je to uživatel :) nejde o žádnou monstrózní aplikaci, ale o web, který je složen ze statických stránek = nejde o redakční/ blogovací systém. Jestli bereš uživatele, jako toho kdo administruje stránky, tak samo nikdy nevim kdy to bude potřebovat, ale ten kdo je administruje jsem já :)

Jak koukam na Gears, tak to by asi zrychlilo práci jen tomu kdo ho má nainstalovaný ( jestli jsem to dobře pochopil ) , tzn. přijde návštěvník na web a zahlásim mu "nainstaluj si gears!" - to asi ne
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    GLUMON: tak pokud ti jde o vývojovou platformu, tak bych moc zeštíhlovat JS nedoporučoval ... nikdy nevíš, kdy to uživatel bude potřebovat. Navíc nechápu co ti na JS v backendu tak vadí, pokud ti jde o rychlost, stačí si nainstalovat gears...
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    add JavaScript ve WP je ho fakt strašně hodně, defacto ho využívám sotva polovinu

dá se nějakým elegantním způsobem "pročistit" ? ideálně nějakým automatickým analyzátorem - přecijen ručně zkoumat co se používá a nepoužívá není na jedno odpoledne .. :/
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    uff, pokračování později :)
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    SHADOWALKER: xLanguage nemá žádné verze: nadpisy používají oddělovače a v rich editoru používáš ikonky jednotlivých jazyků ve WYSWYG editoru /každý jazyk má svůj čudl a keště jsou tam dva na zvýraznění označených jazykových mutací a odstranění označení jazykové mutace...

customfield se nepředkladají ani když přidáš get_post_meta, či pre_get_post_meta do hooků, navíc to souhlasí s filosofií, že pro každý jazyk si vytvoříš vlastní šablonu a v té si taháš custom fields k jednotlivým jazykům zvlášť
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    JTP: tohle se dá přepsat... udělat na daný článek tzv. "zámek"
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    SHADOWALKER: ano IE je opravdu strašný peklo. Problém je totiž v tom, že TinyMCE, který je použitý ve WordPressu má složitý JavaScript /hlavně kvůli převodníkům Wodr dokumentů a dalším features - navíc se do něj může nahookovat jakýkoliv plugin a ten tam přidává své vlastní JS volání, takže nakonec může vzniknout docela slušný balík JS, který prostě IE nepobere.
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    prosim o opravu nazvu klubu na WordPress (s velkými písmeny) děkuji i za vývojářské jádro komunity
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    TOMAS3333: NextGen
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    pouzivate vo wp galeriu? mate nejaky tip/odporucili by ste nejaku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam