• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SHADOWALKER: jedine jeho cesta by mohla byt spatne a on se nenacetl, coz asi taky moc nehrozi. Nic jineho me nenapada. Pak uz jedine zkus jiny efekty, zda u nich je vse v poradku.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    CITRONAK: Po půlnoci už se špatně vyjadřuji... ale jinak mluvíme o tom samém. Takže pokud jsou adresy jpegů v pořádku (což jsou) tak musím hledat chybu v js. Hmmmm. Díky za radu.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SHADOWALKER: vzdycky to odkazuje primo na jpeg, to, ze se jedna o galerii treba lightboxu se znaci pomoci nejake rel ci pocobne. Javascript lightboxu si to pak udela podle sveho... takze bych ocekaval, ze je nekde problem s bud s JS nebo s adresou k jpegum
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Když přišla řeč na NextGEN gallery. Stala se mi teď divná věc. Na lokálu vše fungovalo, po nahrání na web mi přestala fungovat galerie, obrázky odkazují přímo na jpeg místo použití nějaké instance lightboxu. Zkusila jsem galerie smazat a znovu nahrát, zkusila jsem přeinstalovat NextGEN, ale nic. Zkusila jsem nastavit různé "efekty". V administraci se to tváří v pořádku, ale na webu to na mně peče. Jedná se o verzi 1.7.3 na wordpressu 3.0.5.
    Předem moc děkuji pokud by někdo věděl.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    ANASTAZIA: teoreticky jedine podle pouziteho efektu (ktery by to musel umet). Prakticky bohuzel nemohu poradit.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    Da se nejak nastavit nextgen aby slo projizdet galerie sipkama na klavesnici?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Mate nekdo zazracny lek na problem s NextGEN gallery (viz http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-174-slideshow-is-not-working?replies=2), zadny z reseni, ktere jsem nalezl na forech nefunguje...
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    :) takova trivialitka...
    BULHI
    BULHI --- ---
    ja uz si to moc nepamatuju, ale problem byl myslim v tom, ze wordpress nejak tvrdosijne odmital brat jiz publikovany a budouci posty jako stejnej zaznam, takze byl problem hlavne se strankovanim

ale jak rikam, nektery pluginy to zjevne resi, takze se podivam jak..

ty funkce, co nabizi primo mysql, jsem znal jen nektery, jeste si to projdu.. kazdopadne diky za input
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    mozna tam je problem na ktery jsi jiz narazil ale toto nefunguje?

SELECT * FROM table WHERE FROM_UNIXTIME(varchar_pole_od) > UNIX_TIMESTAMP()

pripadne pomoci intervalu:
    TIMESTAMPADD(DAY,7,FROM_UNIXTIME(varchar_pole_od));

to vse za predpokladu ze SQL neumi samo o sobe porovnavat treba takto:
    SELECT * FROM table WHERE varchar_pole_od > UNIX_TIMESTAMP()

UNIX_TIMESTAMP() muzes samozrejme pouzit i s atributem DATE

UNIX_TIMESTAMP(NOW())
    UNIX_TIMESTAMP(DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL 7 DAY))

atd.

Zkus si ale vykon. nektere operace jsou dost nevykonne...

pokud toto znas tak pak asi nechapu s cim mas problem...
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    BULHI: jaké problémy?
    BULHI
    BULHI --- ---
    KOC256: no jako v Zendu bych si tuhle cast samotnou taky napsal snadno, ale chci WP pouzit na celej web jako CMS

co se tyce toho SQL - jde mi o to jak udelat dotaz "vrat mi zaznamy od - do", kdyz je ten timestamp v db jako string..

CITRONAK: no to me po pravde nenapadlo, protoze jsem s tim uz experimentoval driv a vim ze jsem s tim mel problemy, tak jsem to rovnou vzdal, ale jak tak ted googlim tak jsem nasel par pluginu co to resi, tak to zkusim nejak rozlustit
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    ja sice obecne tyto wordpressy nemam rad takze to bude trochu zavadejici ale na takovebanality bych cely WP poslal k sipkum a resil to necim normalnim co napisu za hodinu.

jinak databaze a SQl normalne umi korektne pracovat s timestampem.
    moje oblibena cast dokumentace
    MySQL :: MySQL 5.5 Reference Manual :: 11.7 Date and Time Functions
    http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    BULHI: custom post type by se na to hodil dobre, kazdopadne pokud se nepletu, tak je u snad vseho vzdy datum - konkretne jako "publikovano - datum". A to neni problem vypsat a pripadne i zmenit v administraci.
    BULHI
    BULHI --- ---
    pratele resim takovou specialitku a nevim kterym smerem se vydat, takze uvitam jakykoliv rady jak na to:

Jde o denni menu v jidelne, cili prispevek, ve kterym bude datum a nekolik polozek (konkretne vzdy 3). Rikal jsem si, ze vyuziju nejakej plugin na kalendar akci, kterejch je spoustu, ale vetsinou toho delaj zbytecne moc nebo slozite atd, proste jsem nenasel zadnej vyhovujici.

Rikam si, ze udelat na to vlastni plugin nebude problem, je to zadani jako stvoreny pro jednoduchej custom post type, ale nevim jak skladovat to datum - chtel bych to udelat co nejjednodussi, takze bych rad vyuzil tabulku postmeta, kam se ty data "navic" u custom typu ukladaj. Ta ale uklada data v radcich jako "post_id" => "meta_key" => "meta_value" (cili treba "3" - "datum" - "2006/12/25"), pricemz samotna hodnota je ulozena jako longtext. Muzu tam vkladat timestamp a pujde to podle nej tim padem i sortovat, ale stejne nevim jak pak udelat ten vypis na frontendu (napr. jak zobrazit aktualni tyden, kdyz menu bude vyplneny na par tydnu dopredu) a jak vyresit strankovani atd?

Cili otazka zni jestli bud neznate nejakej plugin, kterej by slo pro tyhle ucely snadno upravit, nebo jestli mate nejaky tipy jak tohle vubec v php vyresit (jak skladovat datum jako text a pokladat pak podle nej dotazy do databaze)? Nebo pripadne jestli nebude lepsi prece jen udelat si na to vlastni tabulku? Nevim ale v tom pripade jak to s tim custom content typem propojit (rad bych tu funkcionalitu vyuzil, kdyz uz tam je).
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    CALMKITTY: Párkrát jsem se setkala s tím, že nefungoval "flash uploader" ale "browser uploder" ano.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    s tim jsem mel problem pri automaticke aktualizaci ale u uploadu mi to nevadi. tim ale nechci rict ze to nepomuze CALMKITTY.
    BULHI
    BULHI --- ---
    rychlej gugl nasel tohle, mozna je to ono? (posledni post)

WordPress › Support » Can't upload media-get "Failed to write file to disk." message.
    http://wordpress.org/support/topic/cant-upload-media-get-failed-to-write-file-to-disk-message
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUSTAFU_X:
    skoda ze tu lidi nenapisou na rovinu to co mi pisou v poste ;-) mozna by ti doslo ze ten debil tu nejsem ja... ;-)

Kazdopadne dekuji za tvoji neskonalou snahu mi pomoci ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam