• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ZATAMOKO: zaklad
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MYSZO: tak zalezi co potrebujes rozjizdet, jaky ficurky sis navymyslel, zda ti staci zakladni tema, nebo zda adaptujes nejaky pokrocilejsi atd.
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ahoj,
    budu za de..la potreboval bych nejaky how to ... zakladni menu jak nastavit atd. nainstalovano mam .. . je nekde nejaky easy manual pro .... "me" .
    dekuji za info.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    hm, tak dobry, ta mrdka mi generuje htaccess ktery nefungoval. se s tim pak muzu srat dve hodiny, ze :(

takze uz ok.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    byl by nekdo ochotny mi pomoct s tim multisajtem?
    jsem teda konvertoval web dle navodu a stav je takovy, ze

hlavni strana funguje, je na ni stary web.
    pak jsem vytvoril /2011/ a tam chcu ten stary presunout.
    web se zda, ze funguje, je tam "ahoj vsichni", ale nema to zadnou sablonu a 2011/wp-admin/ hazi neexistujici stranku

vsechny temata a pluginy jsem disabloval pro jistotu.. co muze byt problem, jel jsem podle navodu (tzn v konfigu je co ma byt a v htaccessu taky)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    wp reset query
    This function destroys the previous query used on a custom Loop. Function should be called after The Loop to ensure conditional tags work as expected.

wp reset postdata
    After looping through a separate query, this function restores the $post global to the current post in the main query.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    CRS1138: Vůbec netuším, někde jsem to tak viděl, a neobtěžoval jsem se to pročíst.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    WRONSKI: nekoukal jsem do codexu ale jsem zvykly pouzivat wp_reset_query(), jaka je vyhoda wp_reset_postdata() - tim nechci rict, ze je to spatne, spis jsem zvedavy
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    <?php $query = 'post_type=page&meta_key=muj_custom_field_name&sort_order=desc&orderby=name&posts_per_page=-1';
    $thequery = new WP_Query($query);
    while ($thequery->have_posts()) : $thequery->the_post();
    ...
    endwhile;
    wp_reset_postdata(); ?>

Nedokázal jsem vymyslet, jak jednoduše vypisovat jenom child-pages, ale s filtrováním pomocí meta_key to funguje.

Je to nějak výrazně špatně?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    To jsem přesně nechtěl slyšet .))
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    WRONSKI: custom query?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Existuje nějaký elegantní způsob, jak vypsat seznam stránek + obsah jejich custom fields?

Přesněji: mám stránku, která má podstránky. Každá podstránka má custom field.
    Na stránce potřebuju vypsat seznam všech podstránek ve formátu: název podstránky, obsah custom field.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BASIK: Tak s tím bohužel neporadím. mně ty galerie strašně blbly, takže jsem nakonec skončila u toho nahrávání přes galerie, kde si můžu navolit všechny náležitosti a pak akorát vložím do příspěvku odkaz. Jen tímto způsobem mi to nezlobilo.
    BASIK
    BASIK --- ---
    SHADOWALKER: Ono vkladani alba jde v nextgenu trema zbusobama, normalni galerie, slideshow a pak ten image browser. Vyhovuje mi ten posledni, vlozim ho timhle [imagebrowser id=9], fotky z galerie v nem prepinat jdou, ale jakmile kliknu primo na fotku a ta se otevre v lightboxu, tak se nacte jen ta aktualni.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BASIK: Pokud vím, tak musíš fotky nahrát přes nextgen jako galerii a její odkaz pak vložit do příspěvku pod kódem [nggallery id=43] - číslo galerie musí odpovídat té vložené.
    BASIK
    BASIK --- ---
    Par dotazu:

1) NextGEN galerie - je nejak mozny, aby se po vlozeni nekolika "Single picture" obrazku do jednoho prispevku, daly tyhle po otevreni toho zabudovanyho lightboxu projizdet najednou? Klidne si tam budu rucne dopisovat rel, ale to zatim nepomohlo :)

2) NextGEN galerie - kdyz vlozim Image browser a otevru jejich integrovanej "thick box", tak se nacte jen prvni obrazek a nejde v nem prohlizet cely album, rel v nastaveni je "%GALLERY_NAME%"

Diky za pripadny navedeni k reseni :)
    BULHI
    BULHI --- ---
    jo aha.. no tak asi leda hledat v url string intermedia/multimedia/nova-media a podle nej se rozhodnout? moc nechapu, jak bys to chtel udelat jen pomoci css
    LETADLO
    LETADLO --- ---
    BULHI: CRS1138: Asi takto: mám v template definované tři horizontální menu a pod nimi se načítá obsah. No a já řeším jak načíst obsah vždy pod určité menu, které je zrovna používané. Například když si kliknu některou položku z prvního menu, tak se mi obsah načte hned pod první menu. A následovat budou zbylé dvě menu. Nebo když půjdu přes položku v druhém menu, tak budou ve výsledné stránce dvě horizontální menu pod sebou, pak článek a pak zbylé třetí menu. Css varianta byla možná, protože znám výšku jednotlivých menu a načtený clánek by měl taky statickou výšku (scroloval by se horizontálně). To by šlo pouze pokud bych znal které menu uživatel zrovna použil. Otázka je jak donutit wp_nav_menu připojit třídu například active-menu (jako to jde v případě jednotlivých položek v menu kde lze připojit current-menu-item). To jen tak na obhajobu. Php varianta, kterou bych chtěl použít by jednoduše prohazovala ty tři menu s obsahem. Ale zase je tu ten problém jak zjistit které menu bylo použito. wp_nav_menu nemá tolik možností http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_nav_menu
    Představa je asi taková:
    <?php
    if ( $pouzitemenu=='menu-jedna') ) {
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-jedna', 'theme_location' => 'primary' ) );
        echo $obsah;
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-dva', 'theme_location' => 'secondary' ) );
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-tri', 'theme_location' => 'third' ) );
    }
    if ( $pouzitemenu=='menu-dva') ) {
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-jedna', 'theme_location' => 'primary' ) );
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-dva', 'theme_location' => 'secondary' ) );
    	echo $obsah;
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-tri', 'theme_location' => 'third' ) );
    }
    else {
    	echo $obsah;
    }
    ?>
    Snad je to tentokrát k pochopení. Pro konkrétní představu se jedná o toto http://multimedia.uud.zcu.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam