• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SUPEREGO: tipnul bych root slozku (kde je nahrany web) - tam bude problem s pravy na ni
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    CITRONAK: nepomohlo, problém bude asi s právama. Která práva ale myslíš? htaccess má defaultní práva 644
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SUPEREGO: nech ten .htaccess vytvorit wordpressem. Smaz stavajici, jdi do trvalych odkazu v adminu, nastav to tak, jak potrebujes a mel by se ti vytvorit sam. Pokud ne - bude dole chyba a bude tam vypsany spravny htaccess - takze to pak jen zkopiruj a vytvor pripadne rucne.

Pokud se ti nevytvori automaticky, tak je to problem s pravy.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    já nemám motýly, ale taky řeším problém s permalinky – přepnutí na jiné varianty mi nefunguje. upravil jsem .htaccess podle wordpress codexu. přepnul jsem na hezké permalinky – nefunguje. přepnul jsem na default – funguje. otevřu htaccess – a je prázdný, třebaže jsem ho před chvílí upravoval.

napadá vás, co se s tím dá dělat?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: WP by si mel vytvorit Rewrite pravidla kdyz zmenis permalinky v back-endu
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    HADIAK: tak zalohu mas, takze by to nemel byt problem
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Co ten wp_register_script? Jako mohl bych dat wp_enqueue_script do <head></head>, ale ja bych to radeji dal functions.php, abych si tu hlavicku dale nezasiral.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    CRS1138: najnovsiu :) asi skusim.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    HADIAK: :) co mas za verzi? Ja teda nejsem zadnej expert pres regularni vyrazy a mod_rewrite... Ale mozna bys mohl zkusit, smazat vse v .htaccessu a nechat WP si to jeho obsah vytvorit znova.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    CRS1138: tak s tym sa nedostanem ani na wp-admin :) ale posty (motyle) funguje.. ehm.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    CRS1138: mam pocit, ze mi to pred X rokmi spravil sam WP :)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: zazalohuj si to a zkus to s tim, co jsem postnul
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    A to sis psal sam, nebo ti to vytvoril nejaky plugin?

Using Permalinks « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks#Creating_and_editing_.28.htaccess.29

The following permalink rewrite code should be included in your .htaccess file (since WordPress 3.0):
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]

# uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]

# add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule ^[_0-9a-zA-Z-]+/(wp-(content|admin|includes).*) $1 [L]
    RewriteRule ^[_0-9a-zA-Z-]+/(.*\.php)$ $1 [L]
    RewriteRule . index.php [L]

ErrorDocument 404 /index.php
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    HADIAK: co mas v .htaccess?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Snazim se nahrat JS knihovnu skrze functions.php, ale nejak mi to nefunguje - nevite proc?

add_action('init', 'core_mods');
    function core_mods() {
    if ( !is_admin() ) {
    wp_deregister_script('jquery');
    wp_register_script('jquery', ("https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.2/jquery.min.js"), false);
    wp_enqueue_script('jquery');
    wp_register_script( 'tools', ("http://cdn.jquerytools.org/1.2.7/full/jquery.tools.min.js"), false);
    wp_enqueue_script('tools');
    }
    }
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    CRS1138: menil som na default a potom spat na tie ktore chcem (Post name). ako som pisal; p=xx islo, po prehodeni spat na Post name error.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    HADIAK: zkus zmenit permalinky na neco jineho a pak zase zpatky.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    WP ma problem s nadpisom postu "Motýľ" ? alebo sa ma len takto proti noci snazi nasrat?

co sa stalo; mam na webe clanok Motýľ, url ma "motyl" a vsetko ide OK. editujem ho, pridavam dake obrazky, dam view a uz mam error. skusal som zmazat clanok + vytvorit na novo, menit permalinky (s p=xxx fungoval) nic nepomohlo. premenoval som clanok na "Motýle" a uz to vsetko funguje (bez zmeny nastavenia permalinkov a podobnych veci).

pytam sa WTF?
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    MRTVY_KENNY:Jupí. To sou přesně ty základy, který mi chyběj.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BOBULIX: vsak pise, hledej margin a/nebo padding u identifikatoru, kam spadaji ty obrazky.. nejlip v chromu si dej ctrl+shift+i, vlevo dole klikni na lupu, najed si mysi na obrazek, ktery ti blbne, klikni a vpravo si najdi, jestli tam neco z toho nemas a je tam i v jakem souboru to pravidlo je a na kterem radku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam