• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Je podle vás k něčemu plugin Wordpress SEO by Yoast? Používáte nějaké SEO pluginy? Po mě to teď nějaký klient chce, nejsem si úplně jistý, jak se k tomu postavit, tak budu rád za vaše zkušenosti.

WordPress › WordPress SEO by Yoast « WordPress Plugins
    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/
    BULHI
    BULHI --- ---
    MERTLAS: podivej se do konzole, jestli ti to tam treba nehlasi nejakej konflikt v javascriptu, kterej vykresluje ten wysiwyg.. kazdopadne upgrade bych taky silne doporucoval.. tohle modry rozhrani uz jsem hodne dlouho nevidel :-)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    MERTLAS: imo může být problém v tom, že teď je aktuální verze WP 3.4.2, takže snow leopard (a nové safari?) s takhle starým WP si už nemusí rozumět. Začni tím, že zaktualizuješ WP.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    MERTLAS: je to sice haluz, ale skus iny browser.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ahoj, mel bych dotaz... mam macbook, snow leopard 10.6.8., WP verze: 2.1 A kdyz najedu na admin stranku worpressu a chci pridat clanek, tak se mi nezobrazuje radek pro editaci
    tedy tento:

Ikdyz zaskrtnu v nastaveni "users profile" kolonku "Use the visual editor when writing"
    Doufam, ze je dotaz k pochopeni :) (bohuzel jsem co se takovejhle veci tyce dost lama...)
    Diky za pripadnou pomoc.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TRZNICE: joomla neni wp a naopak
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    wp multisite mam a rozbehnutie bolo uplne v pohode. akurat niektore pluginy su potom trosku... niektore maju defaultnu podporu multisite, ine nie. inak je to pohoda.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    to zkuste nekdo na localu, ja na to nemam cas ted. trochu bych se bal tech absolutnich url u nekterych tabulek mozna :)
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    rikam pokud ostatni instalace budou jen mirrory master webu, pak bych to nepojil na jednu db a upravoval akorat master... rozdilny pozadi a voloviny poresis v css, tim by to haslo pro me
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CRS1138: resil sem multisite na joomle a bylo to celkem peklo, nakonec sem udelal dve instalace a svuj script, kterej dumpuje mysql, nasledne importuje sql do druhy db a jeste presune data ftp protokolem

ULTRAMARINE:
    Aktivace multisite WordPressu
    http://wordpress.bigdrobek.com/aktivace-multisite-wordpressu/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ULTRAMARINE: prave to neni jenom o vzhledu a stylu, rikas, ze bys tam potreboval logiku, ktera profiltruje i obsah, navic vsechno musi byt spravne prolinkovane, wordpress rve vsude absolutni adresy..

anebo muzes zkusit toto
    WordPress › WP Subdomains Revisited « WordPress Plugins
    http://wordpress.org/extend/plugins/wp-subdomains-revisited/
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    CRS1138: diky za navedeni, o tehle funkci jsem nevedel. A resim presne to co, pisou v zahlavi, jestli fakt potrebuju multisite nebo nevystacim s nejakym pluginem na zmenu vzhledu/stylu a podobne...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TRZNICE: jakou to ma vyhodu oproti WPMU? prijde mi, ze si tim koledujes akorat o vice starosti, ale treba se pletu.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    mno a nalinkovat ty instalace wp na jednu databazi by neslo?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    ULTRAMARINE: na to budes potrebovat Wordpress Multisite, koukni se na http://codex.wordpress.org/Create_A_Network
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Rad bych se zeptal na zkusenosti se zpravou vice kategorii a/nebo instalaci wordpressu.

Chci mit vice domen III. radu [resp. uz je mam] tedy neco jako domena1.lopata.org, domena2.lopata.org... a otazka, jeslti byste mi doporucili mit na to jednu instalaci worpressu a na kazde domene provozovat jednu kategorii prispevku [nevim, jestli to wp zvlada, ale tusim, ze jo] nebo mit vice samostatnych instalaci. Kdyz:

1] kazda z tech domen bude mit ruznej styl. Nemusi mit jinej layout, ale minimalne barvy, pripadne obrazek na pozadi se bude lisit.
    2] Ve smyslu udrzby predpokladam cca 1-2 pripevky tydne [do vsech domen dohromady, bude cca 5 domen]
    3] Prispevky v ruznych domenach nebudou prakticky nijak provazany. Jediny provazani, ktery bych uvital je skrz galerie, coz ale jeste nemam moc domysleny. Provozuju ted jednu galerii, ktera ale neni integrovana do wp. BTW nevite o nejake sikovne galerii, ktera by sla integrovat do wp a umela kategorie?

Zkratka to vypada jako jednodussi reseni mit vice instalaci wp, ale nemam predstavu jak velkou administraci/reziji muzu ocekavat? [desi me predstava vsechno pak delat 5x, tak premyslim, co je mensi zlo]
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KEPASO: ja nakonec pouzil Like-Button-Plugin-For-Wordpress a dopsal si do toho G+ a twitter sam. Kazdopadne diky za doporuceni, kouknu na to.
    Tech pluginu na toto je spousta, ale presne jak pises u vetsiny mi neco vadi
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KEPASO: dej jim utm tagy a sleduj pres GA
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    btw dotaz. sledujete nejakym zpusobem klikani na odchozi odkazy z vaseho blogu? muzete mi neco doporucit?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    CRS1138: to jsem resil celej vikend. vyzkousel jsem snad 10 pluginu a vzdycky mi neco vadilo. nakonec jsem si vybral http://wordpress.org/extend/plugins/social-sharing-toolkit/ a upravil si ikonky.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam