• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    BULHI: vono to i dost zalezi jaky mas pravidla pro subdomeny u DNS na webhostingu
    IORETH
    IORETH --- ---
    CRS1138: to je zajímavá myšlenka, díky!
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    IORETH: a co to resit vytvorenim child-theme?
    IORETH
    IORETH --- ---
    CITRONAK: Díky - našla jsem layout.css na FTP přímo v adresáři themes/Artifical (který je skrytý(!!) a dostat se do něj je adrenalinový sport).

Používají tam jakousi relativní metodu na výpočet šířky jednotlivých objektů:
    Fluid Grids · An A List Apart Article
    http://alistapart.com/article/fluidgrids

Doufala jsem, že najdu jedno místo, kde nastavím max-width (nebo něco v tom smyslu), od které se všechno počítá, ale nic použitelného jsem nenašla. To dědění je tak složité (překvapivě:), že moje nová hodnota se během načítání vždycky přepíše tou původní. Zvětšená šířka tam vydrží jen malou chvilku, než se donačte celá stránka a nakonec nic. Vzdávám to, nechci to rozvrtat. Moje znalosti css nejsou nic moc.

Moje nervy, moje nervy :)

BULHI
    BULHI --- ---
    prosim vas ovladate nekdo trochu mod_rewrite? zalozil jsem subdomenu na hostingu, do .htaccess mi to pridalo tohle:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^subdomena\.example\.cz
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !subdomena/
    RewriteRule ^(.*)$ subdomena/$1 [L]

tohle dela co ma, nicmene za tim mam ty klasicky pravidla pridany wordpressem, ale wp se pri pokusu zobrazit jakoukoliv stranku vzdycky na chvili zasekne a pa mi vrati 404.. je teda nainstalovanej primo v rootu.. neresili jste tohle nekdy? jak tak googlim, tak jsem nasel spoustu ruznejch tipu, ale zadnej z nich nefunguje, viz treba tohle

.htaccess - Wordpress and subdomains htaccess - Stack Overflow
    http://stackoverflow.com/questions/8368473/wordpress-and-subdomains-htaccess
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    IORETH: každý dle sebe. Vzhledem k tomu, že je to responsive šablona, tak to bude trochu komplikovanější. Není v nastavení šablony nějaký Layout Manager (bejvával tam), případně někde nějaké nastavení layoutu?
    IORETH
    IORETH --- ---
    Ahoj, používá tu někdo wooCommerce?
    Mám jejich free theme Artifical a potřebovala bych zvětšit šířku pravého sloupce (kde se zobrazují texty) a s ním celého layoutu (tedy ne na úkor levého sloupce, kde mám meníčka).

V jejich stylesheetech se absolutně nevyznám. Devatenácti-stránkový css je na třech řádcích bez možnosti to nějak rozsekat na kapitoly a fultextové hledání nějakých zjevných názvů tříd selhalo.

Jsem wp začátečník, takže mi možná uniklo něco zjevného a třeba vůbec není potřeba hrabat do stylesheetů... Ale jsem v koncích.

Je tu nějaká šance, že by stylesheety themat byly nějak standardizované v rámci wp, nebo každý autor má své vlastní konvence?
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    jak jsem tu resil to, ze wp cpal do mych feedu cpal 404 do headeru nikdo nevedel proc, tak sem to obesel timhle ve functions.php a je klid:

function 404_fix() {
    global $wp_query;
    if (is_feed() && $wp_query->query_vars['feed'] == 'heureka') {
    status_header(200);
    $wp_query->is_404=false;
    }
    }
    add_filter('template_redirect', '404_fix');
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    MRTVY_KENNY: dík za tip
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: na g+ je ceska wp komunita, treba se tam z tech 64 lidi nekdo chytne..
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    CITRONAK: Kua tak kasli na zkouskovy! Zkouskovy bude i v zari a v zime, ale tohle se nebude opakovat! :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SUPEREGO: Nebyt zkouskove, tak ti s tim heplnu za minimum. Docela me to zajima :-)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    OMG tak jsem psal už asi pěti "wordpress expertům", čtyři z nich vůbec nevěděli, co to ten BuddyPress je. Pokud není mezi vámi někdo, kdo by na to měl čas, případně nemáte tip na někoho, kdo by mi s tím mohl píchnout? Do pošty pls.

[ SUPEREGO @ wordpress ]
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TRZNICE: to souvisi s wp nejak?
    kazdopad ja mam takovy "system" na jednom webu - vyvola to ulozeni komplet $GLOBALS do db a poslani odkazu na vypis s idckem na mail (+mail vyvola sms)
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    mrknete na to nekdo jestli je to ok, dik
    Jednoduché logování v PHP | Miloš Němec, www.milosnemec.cz
    http://www.milosnemec.cz/clanek.php?id=223
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    TRZNICE: vypni si ji pro prihlasene uzivatele (min. admina)
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    me na jednu stranu cache pekne sere, pac se furt hrabu v layoutu a furt to pak musim mazat rucne :D
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MRCEK: fair enough
    MRCEK
    MRCEK --- ---
    CRS1138: sorry, ale tomu se snažím právě vyhnout, špatná reklama :-)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MRCEK: muzu se zeptat, o ktery web se jedna, pokud to neni tajne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam