• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MALYSEK
    MALYSEK --- ---
    F89: Pokud si potrebuje kdo vyzkouset PHP stranky, tedy i Wordpress na Macu, tak co pamatuji, vcetne nastavovani MySQL databazi, existuje kvalitni programek na MAMP - http://www.mamp.info/en/index.html
    MALYSEK
    MALYSEK --- ---
    F89: No, osobne bych spatroval problem v Mysql databazi, ta si proste nacte co potrebuje a prehazovanim slozek samotneho wordpressu databazi urcite nesvedci. Ale treba se mylim.
    F89
    F89 --- ---
    BULHI: je to ghosting.cz, placenej, phpmini1 ci co - nerekla bych, ze je verejnej. ale sama nevim, vid:)
    a zadnej www_root tu nevidim sakra. Možná to tu někde je, se mnou je to trochu na dýl, protože tomu fakt nerozumím a rejpu do toho všemožnými způsoby no... ale moc díky za snahu, třeba se dopídíme zdárného řešení.:)
    BULHI
    BULHI --- ---
    hm no vzhledem k tomu, ze to hazi 403 a podle screenshotu tam nakej index mas, tak to ma bejt nekde jinde :-) neni tam nakej www_root nebo jinej adresar s podobnym nazvem? to je nakej verejnej hosting?
    F89
    F89 --- ---
    BULHI: Tak jsem to zkusila. Nahrala tam zas ten puvodni web - funkcni. Na FTP teda ta slozka Autopujcovna_Hodonín - smazala jsem obsah a do slozky nahrala obsah slozky Wordpress. Ten WP-config mam vyplnenej - jakoze user, databazi atd...

ale nejede to. pro predstavu mala obrazkova ilustrace jen odkazem.
    https://sphotos-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1236609_10201258245835787_1098474262_n.jpg
    F89
    F89 --- ---
    BULHI: jo takhleeee. :) no zkusim to!:))
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tezko rict, co tam mas ted za mess :-) ale jestli to chapu dobre, tak jsi mela smazat obsah slozky s puvodnim webem, tu nechat a do ni nasypat soubory s WP
    F89
    F89 --- ---
    Díky. No já se do toho vrhla a asi jsem to udělala dost špatně. Pomůže mi někdo, prosim, prosim?:)

Takže FTP mám CyberDuck - měla jsem dvě složky. S původním webem a složku Wordpress. Po dokončení hrubé verze webu ve Wordpressu, jsem stejně pojmenovanou složku zálohovala a vše smazala. Následně otevřela zálohu a zkopírovala vše na FTP, aniž bych to cpala do složky - myslela jsem, že tím pádem to bude v kořenovém adresáři. Myslela jsem špatně,) Co teď?

Jinak web je www.autopujcovna-hodonin.cz

půjde s tím něco udělat? děkuju moc!
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    F89: ano, to lze. Na FTP si založíš podadresář, například DEV a tam si rozjedeš wordpress a připravíš si stránky.
    No a pak až tobu deš mít hotové, tak smažeš stránky původní a wordpress přetáhneš do hlavního adresáře, samozřejmě nesmíš zapomenout upravit nastavení wordpressu.
    F89
    F89 --- ---
    Zdravím,
    mám takový dotaz, možná to bude pomatené, ale snad mě někdo pochopí. Jinak tvorbou webu se nijak nezabývám, jedná se o vlastní projekt, kdy chci ušetřit peníze.
    Takže mám doménu + hosting na kterém teď funguje firemní web, vytvořený v iWebu. Jenže to nefrčí tak jak má. Byl mi tedy doporučený Wordpress. Nemám s ním moc zkušeností, ale snažim se.

No a teď kde je problém - potřebuju udělat nějak to, aby můj zatím původní web pořád fungoval a já mezi tím mohla v klidu pracovat na novém Wordpressáckem webu.

Kamarád, co mi radil, mi řekl, že mám všechno FTP smazat, nahrát WP a dělat. Jenže tímhle způsobem vyhodím z provozu ten původní web a to nechci, protože nevím jak dlouho mi to bude trvat. Před tím jsem tam měla nahraný web i WP ale dostala jsem "vynadáno", že to není v kořenovém adresáři atd... a že to mám prostě vše smazat.

Je tedy nějaká možnost, vytvořit statický Wordpress někde bokem a v klidu a pak ho na svoji doménu a hosting převést?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CUCHULAIN: Tak nakonec to bylo tou šablonou a aktualizací na novou verzi se to vyřešilo a vypadá to naprosto parádně. A Jetpack zdá se pomůže i v dalších věcech. Šikovná věc. Díky moc.

Teď už musím sehnat jen nějaký hezký lightbox dobře ovladatelný na smartphonech a budu happy :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nešlo by na wordpresu udělat aby uměl sub domény a obsah těch subdomén spravoval samostatný redaktor ? zatim jsem našel že více domen umí ale to s tim redaktorováním zatim nevidim...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Tohle se mozna bude nekomu libit / hodit:

QueryPosts - better WordPress code reference
    http://queryposts.com/
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CUCHULAIN: To nevypadá špatně, ale bohužel mi to udělá 490px úzkou nudli namáčknutou doleva a nedaří se mi dohledat nic, kde by se s tím dalo hnout. Možná je to šablonou, nevím. Nevadí. Díky moc i tak. Jdu hledat dál.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    LUIS_: třeba ta, kterou má v sobě Jetpack?
    WordPress › Jetpack by WordPress.com « WordPress Plugins
    http://wordpress.org/plugins/jetpack/
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Víte o nějaké podobné galerii jako je tato? http://wordpress.org/plugins/gamma-gallery/ Vypadá to fajn, ale tahle je posunutá o pár desítek px doprava, tak to vypadá blbě.
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tak pokud neumis programovat vubec, tak se to samozrejme z php dokumentace nenaucis, o tom neni sporu :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    s tim nemohu souhlasit nejde to generalizovat. Zrovna programování se učit z tutoriálů neni zrovna dobrej nápad. Jsou základy které je potřeba si osvojit na to je kniha dobrá i kdyby se jednalo o starší věci. (sql, základy php, principy MVC) zbytek zvládnete za běhu na opravdových věcech.

takže knížku php v kostce ano, knížku joomla, drupal spíš ne. ale i tak pokud je aktuální (což tištěná nebude) může ušetřit čas takže i tak se může vyplatit.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BULHI: ona tahle knizka vysvetluje principy ve velmi stravitelne forme. V zasade s tebou souhlasim, ale tohle je jedna vyjimka potvrzujici pravidlo.
    BULHI
    BULHI --- ---
    CRS1138: obecne nedoporucuju nikomu kupovat si nejaky knizky o programovani, natoz o nejakym cms, ktery se takhle rychle vyvyji (viz predchozi prispevek) :-) akorat jsem nedavno vyhodil nekolik knizek dohromady asi za pet tisic :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam