• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VERONIKA22: Uff. S tebou je teda sranda :-) Umis anglicky dostatecne na cteni knih? Pokud ano, poslu ti jednu starsi, ktera ti pomuze s vytvorenim vlastni sablony do WordPressu.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CUCHULAIN: pro pána o čem že je řeč? já na to mám jen 5dnů ( lépe řečeno 5nocí )

CITRONAK: bože tak takto to chodí? no tedy to jsem na sebe zvědavá :o(
    BULHI
    BULHI --- ---
    VERONIKA22: ted jsi me pobavila teda :) ujistit te samozrejme muzeme, ale vzhledem k tomu, ze evidentne nemas tuseni co mas delat, to bez komplikaci urcite nebude.. nastuduj si, jak se vytvareji custom sablony, pak vem to hotovy html a rozsekej to do souboru podle potreby.. jak bylo uz zmineno, jednotlivy podstranky si vytvor a napln obsahem pres admin, to muzes asi klidne udelat prvni, at mas vubec nejakou predstavu, jak to bude vypadat.. otazka je, jestli na tom stavajicim webu nejsou nejaky vyfikundace, ktery pres wp admin neudelas
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    VERONIKA22: jojo.. vytvořit z designu vlastní šablonu a stránky pak vytvořit v nainstalovaném WP.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VERONIKA22: ano, "prostě" si vytvoříš vlastní wordpress šablonu :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Zatím nemám konkrétní dotaz ale: poprvé v životě musím přidat wordpress ke kompletně hotovému webu ( žádná wordpress šablona ). Vůbec si nedokážu představit co to bude obnášet :o( V google jsem žádný návod v češtině nenašla a jak budu propojovat 20 podstránek v menu s wordpressem vůůůbec netuším.

Mohl by mě někdo ujistit, že i toto zprovoznění wordpressu je bez problému a jde to bez komplikací?
    YAMA
    YAMA --- ---
    CUCHULAIN: Tak nevím, co vše mám ještě vyzkoušet :(
    1) Veškeré php soubory pluginu i šablony jsem konvertovala přes Notepad++ do UTF-8.
    2) Zkusila jsem změnu kodování databáze, pro případ, že by to bylo tím. Takto: http://blog.unambiguous.info/2005/12/wordpress-problem-s-diakritikou/ Pak jsem ještě prošla databázi přímo přes phpmyadmin, kde jsem zjistila, ze se ukládala data pluginu z neznámého důvodu do švédštiny.
    3) Zkusila jsem definovat ve wp-mail charset utf-8 (bylo tam prázdné místo).

A pořád nic. Na celém webu diakritika jde, akorát v kontaktním formuláři a v tomhle pluginu, který odesílá dotazy ne..
    Nevíte, co mám ještě zkusit? :(
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Jak vypnout zobrazování html značek pod komentářem?

SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    CUCHULAIN: super! díky moc.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SUPEREGO: tak v tom případě:
    #nav-main li.zvyrazneno a {
    color: red;
    }
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SUPEREGO: na jaké adreso to jede?
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    CUCHULAIN: dík, ale nefunguje. menu je textové, přebarvuje se ze šedé (#3b3b3b) na červenou (#C30) na hover (nevim jestli to hraje roli). ten hover by to asi chtělo zachovat, klidně obráceně (z červené na šedou).
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    CUCHULAIN: i když možná bude potřeba přesnější definice než .zvyrazneno
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SUPEREGO: zkus třeba do třídy v položce menu napsat zvyrazneno a do custom css:
    .zvyrazneno { color: red; }
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Chtěl bych, aby jedna položka (v textovém) menu na mém webu byla červená. V šabloně je prostor pro custom css a v menu je prostor pro vepsání css třídy. Dá se to udělat? Co tam mám přesně napsat?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Já to tak dělám furt třeba když potřebuju doplnit fotky do galerií - v irfanu hromadně zmenším, přejmenuju a vygeneruju náhledy, nahraju přes ftp, a k tomu kousek html.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BULHI: to ano, nepohodlne :) ale kedze mam PS pustene viac ako WP, tak je to v pohode a ja vsetkym tym automatickym veciam neverim :) (auto resize/thumbs/etc - zvlast ked vidim aky to spravi thumb ono a aky spravim ja).
    BULHI
    BULHI --- ---
    HADIAK: no jasny, no offense intended :-) mohl jsem rict "nepohodlny" :-))
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BULHI: ono to nie je ani tak uchylne, ked clovek vie co chce spravit (a media library mu to neumoznuje).

RESCAPE: import ako pise CRS1138, ale ano, ja som mal na mysli img src. ako som pisal. proste ftp/html. ziadne library.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam