• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    CUCHULAIN: no tak to je predpoklad zejo :)). jde mi ale o to, ze kdyz si nainstaluju wp v cestine a aktivuju sablonu, tak se ta cestina promitne i do nekterych casti na fronendu a tomu chci zabranit. no nainstaloval jsem si User Language Switch plugin.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    KEPASO: určitě. prostě všechny texty napíšeš anglicky :-)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ahoj, narazil jsem na jeden problem. resim web, kterej bude mit frontend v anglictine. je mozny, abych u nej mel backend v cestine? bez pouziti pluginu pro prekladani. asi tezko, ze?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    MALER: co zkusit třeba MODx?
    to je něco mezi frameworkem a CMS :-)
    MALER
    MALER --- ---
    SPLNYX: Myslis ze mi nekdo za tyden v tom napise i to CMSko co k tomu potrebuju?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    pokud se někdo chystáte na kódování responsive designu pro WP, dost může pomoct Ultimatum.
    zase je v akci (vývojářská licence za $57 nebo pro jeden web za $35).

Včera jsem do toho jeden design z PSD převáděl a je to paráda :-)
    Používal jsem to poprvé a měl jsem to za půl dne. Sice zatím bez responsive podpory, ale to už je spíš otázka naklikání :-)
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    SPLNYX:
    KEPASO: Nakonec pudu asi do selfhostingu, páč prostě na .com nejsou ty pluginy, který chci ...
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    SPLNYX: pokud pominu jeho zamer, o kterym nic nevime... proc by mu to nemelo nic vydelat? blog o cestovani se da monetizovat velice dobre. a pokud se bude jednat o blog v aj, pak mnohem lip.
    MALER
    MALER --- ---
    Potrebuji programatora, ktery nam upravi Wordpress toho, co jsem popisoval zde
    [ MALER @ wordpress ]
    Sam na to nemam, takze kdo si chce neco vydelat...
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    KEPASO: pozitivní na něm je, že je zdarma :-)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    BOBULIX: mne prijde, ze hosting na wordpress.com nema vubec zadny pozitivum. svaze te to uplne ve vsem. zalezi sice na navstevnosti, ale troufam si rict, ze pro zacatek ti musi stacit nejakej zakladni hosting do 300/rok (s cz, eu nebo dokonce com domenou jsi na 500/rok) snad i vcetne dph.
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    CUCHULAIN: já přesně tak
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    WOJTISHEK: jeste jeden paradox - pri zobrazeni seznamu zbozi je napr. Add to Cart neprelozeno, pri zobrazeni jednotliveho produktu uz ano
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BOBULIX: začínal jsem na wordpress.com a přešel na vlastní hosting.
    potřeboval jsem volné ruce v designu a pluginech.
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Připravuju si blog na cestování a nemůžu se rozhodnout, zda selfhosting a wordpress.org anebo bezstarostný wordpress.com. Pro selfhosting mluví víc šablon - třeba elegant themes se mi líbí. Pro .com hovoří 3gb místa a obecně míň starostí.

Je tu někdo, kdo dal přednost .com?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    pls o pomoc...

mam wordpress na kterem mi bezi woocommerce a na nem koupena sablona.

jak je to s lokalizaci? udelal jsem si v languages slozce cs_CZ soubory, prelozil pomoci poeditu a pomoci nej i pomoci codestyling localization si zkusil vytvorit .mo soubor. Vetsina veci je prelozenych, ale napriklad kdyz jdu do kosiku, tak tam mam tabulku, kde 3 z 5 jsou prelozene a 2 z 5 zustavaji anglicky, i kdyz jsem je v dane lokalizaci prelozil, preskenoval, snad udelal vsechno, co bylo treba...

preklady jsou volany vsechny stejne, tedy napr.: _e( 'Remove', 'woocommerce' );
    BULHI
    BULHI --- ---
    OMNISLASH: jo aha.. no ono ti to neco vraci jen kdyz ses jakoby na archivu konkretni kategorie, coz ty teda nejses..

ale unika mi konkretni implementace.. proste ve wp je to jedna stranka a ty na ni tahas data z jinejch tabulek? jako asi bych to musel videt, porad mam takovej pocit, ze chces nejakou uplne jednoduchou vec, akorat to nechapu
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BULHI: nejde o to, ze je to hrozne vychytany zpusob, o ktery se nechci delat :) je tam proste jen odlisna datova zakladna od wp - proto rikam, ze je to skutecne irelevantni. to i v kontextu loopu, protoze jsem ocekav 1) takova zakladni vec bude k dispozici na vetsine mist 2) bude urcite k dispozici ve f-ci volane z sablony. jednoduse se ten obsah neodviji primo od kategorie v url (a patricnych postu). js aplikace potrebuje tu kategorii jen k tomu, aby nastavila nejake dodatecne parametry. opravdu neni potreba v tom hledat nic dalsiho

to reseni s get_query_var('category_name') jsem prave ocekaval, ze bude fungovat, ale nefunguje. respektive nic mi to nevraci. jasne, asi mi ve finale nezbyde nic jineho, nez to udelat v js, ale zkratka jsem myslel, ze pro neco tak zakladniho tam bude nejaka f-ce a ja ji jen nemuzu najit, nechtel jsem zbytecne vynalezat kolo

ad pouziti neceho jineho - jak jsem psal, jde o integraci jineho systemu do utrob wpec. kdyby to bylo na me, rozhodne bych se tomu shopu vyhnul, ale bohuzel
    BULHI
    BULHI --- ---
    OMNISLASH: zbytecna otazka to skutecne neni, ja to taky porad nechapu.. potrebujes jenom konec url? tak si ho nacti a osekej primo v tom javascriptu..

jestli zobrazujes jednu konkretni kategorii, mozna hledas tohle
    Function Reference/get query var « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_query_var
    napr: get_query_var('category_name')

jestli mas stranku s nejakym feedem produktu z ruznejch kategorii, kterej se ti vybira nejakym hrozne vychytanym zpusobem, kterej nam nechces prozradit, tak ti nezbyde nez udelat tohle: BULHI

jestli sis prisel akorat pobrecet nad wordpressem, tak ti doporucuju pouzit neco jinyho.. za platformu vhodnou pro eshopy ho taky zrovna nepovazuju
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CRS1138: takze cesta z url, ktera muze byt znama v podstate z casu nula, ze by byla dostupna jen uvnitr loopu - oh well, makes sence.. dobre, ja to reknu jinak - neprijde ti na hlavu, abych wp pres url sdelil hodnotu, to to muselo prepasirovat na posty a kdyz jsem ja chtel tu hodnotu zpet, tak jedine dotazem na kategorii postu? to neni jen brutalne neoptimalni, to je primo uchylne
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    OMNISLASH: Prave, ze je podstatne jakym zpusobem ziskavas data pro zobrazeni, protoze nektere funkce jsou definovane, tak ze funguji pouze uvnitr loopu – oh well, good luck to you…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam