• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    XMRAVENECEK: tohle nejsou chyby, jen 2 upozornění a jedno varování.
    Tipuju na nějaký spamovací robot (mass attack). Určitě doporučuji změnit přístupové údaje k administraci, zabezpečit WP.
    Nejspíš bude potřeba opravit i instalaci webu na webhostingu.
    XMRAVENECEK
    XMRAVENECEK --- ---
    Ahoj! Právě jsem zjistil, že nějakej spam se dostal na náš oddílový web - do všech příspěvků se neustále přidávají linky na všelijaké weby, vizte tady: http://www.suvy.cz/?page_id=15 V šabloně nic není, předpokládám tedy, že nám něco na serveru přepisuje databázi. Je to problém staré verze Wordpressu, na které web jede, nebo je to problém na straně db serveru?
    Nejsem žádnej odborník ani na PHP, ani na MySQL, nicméně po přihlášení do PMA jsem našel tyto errory:

Může to souviset? Je na vině provozovatel serveru? Jak zastavit množení spamů?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BULHI: ne. pres polylang ma treba kategorie "novinky" id 23 a "news" id 24. tzn pokud na tyhle kategorie chcu mit vlastni template, tak si udelam category-23.php
    jenze prepnu z novinek na anglictinu a je to id 24, takze se to nechyta (aktualne teda resim tim, ze mam category-24.php kde includuju category-23.php)
    ale tak se to ma delat?

anebo ano, mohl bych mit asi jedno category.php a v nem switchovat idcka, to seporavoni na urovni fajlu mi prijde nejak prehlednejsi, pac sablona na jednu kategorii nema krom hlavicky a paticky prakticky nic spolecneho s jinou..
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Tak jsem u wedosu dojel na max_execution_time, který mi odmítají navýšit na 120. Nuže, doporučíte dobrý webhosting?
    BULHI
    BULHI --- ---
    MRTVY_KENNY: tak to moc nechapu.. mas jako treba clanky ve dvou jazycich a chces pro kazdej jazyk jinej template? kazdopadne primo v sablone muzes prepinat co chces podle zrovna aktivniho jazyka ne?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls jak se zachazi s tim polylangem, kdyz chcu mit custom template pro ruzne kategorie?
    kdyz si udelam treba category-11.php tak templatuju jen jeden jazyk. ten druhy ma jine id. napada me pro ten druhy udelat soubor s includem, nebo se to dela nejak korektnejc?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    TBC: Já používám oči, páč je to zodpovězeno o 3, resp. 4 příspěvky níže.
    TBC
    TBC --- ---
    ahoj, je nejake reseni (plug in?) jak na wordpresu jednoduse postavit dvou ci vice jazycny web? co na to pouzivate vy?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FABIAN: Event Manager nabízí zadaní opakujících se událostí
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    Ahoj, znate nejaky pekny kalendarovy plugin, ktery v bezplatnem zakladu nabizi opakujici se eventy? Dik
    PULKA
    PULKA --- ---
    VIRUS31: BULHI: doporučuji novou a updatovanou verzi qTranslate - mqTranslate. Za zdarma hodně muziky. Když si projdeš manuál (případně funugují stejné triky jako v qTranslate), tak se s tím dá překládat všechno ;)
    WordPress › mqTranslate « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/mqtranslate/
    BULHI
    BULHI --- ---
    ja mam dobry zkusenosti s Polylangem
    WordPress › Polylang « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/polylang/

dost se asi taky pouziva Qtranslate
    WordPress › qTranslate « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/qtranslate/

oba jsou zadarmo
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Ahoj, potreboval bych pro wordpress doporucit funkcni a co nejlevnejsi plugin, ktery mne umozni mit web vicejazycny. Poradite prosim?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BULHI: dik, nejak jsem netusil kde zacit
    BULHI
    BULHI --- ---
    CRS1138: no normalne bych to obslehnul, ale asi se do toho budes muset trochu vic ponorit.. rychlej search:
    _WP_Editors::wp_link_dialog() - vypisuje ten dialog
    _WP_Editors::wp_link_query() - dotahuje tam ty stranky
    trida je v wp-includes/class-wp-editor.php

ale jak to je presne udelany s tim dialogem a ajaxem nevim
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PULKA: děkuju moc. Mrknu na to
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Po cem se mam koukat, kdyz chci nasledujici:
    V theme options mam input boxy pro CTA text a CTA URL a rad bych aby uzivatel, kdyz klikne na input box pro CTA URL dostal nabidku, tak jak je tomu v post/page editu, kdyz se pridava link. Tzn. ze pokud se jedna o link uvnitr webu, tak si muze vybrat primo ze stranek, ci postu a nebo muze zadat primo URL retezec.

Nejake napady?
    PULKA
    PULKA --- ---
    VERONIKA22: nevím, jestli tomu rozumím dobře, ale něco takového? Gallery share, nebo Social Gallery - lite, premium
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VERONIKA22:
    sorry že neporadím...

toto je přesně důvod proč tyto wordpressy a podobné systémy nemám rád. Protože pak ti klient bude vděčný jak krásně se to ovládá... protože se potřebuješ do něčeho vlézt... :(

No a tito nespokojení klienti pak končí u mě ;-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Chtěla bych se poradit. Klientka si přeje fotogalerii typu facebook. Tedy album s fotkama a když se jednotlivé fotky rozkliknou tak tam bude spousta místa pro odstavec/popisek té fotky.

Prozatím si nevím rady jakou fotogalerii zvolit. Jestli by to měly být např. příspěvky kde 1příspěvek=1fotka, 1album=1rubrika??? nebo jak to vyřešit :o/

Měl by pro mě někdo nějakou radu? Zatím jsem kromě příspěvků a nextGenGallery nic nepoužívala. Předem moc a moc děkuji!
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    ACID7: Dík. Měl jsem chybu v šabloně, že mi chyběl category.php. Archive.php nestačil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam