• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    CUCHULAIN: viz funksnost toho webu jestli mas zajem o spolupraci muzem se pobavit PM at tu nerusime .
    NGOMAU
    NGOMAU --- ---
    MRTVY_KENNY: parkrat jsem na to narazil. vetsinou slo o nastaveni serveru/hostingu, ktery nepodporoval loopback, mel zapnutej mod_security nebo podobny legrace. vzdy mi pomohlo nastaveni alternativniho cron mechanismu pres wp-config. viz https://wordpress.org/...port/topic/scheduled-posts-still-not-working-in-282?replies=13#post-1175405
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KEPASO: ja nespravuju hosting, ale napsal jsem hosterovi, at na to mrkne.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MRTVY_KENNY: jestli ti cron pracuje, to bys mel poznat v logu, protoze jak jsem psal, spousti se treba pri kazde navsteve.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MRTVY_KENNY: puvodne jsem psal, jeslti to nesouvisi s cronem, ale to je asi pitomost :).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls nedeje se nekomu "zmeskana publikace"? proste naplanovany post, ktery se nezverejni a visi s timhle statusem. nejsem si vedom niceho, cim bych to zpusobil.. vidim, ze na to jsou pluginy, ale na kazdou blbost instalovat plugin se mi nechce.. za 5 let jsem to nevidel a te tento tyden 3x na jednom webu (na ostatnich lidi nepouzivaji casovani, tze nevim jestli je to necim na tom webu. kazdopadne nic zvlastniho jsem ted s tim nedelal..)...
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    ZABIAS: jak jako že registrace? nepochopil jsem z toho, na co se ptáš.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    snažím se udelat web www.models-agency.cz ale nejak nemuzu prijit na ty registrace a tak. nechce mi stim nekdo pomoct ? nabízím procenta na projektu pripadne reklamní prostor
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    MRTVY_KENNY: Tyjo za tohle dík, to vypadá zajímavě.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    DETER: clovek musi trochu vedet, jak to chodi, ale jsou i ruzne frameworky / tooly, ktere v tom vyvoji pomahaji, treba
    Piklist Framework • Piklist
    https://piklist.com/product/piklist/
    GenerateWP - User friendly tools for WordPress developers
    http://generatewp.com/

(joomla je zlo! :)

"html tagy/texty a css styly naprasený jako stringy v php kódu" uplne nevim, co myslis, normalni template, ne? inline css neni asi optimal, ale pokud ma byt dynamicky a/nebo potrebujes pridat dve pravidla, nevim, jestli je nutne kvuli toho delat dalsi extra css file.. vec vkusu. kazdopadne je fakt, ze kdyz ve vysledku mas 20 pluginu a kazdy si na ruznych urovnich sofistikovanosti vklada svuj kus kodu do stranky, je z toho ve vysledku mnohdy pekny gulas na vystupu. ale nemam pocit, ze by jine volne rozsiritelne CMS bylo na tom nejak extra lepe..
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    T_O_F_F: Díky
    T_O_F_F
    T_O_F_F --- ---
    GALENIUS: Administrace - Uživatelé - User - "Veřejně zobrazovat jako"
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Ahoj.
    Mám dotaz. Je možné někde ve WordPressu změnit zobrazení autora?
    Viz. např. http://www.kentaur-pce.cz/
    Příspěvek obsahuje: Publikováno 27.1.2015. | Autor: LToman.
    Chtěl bych ale, aby se místo username zobrazovalo celé jméno.
    Je to možné někde nastavit? Kde? Hledám, hledám, nenacházím.

Před půl rokem jsem převzal správu klubových stránek, na spoustu věcí jsem už přišel, ale v ještě větším množství stále tápu.
    Díky.
    DETER
    DETER --- ---
    CITRONAK: Nic konkrétního mě teď nenapadá, ale obecně podobný požadavky očekávám. Jestli to teda jde řešit pomocí vlastních pluginů, tak to je super.

Zatím to teda vypadá, že se rozhodneme pro WP. Ale přes co nevim jestli se přenesu, jsou ty html tagy/texty a css styly naprasený jako stringy v php kódu. To je fakt kekel.. a že tam toho je :|
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    DETER: Takové úpravy je možné dělat a konkrétně na produkty/eshop existuje několik již pluginů. Obecně pomocí pluginů to má tu výhodu, že je funkcionalita oddělena od vzhledu (šablony) a je tak poté jednodušší měnit vzhled, případně je potřeba při tvorbě šablony myslet (nečekaně) a neplácat to jako na pískovišti. Pokud máš ještě nějaké příklady nějakých funkcí, tak se ptej.
    DETER
    DETER --- ---
    Ahojte,

ve firmě nám vykvetla myšlenka, že bychom místo interních CMS začali používat nějaký profláklý a přiohnuli ho vždy potřebám klienta. Váháme teď mezi Joomlou a WordPressem, ale v tomhle auditku položim dotaz jen k tomu WP:

Dá se přiohnout k obrazu svému tak, aniž bychom přišli o možnost aktualizovat jádro? Klient bude jistojistě vyžadovat určité, dost specifické změny, na které nebudou existovat pluginy a bude je potřeba doprgat ručně.

S tím málem, co o WP vím, mě napadá jít cestou pluginů. Tady ale nemám jasno, jestli jdou pomocí pluginů dělat i dost "core-like" věci jako třeba správa produktů + zařazení do kategorií + nutnost autentizace v případě prohlížení daného produktu. To byl příklad, nechceme na tom stavět e-shop, jen jsem chtěl načrtnout, že bude potřeba dělat i hlubší úpravy, než jen někde vypsat celkový počet článků apod.
    Nebo existuje jiná cesta?
    PULKA
    PULKA --- ---
    nemáte někdo tip na to, jak řešit Open Graph v případě, že je web vícejazyčnej? Mám tam stejnojmenný plugin, ale nějak netuším, jak to nastavit, aby to fungovalo pro jednotliví jazyky. Pro vícejazyčnost používám mqtranslate.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    btw kdyby mi stim webem chtel nekdo pomoc budu rad :) muzem se dohodnout na nejakem spolupodilnictvi nebo reklamním míste atd ...
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    nemate typ na nejakej plugin na spravu, registraci ruznejch profilu ? (chci si udelat databazi lidi, kteri se budou moct registrovat vyplnit profili atd.) zkousim Users Ultra ale nejak mi to nepremava :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam