• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZATAMOKO: cunarna to je, ale pokud nepouzivas child, a zabias nepouziva, protoze se childu boji, tak nevim jak jinak poradit :)
    ZABIAS: samozrejme je potreba pouzit trosku sofistikovanejsi definici.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ZATAMOKO: ale kdyz je tam thumbnail tak se zrusi i nahledovej obrazek ne ? :)
    KEPASO: :) no :) ja teda az budu vedet presne kde ti pisnu a pomuzes ? :) dekuji, teda nejdriv zkusim sam ale... :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KEPASO: to je čuňárna, ikdyž funkční a často doporučovaná :) ta data si bude tahat stejně, jen nebudou vidět.

1. odkaz na googlu radí z content.php smazat:
    // Post thumbnail.
    twentyfifteen_post_thumbnail();

Resp. obecně z těch "content" šablon, které tě zajímají.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZABIAS: hele ja taky css neumel, ale skocil jsem do vody, aniz bych umel plavat a najednou si delam vlastne vetsinu uprav sam. navic ono staci umet pouzivat google a porozumet trosku anglictine. ;)

poradil bych ti vic, ale na polovicni dotaz, polovicni odpoved. kdyz neco potrebuju, musim ukazat, kde to potrebuju.

a pamatuj, cim min pluginu, tim lip. plugin konkretne na tohle snad ani nemuze existovat.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    KEPASO: ja todle prave neumim :D CSS a podobne :) mel sem na mysli nejakej plugin no :)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZABIAS: treba pridanim css vlastnosti display: none; prislusnymu elementu.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    jak udelat aby náhledová fotografie u příspěvků a stránek se zobrazovala jenom v náhledech ale po rozkliku na strance prispevku nebo stranky se nahore uz nezobrazovala ?

hledal jsem pluginy ale nevim.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nestalo se nekdy nekomu tohle? :) naplanovany duchacek. nejde smazat, editovat, nic..

PIDIZUB
    PIDIZUB --- ---
    Zdravím vespolek. Můj kamarád na mě měl dotaz, se kterým si nevím rady. Třeba byste věděli vy ostatní.
    Zajímá ho. Zda lze nějak z automatizovat nové uživatele tak, že se jim při registraci na vstupní stránce vytvoří subdoména. A bude mít tak svoji instalaci WP. Nebo jak vyřešit?
    Mě napadlo Multisite. Ale nemám s tím zkušenosti.
    On má svoji stránku, ale nepotřeje k domu další uživatele. Potřebuje, aby na sebe navzájem neviděli v Administraci.
    Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KEPASO: Budu vděčný, mně pomůže jedině jasný polopatický příklad, nejsem kodér. Já samozřejmě nejdřív googlil, ale když už jsem něco našel, baly to zásahy do šablony nebo obecné rady, takže jsem z toho stejně moudrý nebyl.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: nasel jsem plugin https://wordpress.org/plugins/posts-order-widget/ ale zase, dalsi plugin kvuli takove blbine. melo by na to byt jednoducha funkce. urcite se da poguglit. podivam se pozdeji. nebo mistni mastri poradi. ;)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    WEDOS a opcache :) dobry
    Na serverech používáme pro PHP 5.3 a 5.4 jako opcode cache nástroj XCache. U nových verzí, tedy PHP 5.5 a 5.6, je nasazena Zend Opcache, tedy výchozí opcode cache dodávaná s PHP
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Ach! :) Tak ještě jednou a líp:

KEPASO: KEPASO, neznáš ještě podobné kouzlo na přepínání řazení příspěvků vzestupně a sestupně?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: KEPASOva rada ;) ale nevadi

Ad 2. cast: urcite existuje neb programatically se jedna o zmenu jednoho parametru v WP_Query
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Použil jsem tu tvou radu ála odkazy do widgetu a funguje mi to, jsem spokojený. takže vyřešeno a díky.

Ještě se zeptám - neexistuje podobné kouzlo, kterým bych měnil řazení článků (podle data zveřejnění) mezi vzestupně a sestupně? Taky takto klikáním v postranním widgetu?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: poradi tagu se tim da taky menit, ale jestli se to projevi v tom widgetu nevim.

Koukni do Settings>SCPOrder a zaskrtni si prislusnou taxonomii
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Tohle řeší pořadí článků, ne štítků, jestli jsem to tedy správně pochopil.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KEPASO: Moc dík, to je asi ideální řešení.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: pripadne bych zkusil toto, ale widgety pouzivam minimalne, tak ti na rovinu reknu, ze nevim, jestli to pomuze

WordPress › Simple Custom Post Order « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/simple-custom-post-order/
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    asi bych tohle resil rucne vytvorenim textovyho widgetu, do kteryho bych vlozil kod tagovyho widgetu ocesanej od veci, ktery nepotrebujes, samozrejme s prislusnejma tridama, ktery tagy formatujou:

<div class="tagcloud">
    <a href="http://martinvlach.cz/tag/trenink/" class="tag-link" title="" style="font-size: 8pt;">trénink</a>
    <a href="http://martinvlach.cz/tag/usilovani/" class="tag-link" title="" style="font-size: 8pt;">usilování</a>
    </div>

jednotlivy radky (odkazy) si budes pridavat rucne a jejich poradi si budes menit dle libosti. velikost pisma si nastavis v inline stylu (ted je nastavena velikost 8pt). nemyslim si, ze budes mit desitky tagu, cimz by se povedomi o jejich mnozstvi v adminu rozchazelo s realitou na frontendu. timto taky vyresis situaci, kdy by se ti v sidebaru mohl objevit tag, kterej nechces atd.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Jde nějak nastavit pořadí štítků, v jakém jsou zobrazovány ve widgetu postranního panelu? Mám pocit, že jsou řazeny v pořadí, v jakém se postupně v článcích objevily (tedy asi podle data prvního použití). Rád bych to pořadí změnil, potřebuji dát jeden konkrétní na začátek, ale netuším jak, v editaci štítku žádné datum nevidím. Umíte někdo poradit? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam