• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KALIF_WH: pro jistotu ho nekam napis, treba se bude v budoucnu hodit
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    tak jsem po dlouhem boji prepral tu funkcnost wpml, kombinace nastaveni hhtacesu, pristupovym pravum pro zapis do souboru na serveru a kompletniho vycisteni cache pres troubleshooting mode ve wpml. Pokud to nekomu pomuze, muzu poslat postup.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    KALIF_WH: da se hledat ve všem ja to pravě proklikaval a nic sem nenašel. ale je tam toho tuna.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ZABIAS: Vzhledem k tomu, ze to je jako widget, bych hledal ve strukture tve sablony, v jejich komponentech, tam vyhledej testimonial a rekl bych, ze to bude otazka spis PHP, pokud to neni nekde v anstaveni sablony nebo toho konkretniho widgetu v adminu.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    nasel by se nekdo, kdo by byl ochotny podivat se na jeden WP web co jsem daval dohromady a zjistit, proc se neustale zpomaluje? je to pomerne malej web, Avada Theme + WooCommerce a je cim dal pomalejsi, i pres ruznou optimalizaci a pouziti pluginu jako WP Rocket. zkousel jsem pouzivat Query Monitor a P3 Plugin Profiler, ale nedokazu z toho dostat zadny rozumny vysledky nebo konkretni veci, ktery bych mel opravit.

nabizim €25/hod, kdyby to bylo nekdy behem tohoto tydne, bylo by to skvely.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Prosím nevíte jak upravit rychlost testimonials slideru ? na webu http://www.cukrarske-studio.cz hned vedle otvírací doby. (aktualně) v nastavení sem to nikde nenasel tak asi nejaky CSS treba ? (v theme editoru sem to taky nenasel zatim) Díky. moc. Případně.
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Nenasel by se tu developer, ktery se vyzna dobre ve wordpressu a ma zkusenosti s woocommerce? Slo by od robne upravy kolem platebni brany a moznost subscription na existujicim reseni.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Mimochodem, bude si někdo dělat výlet do Bratislavy na WordCamp?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CITRONAK: Dikz moc ra radu, ja to kdzytak zkusim jeste shodit a vzit od zacatku, respektive inslataci a nastaveni wpml, take to neni prvni stranka, kterou s wpml delam, ale tohle me trochu zabrzdilo v rozletu.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KALIF_WH: pokud jsi správně nastavil úvodního průvodce, tak by vše mělo fungovat. Nikdy se mi nestalo to, co popisuješ a to jsem těch webů na WPML měl docela dost... pak jedině, aby se ti na to někdo podíval přímo - tedy URL a přístupy. Za mě se omlouvám, ale nemám na to nyní prostor. Pokud ti někdo nepomůže, nebo na to nepřijdeš do středy v dalším týdnu, tak se ozvy.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CITRONAK: jeste language url format, to jsem vsechno nastavil je samozrejme mozne ze tam je neco spatne. Kazdopadne kdyz aktivuju wpml tak mi to hazi 404 i na homepage
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CITRONAK: uvodni nastaveni jsem nejake prochazel a delal, nabizelo mi to zvolit zakladni jazyk stranky a pridat dalsi k dispozici, v jakem formatu chci language switcher. Jinak nevim
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KALIF_WH: provedl jsi úvodní nastavení WPML? Vybírá se tam, do jakého jazyka se má přidat současný obsah apod.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Ahoj, mam opet prosbu o radu. Klient si usmyslel ze chce stranky ve dvou jazycich a koupil wpml plugin, nainstaloval jsem nejnovejsi verzi, zaregistroval sitekey a jakmile kliknu na pages neni k dispozici zadny obsah kdyz se da sorting ALL ukazuje to v zavorce dostupne vsechny ale dole v seznamu nic neni. Potkal se s tim uz nekdo ? Koukal jsem i na wpml troubleshooting stranku, vycistil cache a zkusil zadat Set language information. Nicmene problem pretrvava, stranky ktere existovaly pred instalaci pluginu se neukazuji a neni mozne je tudiz editovat a priradit pripadne jazyk a nove vytvorena stranka skoncila uplne stejne. Nepotkal se s tim prosim nekdo ?
    LOOKY
    LOOKY --- ---
    Pokud by to tu vadilo, tak se omlouvám a smažte

Front-end webdeveloper

Do digitální agentury 4WORKS hledáme posily do webového týmu. Pokud máš rád pěkné věci, smysl pro detail a bavilo by Tě navrhovat moderní responzivní web, možná hledáme právě tebe. Uplatnění máme jak pro zkušeného borce, který zaujme plně seniorskou pozici, tak pro šikovné nadšence s chutí se od nás něco přiučit.

Co Tě čeká zajímavého?
    • Ujmeš se tvorby webů a zodpovídáš za kódování grafiky
    • staráš se o jednodušší grafické úpravy ve Photoshopu
    • získáš možnost sdílet know-how s dalšími kolegy

Co od tebe očekáváme?
    • Alespoň základní zkušenost s tvorbou WWW
    • Grafické cítění
    • Znalost HTML5, CSS3 (případně JavaScript, jQuery)
    • Reponzivita pro tebe není cizí pojem
    • Pozitivní myšlení a týmový duch
    • Účast v ping-pong turnaji

Co u nás najdeš?
    • Pohodový mladý tým, který řeší problémy společně
    • Dostatek zajímavých projektů
    • Příležitost učit se nové věci a dále se tak rozvíjet osobně i profesně
    • Neformální pracovní prostředí
    • 3 psi
    • Ping-pong, stolní fotbal
    • Možnost parkovat kolo / auto přímo u kanceláře

Co Ti nabízíme?
    • týden dovolené navíc
    • společné akce plné zábavy, dobrodružství a jiných zážitků
    • notebook, telefon
    • možnost firemního automobilu pro osobní účely
    • zajímavý plat + prémie každé 3 měsíce
    • dostatek volného času (pracujeme do 16:00)
    • pracovní volno (placené i neplacené) nad rámec dovolené na objevování světa

V případě zájmu zašlete své CV na peterec@4ws.cz
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    PULKA: mam oboji a celou souborovou strukturu jsem prohledal pres hledani textoveho retezce v souborech. Vsude vsechno ok. Nakonec pomohla uplne debilni vec. Ve woocommerce, kde se nastavuje stranka pro cart a checkout jsem stranku prepnul na jinou a zase zpatky a od te doby to funguje. Kazdopadne dekuju za radu .. necekal jsem ze to reseni bude tak nelogicke.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Jen si tu tak odlozim pro pozdejsi vyuziti, treba se bude nekomu take hodit…

@TimVanDijck
    @syntaxfm @wesbos @stolinski if you want to see what modern Wordpress can be, you should really check Timber, it really changed how we develop Wordpress sites at our company!

GitHub - timber/timber: Plugin to write WordPress themes w object-oriented code and the Twig Template Engine
    https://github.com/timber/timber
    PULKA
    PULKA --- ---
    KALIF_WH: Máš nastavenou URL košíku v nastavení WooCommerce? Jinak bude asi nejjednodušší prohledat kód šablony na "woo-cart" classu a podívat se, odkud se to tam bere.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Mam dotaz, mam stranky, kde je nahozeny woocommerce v hlavicce je ikonka kosiku a pod tim rozbalovaci mini-cart kde clovek muze bud prohlednout kosik nebo jit rovnou k checkoutu. Nerozbalena ikonka kosiku by mela fungovat jako primy vstup do kosiku ale link obsahuje jen #, nemate nekdo tuseni, kde se da tenhle lapsus dohledat ?
    Klient si zamiloval Vocal theme tzn je to na ni. Diky jakub
    PULKA
    PULKA --- ---
    CRS1138: Za mne bohužel, zkus se přeptat toho, od koho máš plugin pro GoPay.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam