• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THEODORT: Já tomu teoreticky v podstatě rozumím, ten functions.css jsem projížděl několikrát a selským rozumem hledal, kde se o woocommerce.css píše. Ale moje laické oko nic podezřelého nezachytilo. Já jen vidím na tom GTmetrixu, že výsledná cesta k souboru má navíc jednu složku, jen nedokážu najít, kde se to generuje. Kvůli tomuhle ale měnit hosting a převádět web jinam nechci, to mi vůbec nepřijde adekvátní. Tak třeba se najde někdo, kdo to i přes to ftp zkousne.
    Soubor functions.php z aktuální child šablony je kdyžtak zde: https://uloz.to/!KHQCu7dw51bG/functions-php
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: ja bych se na to i kouknul, ale sosat to nekde pres FTPko, na to zkratka nemam cas a tvuj hosting nema ssh pristup… to je pak tezky.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE: nekde tam mas (zrejme) v child theme blbe include toho stylu. pravdepodobne v child-theme blbe includujes woocommerce.css z rodicovske theme ve functions.php
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Dokážete mi poradit s tímhle? [ MICKEY_MOUSE @ wordpress ]
    Někde se mi generuje špatná cesta a já už druhý den zkouším kde co, ale nehnu s tím.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Poptávám WordPress vývojáře na občasnou spolupráci při tvorbě šablon na míru (z dodaného HTML&CSS&JS do WordPress šablony). Požadavky na znalosti nemám vysoké a případně mohu doučit. Důležitý je pro mě zodpovědný přístup k práci a zdravý rozum. Více případně v poště. Děkuji.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Nemohu to nikde najít.

Namísto:
    /wp-content/themes/converio-child-theme/converio/styles/woocommerce.css

má být jen
    wp-content/themes/converio-child-theme/styles/woocommerce.css

(je tam navíc to /converio); to tam nemá co dělat a netuším, jak to změnit. TC mi nic nenašel, když jsem zadal tu cestu jako řetězec.

Čili v tom tvém kódu na tom nejdelším řádku má být jen 'styles/woocommerce.css',...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: pripadne to bude v jednom ze stylu, ktery je takto volan naimportovane pres @import direktivu
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: ta cesta by mela byt ve wp-content/themes/converi-child-theme/functions.php, tam bys mel mit neco podobneho tomuto kodu:

/**
     * Proper way to enqueue scripts and styles
     */
    function wpdocs_theme_name_scripts() {
        wp_enqueue_style( 'style-name', get_stylesheet_uri() );
        wp_enqueue_style( 'woocommerce-childOrWhatever', get_stylesheet_directory_uri() . '/converio/styles/woocommerce.css', array('style-name'), null, 'all' );
    }
    add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'wpdocs_theme_name_scripts' );

MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Zkouším to vyhledat Total commanderem, ale bude to možná na dýl.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    HARDCABB: Koukám teď na ftp, a ona je ta cesta k souboru špatně. Je tam překlep, proto to nenačítá, co to načítat má. Takže by asi čistější řešení bylo přepsat tu cestu. Dá se z toho zjistit, kde je ta cesta takto napsaná, abych ji mohl opravit?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MICKEY_MOUSE: zkus tam ten prazdnej soubor nahrat
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Vesele si bastlím optimalizaci webu a potřebuji poradit. Na GTmetrix.com mi analýza webu vyhodila tuhle věc. Selským rozumem to zkouším přebrat tak, že načítání webu čeká 5 vteřin proto, že se snaží načíst soubor woocommerce.css, který má nulovou velikost. Dá se poradit úplně polopaticky, co s tím mám udělat? Díky.

load.jpg
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Pripadne Amazon AWS a jejich S3 cloud
    PULKA
    PULKA --- ---
    GORK: Takle by to mohlo fungovat, pokud si nasdílíš videa do google disku nebo něčeho podobného, ne?

Jinak s velkými soubory nahranými přes WP pozor, pro jednu softwarovou/stavební firmu jsme používali WordPress Download Manager a ukázalo se, že jako všechno dobrý - nahraješ přes FTP, naimportuješ do WP, takže se to chová, jako kdybys to tam nahrál a pak ti to managuje linky ke stažení, práva etc. ale dává ti nějaký vygenerovaný odkaz, který ti pak naservíruje tvůj soubor a při datech větších než 600 MB se nám stávalo, že se to návštěvníkům s pomalým připojením už nestihlo stáhnout během trvání php requestu.
    GORK
    GORK --- ---
    THEODORT: děkuju moc, podívám se na to. Mně by se líbila služba jako je Microsoft Stream. Všechno je super, ale jen kdyby přehrávání videa ve wordpressu nepožadovalo přihlášení do týhle služby. Zkrátka aby si člověk zaplatil prostor a rozhraní, kam si videa nahrávat a mít možnost vygenerovat link pro vložení do vlastních stránek, bez debilních srdíček, komentářů, reklam, možnosti sdílení a jinejch věcí. Samozřejmě zachovat možnost při nastavování práv koncáků, který chceš, aby to viděli. Zkrátka byl jsem na dovolený, chci aby to viděla JENOM rodina a přátelé, jezdim často a nechci jim posílat furt flešky. Setkávám se s tím dost často.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GORK:
    MIKROM:
    pomoci js to jde urcite obejit i na hostingu. napr.
    Tuxedo Big File Uploads | WordPress.org
    https://wordpress.org/plugins/tuxedo-big-file-uploads/
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    GORK: nahrávat přes FTP?
    GORK
    GORK --- ---
    Ahoj všem chytrým hlavám, protože já jsem v hajzlu. Nevíte někdo jestli lze obejít "upload_max_filesize" který je omezen na 128MB a ten člověk potřebuje nahrávat 200MB, ale to by měl být už strop? Nechce využívat Youtube, ani Vimeo. Je mu jedno, jestli to bude něco jinýho. Máte někdo zkušenosti s nějakou jinou službou? Chce mít na stránkách, který poběžej pod wordpressem vlastní videa, ale nechce v ideálním případě, aby visely někde jinde. Nestojí o reklamu, je to jen pro známý. Máte s tím někdo nějaký zkušenosti?
    MARI
    MARI --- ---
    Můžete mi někdo poradit plugin pro blog s podporou češtiny? Potřebuju, aby uměl nastavit příspěvky tak, aby byla fotla vlevo a vpravo kousek textu, jako je třeba tady https://blog.idnes.cz/ a další, co musí splňovat je, aby texty, jako je "Category" nebo "Posted on" a případné další byly v češtině (nebo bylo možné je do češtiny přepsat (viz přiložený obrázek). Může být i placený.

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: por ejemplo… :) (jo)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam