• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MICKEY_MOUSE: vypada to ze jim to nefunguje uplne nejlip: https://wordpress.org/plugins/contact-form-7/#reviews
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Zapomněl jsem dodat to podstatné — za ty cca 3 dny od chvíle, kdy jsme toto udělal, mi odtud přišly dva spamy, což se dřív nikdy nestalo. Proto jsem zmatený a nevím, jestli je někde z mé strany chyba.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    HARDCABB: Zrovna tohle řeším, a nějak jsem se v tom možná zamotal. Mám na stránce https://martinvlach.cz/ cca uprostřed formulář, který doteď nad tlačítkem ODESLAT zobrazoval zaškrtávací recaptchu. A zobrazovat ji tam přestal po aktualizaci WP na verzi 5 (a možná i pluginu Contact Form, to si nevybavuji přesně).
    Udělal jsem reaktivaci klíčů. A teď už nic ve formuláři nezobrazuje, jen vpravo dole na stránce je nějaký recaptcha popup. To znamená, že mám vše nastaveno správně? A že v administraci formuláře z něj mohu smazat i ten "recaptcha" řádek?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    pokud pouzivate reCaptchu pro Contact Form 7, bacha na to ze od posledni verze je potreba vygenerovat novej set klicu pro reCaptcha v3 - dokud to neudelate, uvidi user ve formulari [recaptcha] a ta samozrejme nebude fungovat

reCAPTCHA (v3) | Contact Form 7
    https://contactform7.com/recaptcha/

a az to udelate, uz neni potreba vubec [recaptcha] shortcode vkladat do formularu
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    respektive stranka se zobrazuje ale netaha to do ni zadny obsah, tzn chtelo by to videt jak mas nastavenou stranku kosik
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    mne neprijde ze by ti web prestal fungovat, spis se jen nezobrazuje stranka s kosikem, jsi si jista ze to mas uvnitr permalinku a woocommercu spravne nastavene ?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    opět akutní problém
    www.caresse.cz
    když se vloží cokoliv do košíku, tak ten web přestane fungovat... nevíte, čím by to tak asi mohlo být, a co se s tím dá dělat?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: prolitni ten odkaz, je tam obojí,
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WOJTISHEK: php takovy moznosti nema. je to skript interpretovany ve chvili volani. muzes si pomoct cronem maximalne.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: většinou to jsou 2-3 prohlížeče najednou, ve kterých to běží, nic velkého. Zkusím se podívat na Ajax API, děkuji.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: WP Ajax api by na to šlo pouzit, dle toho jak píšeš dotaz tak se to asi netýká mnoha uživatelů naráz - kdyby ano, pak si dej bacha na vlákna server procesu.. případně websocket jak píše Hardcabb..
    Realtime WordPress (part 3) - Working with Websockets
    https://www.chefduweb.nl/2017/04/realtime-wordpress-websockets/
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARDCABB: toho jsem se trošku obával, nicméně kouknu na to. Moc díky!
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    WOJTISHEK: pokud potrebujes aby server automaticky vyslal pozadavek ke klientovi, obavam se ze budes muset vyuzit WebSocket nebo neco podobnyho - s tim ve spojeni s WP zatim nemam zadny zkusenosti
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    a omlouvám se, pokud to jsou dementní dotazy :D
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARDCABB: zeptám se ještě jinak - když mám v rámci pluginu definovanou funkci, můžu v jejím provádění definovat nějaký hook/akci/filter, který bych pomocí functions.php poté dokázal zavolat a refreshnul se mi frontend?
    Jde o to, že v datech, která přes api tečou, jsou místy kritické události a je třeba reagovat co nejrychleji, nejlépe právě ve chvíli, kdy se daná událost do DB uloží.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    WOJTISHEK: asi by bylo nejlepsi udelat si pres setInterval() request, kterej by pres ajax zjistoval v intervalu par vterin jestli se neco zmenilo v db a jestli jo, nacist to dynamicky a nahradit v domu na uvodni strance
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    WOJTISHEK: resp. na index.php
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARDCABB: mám na frontpage.php tabulku s daty, kterou mám otevřenou v prohlížeči a přes api se mi přidávají data do DB. Potřebuji domyslet formu, kdy se mi po každém přidání do DB refreshne tabulka v prohlížeči.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    WOJTISHEK: nerozumim, refreshnout jak? nebo pro koho? kde?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Prosím vás všechny...jaký mám použít hook, když chci refreshnout frontpage.php po přidání custom postu do DB? už tady z toho šedivím :D
    PULKA
    PULKA --- ---
    KALIF_WH: ah, cool, to by byla moje druha otazka, gratuluju :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam