• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    SYNTAX_TERROR: nejlepší query monitor co znám :)

každopádně:
    - první údaj je page generation time, ten je dost
    - druhý údaj je memory usage, to je ještě horší...
    - třetí údaj je db query time, což jde vidět, že db ti vyplivne data pod sekundu
    - čtvrtý údaj je množství queries...428 dotazů je masakr...

Obecně to vidím na problémy v pluginech / tématu, než ve WP.
    Je někde veřejně viditelný web?
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Ty 3 vteriny nejsou na cisty instalaci. Je tam nejaky koupeny theme, rada pluginu, v podstate hotovy eshop. Stacilo jen naimportovat produkty a spustit. Ale jestli to ty tisice produktu budou takhle brzdit, tak to je proooser, protoze takhle to nemuzu klientovi (byt je to muj kamarad a mozna prave proto) predat.

PULKA: v tom Query monitoru nedokazu nic vycist. SQL dotazy mi zadny pomaly nehlasi a u ostatnich (templates, hooks atd..) zase neukazuje cas nacitani. Jestli teda neni tech Query monitoru vic, ja pouzivam tenhle: https://i.nahraj.to/f/2flK.JPG
    PULKA
    PULKA --- ---
    SYNTAX_TERROR: 3s jsou dodt,podivej se pres query monitor, co to zpusobuje.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    SYNTAX_TERROR: 3 vteriny na cistou instalaci je docela dost, v tom by mohlo byt cele jadro pudla.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SYNTAX_TERROR: Woocommerce neni dobre reseni na velky eshop (ono to vubec je nic moc reseni obecne).
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Tak jsem do Woocommerce naimportoval nejaky produkty (necelych 7000) a zaznamenavam teda docela brutalni narust doby nacitani stranky. A to jak frontend, tak admin (jakakoliv cast). Response time je 7+ vterin. Pritom vedle na testovaci verzi bez produktu jsou to treba "jen" 3 vteriny. Takze velky pocet zaznamu zjevne nacitani brzdi. Zkousel jsem par tipu, co se bezne nechaji vygooglit: optimalizovat/vycistit db skrz nejaky pluginy, Cache pluginy na backend stejne nefunguji, divam se na Query monitor plugin, ktery ale jako nejdelsi query oznacuje nejakou s par set ms. Trochu jsem si pohral s indexy v databazi, ale nic nepomaha. Nemate nekdo tip, jak to nacitani zrychlit?

Ve wp_posts mam cca 12 000 zaznamu
    ve wp_postmeta je cca 280 000 zaznamu
    ve wp_options cca 900 zaznamu
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    hmm a co treba takovy feedy?
    fakt mate jistotu ze to nekde na webu v nejakym feedu nebude?

takze - pro amatery je na to plugin WP Hide Post

pro ostatni to je trosku komplexnejsi zalezitost kdy si clovek musi lepe promyslet pred kym a jak to ma byt schovany
    MVEK
    MVEK --- ---
    HARDCABB, LUIS_: Nepamatuji si přesně, čím jsem to nastavil, může to být dáno i šablonou (WooCommerce to asi nebude), ale nám se příspěvky nezobrazují nikde než v přiřazené kategorii, pokud jim nezaškrtnu, aby byly zvýrazněné. Zkrátka na hlavní stránce máme nastaveno, aby tam bylyl jen zvýrazněné.

Jinak samozřejmě taky lze mít soukromé příspěvky, ale ty uvidí jen přihlášení, kteří budou mít právo vidět soukromé, a tedy přístup i do redakčního systému byť omezený.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    LUIS_: vyuzij kategorie, ktery muzes priradit prispevkum. pri zobrazeni kategorie pak samozrejme uvidis jen prispevky, ktery do ni patri.

na tvoji defaultni posts page bys pak mel videt vsechny prispevky, nehlede na kategorii

skryvat prispevky ve vypisu defaultne nejde, zkus treba tento plugin: https://wordpress.org/plugins/unlist-posts/
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Mám poněkud žabařský dotaz. Pár webů jsem už udělal, ale vlastně jsem nikdy nepotřeboval blog. Nuže…

Jde to udělat tak, abych měl dvě stránky, přičemž na jedné se mi budou zobrazovat jen vybrané příspěvky a na jiné by se zobrazovaly ty ostatní, případně všechny? A pak, jde udělat, abych měl nějaké příspěvky přístupné jen přes odkaz, ale ve výpisu se nezobrazovaly?
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    CRS1138:

Vyřešeno, bylo špatně nastavené minify ve w3
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: zkus vypnout lazy loading, jestli to pomuze…

vice info: https://github.com/szepeviktor/w3-total-cache-fixed/issues/14
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Ano.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: pouzivas W3 Total Cache plugin?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, dokázal bys mi někdo pomoct?
    Na mém webu www.martinvlach.cz se dnes začala objevovat chybová hláška nahoře na stránkách. Dokážete zjistit, co s tím a případně to i opravit? Nějaká chyba databáze na řádku xxx.

Testuji plugin WooEvents (vytváření akcí a prodej přes Woocommerce), tak mě napadlo, že to s s tím může nějak souviset. Ale jen konfiguruji plugin, žádné zásahy do kódu nedělám. A navíc když jej deaktivuji, ta chybová hláška se ukazuje dál. nenapadá mě, co by to mohlo způsobovat a jsem admin-uživatel, takže vůbec netuším, co dělat. Rád zaplatím.

Díky.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    PULKA: hezky detailne vysvetlila a pritom nebyla tazana, moc hodna :))
    PULKA
    PULKA --- ---
    GALENIUS: Pokud se počítají i dámy tak uváděná hláška má dvě roviny:

a) Máš zastaralý PHP, patrně ještě nějaké 5.6 a možná starší. To je věc, co ti zadarmo udělá hosting. Obecně vzato, chceš nejnovější, co ti umí nabídnout. PHP 7+ je výrazně rychlejší. Taky starý PHP už nemá podporu, takže jsou v něm bezpečnostní díry, co jsou navíc známý.

b) Asi spojili info o tom, že si můžeš koupit prémiovou verzi MonsterInsights a podpořit je s touhle hláškou (moc se to nepovedlo). Imho zaktualizuješ PHP, klineš na dismiss a jsi good to go. Pokud chceš používat Google analytics a nechceš používat MonsterInsights, tak je asi tuna jinejch pluginů anebo můžeš dát kód rovnou do svýho child theme pomocí add_action do wp_head a kašlat na plugin.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    GALENIUS: staci deaktivovat, ale pak nebudete znat navstevnost, pokud ji nekdo sleduje v google analytics.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    OK. Takže když odinstaluju plugin MonsterInsights, měl by být klid 8-)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    GALENIUS: MonsterInsights je plugin pro analyzu navstevnosti, hlaska ti vyskocila pravdepodobne proto, protoze potrebuje ke sve funkci vyssi verzi php, nez mate na serveru. aktualizace php se provadi na serveru/hostingu. predtim je ale potreba zjistit, jestli ti sablona a ostatni pluginy na vyssi verzi php pojedou.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Pánové, potřeboval bych trochu poradit.
    WP prakticky nedělám, jen se snažím udržovat stránku našeho klubu jakž takž naživu.
    Teď mi vyskočila informace o nutnosti aktualizace PHP s odkazem na MonsterInsights a cenou od 100 dolarů ročně.
    Je toto nutné? Existují nějaké alternativy, které by byly free?
    Moc díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam