• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MRTVY_KENNY: jak se to projevilo?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    mmch dneska jsem na dvou webech chytnul toto (a ze to je z nejakych nulled veci je v tomto pripade nesmysl, asi nova verze)
    WP-VCD: The Malware You Installed On Your Own Site
    https://www.wordfence.com/blog/2019/11/wp-vcd-the-malware-you-install-on-your-own-sites/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MOTASH: mělo by jít udělat vcard a na tu prostě odkázat. Ale nezkoušel jsem to, tak úplně nevím.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    CYBERWOLF: Ja vim, jde mi o tu funkcionalitu na strance. To se prece muze hodit ať uz tam vlezes odkudkoli.

KALIF_WH: Na vizitku ho nechci moc velkej a to prinasi problem s citelnosti. Kdyz tam dam jen web adresu, je dle mejch pokusu daleko citelnejsi (protoze jednodussi - ma min tech ctverecku a jsou vetsi) nez kdyz tam nadatluju vsechny ty kontaktni udaje.
    V podstate tohle me vedlo k tomu, to presmerovat na stranku - coz funguje spolehlive. Ale aby byla zachovana ta pohodlnost ulozeni kontaktu, chtel bych prave ten buton na stranku. Holt by to bylo o jedno tapnuti navic, ale zato spolehlivy a byl by tam hned vedle treba buton - adresa do googlumapy s cilem navigace.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MOTASH: QR kódy nečte nikdo, ale pokud chceš, můžeš si tam zakódovat co budeš chtít: https://www.qr-code-generator.com/a1/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MOTASH: neni to zbytecne krok navic ? samotny QR kod muze fungovat jako kontakt "elektronicka vizitka" a nactene udaje je pak mozne rovnou ulozit do adresare.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    mám takovou ideu- na vizitku dát QR kod, kterej bude odkazovat na stránku "kontakty" - samostatná stránka určená pouze pro použití na telefonu.

A až se ta stránka na tel. zobrazí, chtěl bych tam mít buton, nebo něco takovýho, na kterej když tapneš nabídne ti uložení vizitky do kontaktů telefonu. Je něco takovýho? Případně jaký s tím jsou předpokládaný problémy?

dík
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ZABIAS: jsou mrtvý, Dejve, keywords jsou mrtvý
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    THEODORT: title, description v yoast mám, ale ty keywords mi chybí jestli nebo není přežitek otazka nebyla :) otázka byla jak to řešíte nebo jak to řešit když to neřešíte :)

DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Zilon WooCommerce plugin is released. - kryptoplatby

https://twitter.com/Zilonofficial
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: no.. tezko rict, co to je za divocinu. admina maji pro zmenu v /wp/

MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LUIS_: problem to neni, ale jak se chova polylang k url je v nastaveni a nemusi tam zadne /en/ vkladat...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JUNIOR: to není žádný problém, protože pak ta adresa prostě není stejná.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    nevite nekdo nahodou, ktery konkretni cache plugin uklada statickej content tak, ze se celej web tvari jako by bezel z /app/ slozky? napriklad tento: https://www.hotel-ploberger.at/
    na prvni pohled jsem si ani nevsiml ze to je WP
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    CYBERWOLF: Myslíš stejnou adresu nebo stejnou doménu. Když budu mít například anglickou verzi na www.domena.cz/en/ tak to není velký problém ne ?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    MRTVY_KENNY, CYBERWOLF:

Co se týče automatické volby jazyka, tak u těch co mají prohlížeč v češtině/slovenštině předpokládám, že s češtinou problém mít nebudou a všem ostatním se automaticky zobrazí angličtina. V nejhorším si jazyk přepnou v menu.

S tou adresou je to dobrá poznámka, špatně jsem se vyjádřil. Polylang do adresy vkládal …/en/… a já bych raději query string – pak by s indexací problém snad nebyl, nebo jo? Pokud by to takhle fungovalo, mohl bych sdílet stejný link a případně by tam někomu automaticky naskočil ten query string. Každopádně tohle je spíš okrajová věc.

Nejpodstatnější je samotná tvorba a správa jazykové mutace, která mi u Polylangu dost neseděla a uvítal bych něco více user friendly.

Na WPML kouknu, díky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    LUIS_: z multijazyčných řešení jsem vyzkoušel WPML, Locotranslate a Polylang. WPML mi vychází jako nejlepší a Polylang jako nejhorší.

WPML umí rozpoznat jazyk návštěvníka při první návštěvě (ale rozpoznávání jazyka je obecně na prd), ale myslím že jenom na HP. U stránek to moc nedává smysl - když pošleš odkaz na konkrétní jazykovou mutaci, chceš aby se ti otevřela konkrétní jazyková mutace.

Jinak mít na stejné adrese obsah v různých jazycích je špatný nápad. Každá jazyková verze by měla mít svojí URL. Jde o to, že když někomu pošleš odkaz na stránku v angličtině a zeptáš se ho, co si myslí o (cituji kus textu) a jemu se otevře polština, tak bude koukat jak z jara. Další věc je, že tam stejně musíš mít přepínání jazyků, protože to, že má nějaký jazyk prohlížeč ještě neznamená, že v tom jazyce chce návštěvník číst tvůj web (třeba má angličtinu proto, že si hledá různá howto, co jsou anglicky a ty položky v menu se mu takhle líp hledají. Nebo má anonymizer, co způsobuje, že se prohlížeč tváří jako že má nějakou náhodnou jazykovou verzi atd.)

Ale třeba WPML umí řešit přepisování odkazů, má nástroje na synchronizaci menu, řeší situace že nějaký obsah nemáš překlad a podobně, takže pro správu to máš dost transparentní. Kdybys měl zájem, tak mám ještě z dob minulých neomezenou licenci, tak se o tom můžeme nějak domluvit.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LUIS_: s tou adresou - nejmin z pohledu vyhledavacu neni korektni mit ruzny obsah pod jednou url (to tusim chces ty), jak by to meli indexovat? tvuj zamer je, aby web zaindexovany byl, zejo..
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Ahoj, jak řešíte vícejazyčné weby? Dříve jsem používal Polylang, který je ok, ale štvalo mě například, že třeba galerie musím dělat dvakrát či že se jazykové mutace projevují v adrese.

Raději bych něco, kdy je adresa furt stejná, stránka jedna a jen by se něčím přepnul text do jiného jazyka, kdyby někdo chtěl. Např. bych tedy někomu poslal odkaz a jemu se to primárně zobrazilo podle jazyku prohlížeče například. Nevadí mi si za to _jednorázově_ zaplatit, kdyby to nešlo zdarma.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SYNTAX_TERROR: mám pocit, že je to napsaný v kodexu. Jinak (asi ne úplně překvapivě) minimalistické základní šablony bývají napsané daleko (daleko, daleko...) lépe, než šablony s bambilionem funkcí a vlastními vizuálními editory, na které nemusíš znát kód, používají je slavné weby (o kterých jsi asi ještě neslyšel), stojí spoustu peněz, patří mezi nejoblíbenější (spolu s dalšími stovkami jiných) a tak.

Třeba Divi, to je peklo na kolečkách, ale lidi to chtěj ¯\_(ツ)_/¯

Jinak základní šablonu, která by mi přirostla k srdci a dělala radost, taky pořád hledám.
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    MOTASH mě navádí na dotaz: existuje vůbec něco jako "optimálně" napsaná šablona? Já jsem za ty roky u Wordpressu zvyklej na všlelijaký prasárny, existuje něco jako best-how-todo co se týče psaní šablon? A nějakej příklad konkrétní šablony, která toto dodržuje? Rád bych se poučil do časů budoucích, protože sem tam musím nějakou tu from-scratch šablonu vyprodukovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam