• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MRTVY_KENNY: zajimavy reseni, v mym pripade to ale podle me neni schudna varianta. muj produkt je tisk desek (treba na diplomku) takze je tam milion ruznych variant, barev, vlastni text, vlastni obrazek, nahrany PDF a dalsi zverstva.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: se tezko soudit, ja mam v jednom shopu custom konfigurator a je to jen javascript nad produktem s variantami.. tze napr. nacenovani zustava normalne v adminu, ale tam se cena hybe jen vyberem materialu, takze to neni az takova hruza..

HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    JUNIOR: vsak ten samotnej konfigurator si sam napisu a budu mit funkci ktera mi na zaklade vybranejch inputu vybleje cenu - do tedle chvile to vubec nemusi mit s WP nic spolecnyho.

jenze to cely musi bejt samozrejme soucasti "eshopu" a nez implementovat Zasilkovnu, GoPay a kosik od podlahy, rekl bych ze nejjednodussi to bude takdle naroubovat na WC?
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    HARDCABB: Nebylo by jednodussi si ten konfigurátor napsat rovnou celej od podlahy? Zase tolik prace není...
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    potrebuju postavit web, kde bude jeden hodne konfigurovatelnej/produkt, respektive sluzba. jednotlivy moznosti jsou tak komplexni, ze neni sance to poskladat jako regulerni WC variabilni produkt ani s pouzitim nejakych component pluginu.

nechce se mi ale opoustet koncept WC, protoze potrebuju user accounty, kosik, Zasilkovnu, GoPay a podobne.

tak si rikam co kdybych si vytvoril produkt s nazvem "Produkt" a dal mu cenu 1 Kc, vypnul produktovou stranku a udelal si vlastni konfigurator, jehoz vysledkem by bylo to, ze pridam tento produkt do kosiku, kde mu nastavim vlastni spocitanou cenu?

o spravu objednavek vubec nejde, bude se to posilat mailem a ve WP na to nikdo sahat nebude.

myslite ze je to blbost? napadaj vas nejaky uskali, na ktery jsem nemyslel?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ¯\_(ツ)_/¯
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    MRTVY_KENNY: jj konkrétně /docs/apps kde docs je url té parentí stránky a apps té childí.
    A jak už jsem psal - pokud stránce apps odnastavím docs jakožto parenta, tak url /apps už správně načítá přímo ten můj template soubor. Zvláštní.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SYNTAX_TERROR: a tu url mas teda korekt?
    web.cz/parent-stranka/child-stranka
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    MRTVY_KENNY: zkoušel. A souhlasim :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SYNTAX_TERROR: to je nejake divne a permalinky pregenerovat jsi nezkousel?
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    MRTVY_KENNY: tak bohužel, i po přejmenování na asdfsadfa.php to k výpisu používá soubor archive.php. Workaround na to mám - konkrétně právě v archive.php po podmínkou loadovat ten můj page-apps.php, ale není to optimální cesta, není.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SYNTAX_TERROR: zkus to prejmenovat na normalne treba apps.php
    page-apps.php je template, ktery se chyta automaticky na page se slugem "apps"

pripadne pro orientaci co se kdy bere doporucuju https://wordpress.org/plugins/show-current-template/
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Zaznamenává teď ve WP divný chování. Možná je ale normální, jen mu já nerozumim.
    Mám page, která je nastavená jako child jiné (má tedy nějaký parent). Vytvořil jsem si soubor stránky, který chci aby se na ní použil (page-apps.php, obsah na sshotu vpravo). U této (pod)stránky se moje template v seznamu vyskytne, vyberu jí, uložím a drc - ke zobrazení dané stránky je použito uplně něco jiného, moje template je ignorovaná.

Pokud této stránce odstraním parent stránku, tak už se moje šablona použije. Takže to nějak souvisí s tím, že je v režimu child. Rozumí tomu někdo?

MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: wordfence nahlasil, ze tam mam bordel.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MRTVY_KENNY: jak se to projevilo?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    mmch dneska jsem na dvou webech chytnul toto (a ze to je z nejakych nulled veci je v tomto pripade nesmysl, asi nova verze)
    WP-VCD: The Malware You Installed On Your Own Site
    https://www.wordfence.com/blog/2019/11/wp-vcd-the-malware-you-install-on-your-own-sites/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MOTASH: mělo by jít udělat vcard a na tu prostě odkázat. Ale nezkoušel jsem to, tak úplně nevím.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    CYBERWOLF: Ja vim, jde mi o tu funkcionalitu na strance. To se prece muze hodit ať uz tam vlezes odkudkoli.

KALIF_WH: Na vizitku ho nechci moc velkej a to prinasi problem s citelnosti. Kdyz tam dam jen web adresu, je dle mejch pokusu daleko citelnejsi (protoze jednodussi - ma min tech ctverecku a jsou vetsi) nez kdyz tam nadatluju vsechny ty kontaktni udaje.
    V podstate tohle me vedlo k tomu, to presmerovat na stranku - coz funguje spolehlive. Ale aby byla zachovana ta pohodlnost ulozeni kontaktu, chtel bych prave ten buton na stranku. Holt by to bylo o jedno tapnuti navic, ale zato spolehlivy a byl by tam hned vedle treba buton - adresa do googlumapy s cilem navigace.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MOTASH: QR kódy nečte nikdo, ale pokud chceš, můžeš si tam zakódovat co budeš chtít: https://www.qr-code-generator.com/a1/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MOTASH: neni to zbytecne krok navic ? samotny QR kod muze fungovat jako kontakt "elektronicka vizitka" a nactene udaje je pak mozne rovnou ulozit do adresare.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam