• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    CYBERWOLF: Taky možnost. Hezké navedení. Díky.
    MRTVY_KENNY:
    WOJTISHEK:
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Já bych doporučoval vypsat to normálně jako tabulku a na tu tabulku potom aplikovat toto:
    DataTables | Table plug-in for jQuery
    https://datatables.net/

Tj. žádné složitosti na straně wordpressu, řazení se udělá na straně klienta
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Pripadne ajaxove
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TIKVIK: to zni jako neco, co by mohlo byt spis v javascriptu..?
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    Ahoj, jen zkouším. Není tu někdo, kdo by mi chtěl udělat table nebo list order na základě užití Advanced custom fields a Timber plugin extension pro WP? Potřebuji řadit posty v archive.php na základě kliku na položku hlavičky. Tedy seřadit výpis v tabulce na základě třeba ceny, roku realizace, názvu - což jsou ACF položky.
    PULKA
    PULKA --- ---
    THEODORT: Parametry nevím, minimálně Google chce hreflang, nebo se to šeredně pokazí - budou vypadávat obě varianty, chystám na to případovku.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    JUNIOR: Jen FYI jakymi zpusoby to resi WPML

THEODORT
    THEODORT --- ---
    ok. jedna dulezita promenna je zda je to opravdu totozny prelozeny obsah. v tom pripade je dulezite aby google vedel ze je to prelozeny obsah. on si to sice umi leckdy zjistit sam, nicmene ma rad tag ?hl=en coby signaturu web interface language. nicmene je nejdulezitejsi dat googlu vedet a pripadne mu podstrcit kde jsou ostatni jazykove mutace(pokud to ma clovek soudne udelany, google pozna sam od sebe)

dale, leckdo ma rad nakupovani narodnich domen en,cz,de,whatever pro jazykove mutace

pro ostatni jsou tu varianty dalsiho radu domeny en.domena.neco(temer nikdo to dnes uz nepouziva), pripadne domena.com/cz/neco.

na zaver, pokud chcete vypadat cool a pokud uvazujete o tom mit domena.cz/en.. doporucil bych presun na .com
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PULKA: Tak nějak si to myslím taky
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: Moc neznámých a žádné univerzální řešení neexistuje. Jak se bude lišit obsah stránek, kdo s ním bude pracovat, jak se to bude měřit, jako jsou zvyklosti v oboru, jak je to velká firma etc. Fakt hrozně záleží Když to neposeres, jsou obě varianty imho technicky ekvivalentní pro vyhledávače (s otazníkem pokud je nazev URL smysluplný pouze v jednom jazyce), ale z hlediska užití a konvencí to může být fakt různé. Alza.sk bude dávat větší smysl pro Slováky než alza.cz/sk - komplet jiný zboží, jazyk, kampaně apod. A třeba u osobních stránek to může byt úplně fuk, pokud je ten druhý jazyk jenom doplněk, je to jednodušší a levnější. Pogoogli svůj use case.
    MVEK
    MVEK --- ---
    WOJTISHEK: Jo, to defaultně phpMyAdmin dělá. Nevím, proč to ten plugin iThemes Security exportuje takto. Tak aspoň mě to donutilo si znovu najít údaje k adminu databáze u hostingu, takže příště si udělám ruční zálohu tam:-). A pravidelnou bych stejně měl mít denně od hostingu, jen si ji musím pak vyžádat ke stažení.
    Díky, jedna záhada nejen vysvětlena, ale i vyřešena.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MVEK: lepší definovat nulovou hodnota pomocí NULL bez uvozovek
    MVEK
    MVEK --- ---
    WOJTISHEK: Vida, tak to asi bude špatný export.

Jak by tedy měla vypadat nulová hodnota pro bigint pole? Nyní to vypadá takto:

INSERT INTO `kjtrge_wc_customer_lookup` VALUES ("9","","","dg","dfg","dd@dd.cz","2020-07-10 22:32:52","","CZ","10000","Praha","");
    Druhé v pořadí je to user_id. Mělo by to být tedy bez uvozovek, prostě jen dvě čárky za sebou? Nebo tam má být to NULL bez uvozovek?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MVEK: user_id má nastaveno Allow Null, nejsou exportována špatná data? Tedy například místo NULL je "NULL"?
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    CYBERWOLF: Jsem se blbě vyjádřil - jako jestli dát jazykovou mutaci na vlastní doménu, www.domena.cz/ennebo to nechat na tejne domene..
    MVEK
    MVEK --- ---
    Může to někdo s WooCommerce ověřit u sebe, abych věděl, jestli to je bůhvíčím způsobená anomálie jen na našem webu, nebo jestli s tím mám jít otravovat dál?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Objevil jsem zvláštní anomálii z WooCommerce. U jednorázových zákazníků není samozřejmě položka pro login. Takže se vytvoří v tabulce wc_customer_lookup záznam s prázdným user_id.
    Blbé je, že když udělám export z databáze (přímo se teď nedostanu díky kouzelníkům z FORPSI webhostingu), tak dostanu tuto tabulku s omezením:
    UNIQUE KEY `user_id` (`user_id`),

A naimportovat data s prázdným user_id pak samozřejmě nepůjde, pokud jich je víc jak jeden. Export (zálohu DB) jsem tedy provedl přes doplněk iThemes Security, třeba je chyba i v něm.

PS: K překladům jsem se ještě nedostal, to je v TODO hlouběji.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CYBERWOLF: rekl bych, ze ma na mysli, jestli to resit prekladovym pluginem a nebo separatni verzi pro jiny jazyk, ale je to samozrejme jen moje domenka.
    MVEK
    MVEK --- ---
    HARDCABB: Dík, ale tak to bych asi už zvládl za pomoci PoEdit jako jsem si překládal šablonu. Zase se snažím omezit množství pluginů na minimum. Ale třeba se hodí.

PULKA: Mrknu. Před půlrokem, kdy jsem to začal řešit, a pak odložil pro jiné starosti, jsem tuto stránku asi nenašel a neviděl.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JUNIOR: co si představuješ pod pojmem "strategie"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam