• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HARDCABB: vidis do toho trochu vic? me castecne elementor pristup vyhovuje, castecne me kvuli tomu css balastu neskutecne sere.. a mam par veci astra+elementor, tak se ptam.. :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Vim ze je to nevyzadana rada, ale dneska uz bych se na Astru vykaslal presne kvuli tem problemum co popisujes a postavil web ciste na Elementoru (bud Pro verzi nebo Free spolecne s pluginem Elementor Header Footer) a sablone Hello Elementor.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Dobrý den. Začínám s WP. Jedu podle tutoriálu, kde chlapík používá Astru a Elementor. Jsem trochu zmatenej z toho, že se dá jedna věc editovat na dvou místech. Např. z defaultního WP thematu je menu v češtině, po aktivaci Astry je v angličtině a já jsem zmatenej z toho, kde to mám vlastně upravovat. Nebo typografii nastavoval v Elementoru a ne prostřednictvím Přizpůsobit (předpokládám, že je to přímé ovládání Astry). Jiný věci zase dělal právě přes Přizpůsobit. Guláš pro mě.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    zatim jsem objevil coby hezk funkcni totok:
    Super Progressive Web Apps – WordPress plugin | WordPress.org
    https://wordpress.org/plugins/super-progressive-web-apps/

nicmene mi lezi v hlave jak se zbavit addressbaru "bez instalace"
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT: aha :D
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    aka jak schovat ui chrome bez instalace appky
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    WOJTISHEK: address bar ;)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    THEODORT:
    if(wp_is_mobile()) { show_admin_bar(false); }

:D
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    co pouzivate na zprijemneni wp na mobilu?
    umite schovat address bar v chrome pod androidem? pripadne i na ios? bez instalace appky?
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    CYBERWOLF: Taky možnost. Hezké navedení. Díky.
    MRTVY_KENNY:
    WOJTISHEK:
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Já bych doporučoval vypsat to normálně jako tabulku a na tu tabulku potom aplikovat toto:
    DataTables | Table plug-in for jQuery
    https://datatables.net/

Tj. žádné složitosti na straně wordpressu, řazení se udělá na straně klienta
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Pripadne ajaxove
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TIKVIK: to zni jako neco, co by mohlo byt spis v javascriptu..?
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    Ahoj, jen zkouším. Není tu někdo, kdo by mi chtěl udělat table nebo list order na základě užití Advanced custom fields a Timber plugin extension pro WP? Potřebuji řadit posty v archive.php na základě kliku na položku hlavičky. Tedy seřadit výpis v tabulce na základě třeba ceny, roku realizace, názvu - což jsou ACF položky.
    PULKA
    PULKA --- ---
    THEODORT: Parametry nevím, minimálně Google chce hreflang, nebo se to šeredně pokazí - budou vypadávat obě varianty, chystám na to případovku.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    JUNIOR: Jen FYI jakymi zpusoby to resi WPML

THEODORT
    THEODORT --- ---
    ok. jedna dulezita promenna je zda je to opravdu totozny prelozeny obsah. v tom pripade je dulezite aby google vedel ze je to prelozeny obsah. on si to sice umi leckdy zjistit sam, nicmene ma rad tag ?hl=en coby signaturu web interface language. nicmene je nejdulezitejsi dat googlu vedet a pripadne mu podstrcit kde jsou ostatni jazykove mutace(pokud to ma clovek soudne udelany, google pozna sam od sebe)

dale, leckdo ma rad nakupovani narodnich domen en,cz,de,whatever pro jazykove mutace

pro ostatni jsou tu varianty dalsiho radu domeny en.domena.neco(temer nikdo to dnes uz nepouziva), pripadne domena.com/cz/neco.

na zaver, pokud chcete vypadat cool a pokud uvazujete o tom mit domena.cz/en.. doporucil bych presun na .com
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PULKA: Tak nějak si to myslím taky
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: Moc neznámých a žádné univerzální řešení neexistuje. Jak se bude lišit obsah stránek, kdo s ním bude pracovat, jak se to bude měřit, jako jsou zvyklosti v oboru, jak je to velká firma etc. Fakt hrozně záleží Když to neposeres, jsou obě varianty imho technicky ekvivalentní pro vyhledávače (s otazníkem pokud je nazev URL smysluplný pouze v jednom jazyce), ale z hlediska užití a konvencí to může být fakt různé. Alza.sk bude dávat větší smysl pro Slováky než alza.cz/sk - komplet jiný zboží, jazyk, kampaně apod. A třeba u osobních stránek to může byt úplně fuk, pokud je ten druhý jazyk jenom doplněk, je to jednodušší a levnější. Pogoogli svůj use case.
    MVEK
    MVEK --- ---
    WOJTISHEK: Jo, to defaultně phpMyAdmin dělá. Nevím, proč to ten plugin iThemes Security exportuje takto. Tak aspoň mě to donutilo si znovu najít údaje k adminu databáze u hostingu, takže příště si udělám ruční zálohu tam:-). A pravidelnou bych stejně měl mít denně od hostingu, jen si ji musím pak vyžádat ke stažení.
    Díky, jedna záhada nejen vysvětlena, ale i vyřešena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam