• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CYBERWOLF: je dost mozny, ze zatim byla moje nesikovnost v zachazeni s duplicatorem :-) ale prima nahrada v db mi proste dava jistotu, ze se upravi fakt vsechno
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KALIF_WH: to je dost komplikovaný způsob. Docela by mě zajímalo co ten problém, že se s Duplicatorem nenahradilo všechno, způsobilo. Na to jsem ještě nenarazil a už s tím jedu pár let eshopy a všechno možný.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CYBERWOLF: ja si normalne v DB upravim linky v PSpadu pres search and replace u duplicatoru se mi uz parkrat stalo, ze neupravil linky vsude a na strankach pak byl treba mixed content problem
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    WOJTISHEK: to už ale na tom serveru potřebuješ vedle přístupu k FTP a databázi i přístup k shellu, což už bývá často problém.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    CYBERWOLF: pokud se budeme držet CLI, tak v případě rozběhnutí na jiné url je k tomu výborné WP CLI, jeden příkaz a máš hotovo
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KALIF_WH: to jde taky, ale je s tím je sraní, pokud to chceš rozběhnout na jiné url (třeba stage), chceš něco vynechat a tak.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Akeba Backup mi vždycky jinak fungovala fajn, ale tuším že tam bude placený omezení u takhle velký sajty.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    pokud je přístup k serveru, tak mi tam běží cron s dumpem databáze a exportem www folderu na vzdálený úložiště a pohoda.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    KALIF_WH: to však v případě, že má přístup na ftp a DB, což mít nemusí a vzhledem k tomu, že přemýšlí nad backupem skrze xmlrpc tuším, že ani nemá. Jinak s tebou souhlasím.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    tak zaloha se necha udelat i zkopirovanim obsahu ftp a exportem DB, duplicator je fajn, ale pokud bych mel porovnavat tyhle dve metody, tak pro me ve vetsine pripadu vyhrava kopirovani a dump.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Pokud netrváš na tom, že to má být přes XMLRPC, tak Duplicator ti ten backup umí udělat, v PRO verzi ho umí dělat i pravidelně a rovnou nahrát do cloudu (na výběr je jich několik). Na zálohování a migrování wordpressů neznám lepší nástroj.

Duplicator – WordPress Migration Plugin – Plugin WordPressu | WordPress.org Česko
    https://cs.wordpress.org/plugins/duplicator/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ahoj, jsem tu znova. Ten WP se na me nejak prilepil nebo co.
    Mam ted situaci jinou, chtel bych udelat backup obsahu z jednoho WP pres XMLRPC ktery se tam nachazi je na to nejaky nastroj nebo si musim udelat sam ? bezny google-fu mi odhalilo metody ktery se zda mam skutecne k dispozici ale obsahu je tam nekolik tisic clanku tak bych radsi neco overenyho nez zacnu bastlit. :)
    (a doufam je to posledni WP co delam)
    MVEK
    MVEK --- ---
    PULKA: Jo, na překladu jsem se už podílel u nějakého pluginu. Díky za objasnění, neměl jsem nikdy odvahu (nebo náladu vracet zálohu) to prubnout, tak jsem se sobě vymlouval, že by bylo vše v angličtině...
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    FORELLI: tak opraveno pomoci wp-config.php
    define('CONCATENATE_SCRIPTS', false); 

PULKA
    PULKA --- ---
    MVEK: Pokud jde o aktualizaci WP tak je to tak, že pokud zůstane string stejný jako v předchozí verzi, tak pojede česky. Myslím, že těch chybějících stringů není moc, případně můžeš přiložit ruku k dílu tady: https://translate.wordpress.org/locale/cs/default/wp/dev/ když si to projdeš, tak uvidíš, že ještě nejsou přeložené stringy ohledně nahrávání titulků k videím apod.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    TRZNICE: díky, ráno zkusím, cache jsem vymatal, zkusil i jiný browser.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    FORELLI: jinak prvni co v takovy sitauci delam je, ze vymazu cache prohlizece, popripade i webu (nekdo cachuje i backend). nevim neznam prostredi tvyho webu.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    FORELLI: Chrome → F12 → Console a celkove se podivej jestli ti neco neblokuje nacitani CSS, mam podezreni na prava souboru/slozek na hostingu (chmod)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Ahoj, prosím o radu, po přihlášení do wp-admin se mně wp zeptal, zda chci zaktualizovat administrační e-mail, a protože tam byl špatný, potvrdil jsem že ano a poté jsem se dostal do administrace - viz přiložený obrázek. Jak se dostanu zpátky na klasický vzhled admina? Díky za radu.

MVEK
    MVEK --- ---
    Když mám českou verzi Wordpressu a aktualizoval bych nyní na nabízenou WordPress 5.6–en_US, tak se mi přepne do angličtiny tím pádem vše z Wordpressu, že? Tedy opravdu pokud si nechci sám přeložit Poeditem svoji kopii, tak není dobré ten manuální update udělat...
    Nebo mapování existujících stringů většinou zůstane, tedy i v té anglické verzi WP budu stále mít většinu česky, pokud se to nezměnilo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam