• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    PAN_ILFORD: Support Meta Boxu mi opravil chybu syntaxe. V rwmb_get_value('mojepole',,'195') mi chybí apostrofy místo prostředního argumentu a název proměnné. Když napíšu rwmb_get_value('mojepole','',$post_id = '195'), konečně to vrátí 'mojepole' tohoto konkrétního postu. Ovšem pro repeater (loop) potřebuju $post_id dynamicky. Studuju https://gist.github.com/yankiara/c43da83662a14e7609b4e23f6d82717a . Pámbu se mnou.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    JUNIOR: no právě. Je to vlastně looper. Žádná složitá query, jen potřebuju všechny posty jednoho typu a u každýho vybraný informace z custom fields.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PAN_ILFORD: Oxygen moc neznám, ale neměl by repeater tvořit loopy ?
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Děti moje. Musím to vzít zeširoka, poněvadž plavu i v základních věcech. Ale od konce. Neumím přinutit Oxygen repeater aby tahal správně Custom fields (tvořené v Meta Boxu). Default WP pole, jako je post name, ID nebo tag se natáhnou správně, ale custom fields nedá, protože helper funkce Meta Boxu, která perfektně funguje u single postu, v repeateru nedostává ID repeatovaného postu, ale ID postu stránky, kde je umístěn repeater. Je zdokumentovaná takhle: rwmb_get_value( $field_id, $args, $post_id );
    Většinou stačí dát něco jako rwmb_get_value('mojepole'); a je vymalováno, ale uvnitř repeateru nedostane správný post_ID, jak píšu. Vím konkrétní post_id jednoho repeatovaného postu, třeba 195, a tak jsem zkusil rwmb_get_value('mojepole',,'195'), ale tady už úplně padám se syntaxí a možná i logikou.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRZNICE: to nemůžu, stránka ještě nemá být veřejná. Ale ono tam není moc co vidět. Permalink nefunguje, ?page_id jo. V adminu je permalink dokonce vidět, ale odkaz je ?page_id. A dělá to právě jedna stránka.

TRZNICE: tohle nevypadá, že by bylo ono (jedem na aktuální verzi WPML a tohle má být opravené od 4.3.16).
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CYBERWOLF: zkus tohle →

Internal links in posts and custom fields appear as /?page_id= - WPML
    https://wpml.org/forums/topic/internal-links-in-posts-and-custom-fields-appear-as-page_id/page/2/
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CYBERWOLF: posli nejakou tu url prosim te
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HARDCABB: zkoušel jsem, nepomohlo
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Zkus jenom preulozit/regenerovat permalinky v nastaveni, casto to pomuze
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mám přes WPML přeloženou stránku, má permailink a všechno, ale když se na ní chci dostat, tak funguje jen přes ?page_id=123. Nějak mi došly nápady, čím by to mohlo být. Napadne něco vás?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    PAN_ILFORD: ja to resim vzorova instalace s nastavenim a zakladnimi pluginy pripadne sablonou na lokalu, pres mamp, mam 3 ruzne verze podle toho jak ma pak vypadat vysledek, jestli to chce narocnejsi backend nebo jazykove mutace nebo woocommerce. Zaklad ma jen osekani o zbytecne sablony (aby zustala z twenty-xx jen jedna) bezpecnostni veci a sslko. + na rychle nahozeni na server pouzivam dplicator
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    MRTVY_KENNY: já počítám s tím, že to bude pokaždý stejná písnička, takže to chci vyzkoušet
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PAN_ILFORD: jako jsou nejake sluzby, kde si udelas prototyp a pak z toho klonujes instalace, ktere dopracujes podle zadani, ale konkret nevim, nepouzivam.

nejjednodussi v tom smyslu, co jsi pastnul je plugin Duplicator, ten ti vsechno zabali do zipu+instalacky a jednoduse ti to takhle nainstaluje, kde potrebujes, osetri zmeny domeny atd.

ja delam kazdy web od nuly, neco malo mam napsaneho do mu-plugins ( https://wordpress.org/support/article/must-use-plugins/ ), ktery prikladam, ale kazdy projekt je stejne jiny, takze velice malo toho mam na vsech webech stejne.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    MRTVY_KENNY:
    HARDCABB: dík

mé google-fu je po ránu velmi oslabené. jaká je nejlepší praxe pro případ, kdy bych si chtěl vytvořit základní instalaci wordpressu i s pluginama ať nemusim pokaždý všechno nahrávat znova?
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KOOTCHA: jestli je to pro takovej ucel, tak je na to wordpress skoda. predelej to gravu, iiiiiiiizy → https://getgrav.org/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: ale u html5 mas tagy typu SECTION, nebo ARTICLE a v ramci tech muzes mit imho celou autonomni strukturu tagu.

kazdopad to je spis dotaz sem, ja se seo nijak extra detailne nezabyvam [SEO alebo ako optimalizovat (rady, napady, tipy)]
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    imho by hlavicka H1 obsahovat nemela, pokud je tim myslen teda nazev webu, stejnej napric vsema strankama. H1 by dycky mel bejt unikatni titulek stranky.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Řešíte, jestli použít na single stránce H1, když ho obsahuje už hlavička? Nebo titulek stránky do H2?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    osobne bych doporucil zmenu sablony nez opravovat menu ktery v mobilnim zobrazeni ma velikost asi 3mm na vysku(tedy je neklikatelny a necitelny)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam