• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    KIE: diky, sorry já nejsem moc technicky nadanej, tak to zkusim načíst a když to nevyjde, tak bych se doptal
    KIE
    KIE --- ---
    KIE: viz třeba tady ten návod... https://www.veerotech.net/kb/how-to-deactivate-plugins-from-the-wordpress-database/

(jo předtím bych si zazálohoval tu DB).
    KIE
    KIE --- ---
    TWISTRABBIT: tak tam máš nějaký Phpmyadmin nebo něco přes co se dostaneš přímo DB a tam to vypneš....
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    KIE: ale jak ho mužu vypnout, když se nedostanu do administrace?
    KIE
    KIE --- ---
    TWISTRABBIT: vypni plugin...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TWISTRABBIT: Co když tu složku smažeš z ftp? Ale zazálohuj si to kdyžtak. Je to teda z mojí strany dost long shot...
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    REDSNAKE: tohle je právě hláška i když zadám nazevstrany/wp-admin
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TWISTRABBIT: Nedostanes se ani do administrace? Zkusil bych vypnout ten konkretni plugin
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    Ahoj, mám dotaz, který navazuje na poslední téma, roky jsem neaktualizoval, následně jsem to zaktualizoval a hodilo to tohle?
    Parse error: syntax error, unexpected ':', expecting ';' or '{' in /home/html/kloboukdolu.org/public_html/kloboukdolu.org/wp-content/plugins/social-share-buttons-by-supsystic/vendor/Rsc/Common/Collection.php on line 10
    Zálohu nemám, hádám, že můžu smazat wp a začít nanovo je to tak?
    Díky
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    automaticke aktualizace u pluginu fakt jen pokud vyuzivas hodne dobre podporovane pluginy. Uz jsem zazil par situaci, kdy se treba naaktualizoval woocommerce, ktery mel nejakou nadstavbu (plugin, co resil treba pokrocilejsi varianty zbozi ) a nez vysla aktualni verze toho daneho pluginu, bylo tam okno, kdy ta funkcionalita nefungovala a bylo nutne downgradnout wc. + se taky muze stat, ze u pluginu po aktualizaci skoci pozadavky na vyssi verzi PHP. To se pak vetsinou uplne nerozbije, ale muze to ukazovat chybove hlasky. U veci, kde mam vic, nez overeny zaklad 4-5 pluginu si to radeji zaktualizuju sam a rovnou koukam jestli to probehlo ok.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CZEENDA: na zálohování vem Duplicator. Nejen že ti to udělá kompletní snapshot, ještě k tomu je snadné to kamkoliv přemigrovat.

Pak můžeš udělat update a kdyby se cokoliv katastrofálně posralo, můžeš to hodit do stoupy a obnovit z balíčku.

Jinak automatické zálohování dělá tvůj hosting, takže si můžeš obnovit třeba půlnoční zálohu. Pokud to nedělá, nebo je s tím nějak moc sraní, změň hosting. Vlastní zálohu má smysl dělat, když potřebuješ něco řešit a bojíš se, že to rozbiješ, tak abys měl zálohu co nejčerstvější. A to má smysl jedině ručně.

Při updatu se může posrat naprosto cokoliv a úplně všechno, ale děje se to jen výjimečně. Většinou je to pohoda a je to tím větší pohoda, čím častěji updatuješ (ten update z verze staré dva týdny bude přecijen jistější, než z verze staré tři roky). Updaty pluginů můžeš taky zapnout automaticky, u dobře udržovaných pluginů není nutné se toho moc obavát.

Jinak updaty určitě chceš - opravují známé bezpečnostní chyby, které jsou zvlášť nebezpečné tím, že jsou známé.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    Mam takovej dotaz pro začátečníky :) Zálohujete si "wp-content" a k tomu Mysql? Podařilo se vám nějakým pluginem rozbít vaši šablonu? Co updaty pluginů? Je potřeba je updatovat když je možnost? Koukám že verze WP se updatuje sama.

Jaká je šance, že se něco pokazí? Stačí pouze například deaktivovat plugin? Nebo se může stát něco horšího?

Je nějaký plugin co automaticky zálohuje?
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    REFLEX: asi to nakonec dame za cloudflare
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj, potrebuju nejaky easy to setup hosting, co ma v sobe CDN atd pro WP, polezou tam lidi z celyho sveta.

Co treba digital ocean?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    CYBERWOLF: GeneratePress
    RIRISKO
    RIRISKO --- ---
    CYBERWOLF: pravdupovediac, som mal vzdy stiahnuty "nejaky" build a ten som si predupravil sam pre seba a az z neho vychadzal... a pouzival a pouzival... minimalne som nemusel riesit aka stranka/sablona mi este chyba a ako ju tam vocpat :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    RIRISKO: dík. Koukám, že poslední commit mají v lednu. Žije to?
    RIRISKO
    RIRISKO --- ---
    CYBERWOLF: na vlastne vytvory pouzivam https://underscores.me/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Můžete mi doporučit nějaký základní theme? Tj. jsou tam všechny soubory, nějak to drží pohromadě, ale finální šablona se z toho teprve musí udělat. Pokud možno bez klikátek.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    LUIS_: v anonymnim rezimu se tam taky nedostanes?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam