• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PULKA
    PULKA --- ---
    JAVESEU: Tohle je opruz a trva to dlouho. Muj postup je si zdelat zalohu, a idealne zkusit smazat vsechno krome wp-content/uploads (a pripadne slozek, kam to ukladaji tvy pluginy. Tyhle slozky prohledat pro JS a PHP soubory. To co jsi smazal nahradit cistou instalaci Wp, pluginu. Kdyz nic nepokazis, tak by ti mel web jet - vsechno obsahovy je pak v DB, se kterou jsi nic nedelal. Tu pak musis taky prohlidnout, jestli v ni nemas nejaky skripty, i kdyz to neni tak casty. Pokud to jede, tak supr a hod tam nejakej Wordfence a pravidelnou zalohu.

S obnovat ze stary zalohy je to tricky - nekdy uz tam muze virus byt a jenom “ceka”. Takze pokud muzes, obnovila bych z nejstarsi verze, kterou mas a neznamena to zmeny na webu.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JAVESEU: najdi si kus kódu, co to dělá, prohledej celý web a najdi kde je. Pak si vezmi nějakou zálohu, kdy to ještě nebylo, přesvědč se, že to tam opravdu není, nahraď s ní stávající web a všechno aktualizuj. Pak jen doufej, že tam není zašité ještě někde něco.

Mimochodem, nezdá se vám, že 2023 je nějaký malwaronosný rok?
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    Ahoj, napadl mi webovky nějaký Malware, zkoušel jsem nějaké pluginy na čištění, bohužel se vždy dostanu do fáze, že musím něco zaplatit. Prosím neporadil byste mi někdo jak se s tím bordelem vypořádat? Jedná se o web: https://javes.eu/ Vyskakuje mi v horní části reklama na nějaký péčko :(
    Budu rád za každou radu nebo zkušenost. Nechce se mi platit 2,5k za řešení, které to ani třeba nevyřeší.. Díky moc.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZABIAS: Cloudflare
    KIE
    KIE --- ---
    ZABIAS: iThemes Security
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Jaký používáte zabezpečení WP stránek ? Ted jsem pár předělal a hned jsou pod útokem. používal jsem free wordfance ale zdálo se mi že weby zpomaluje. díky za info.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    FORELLI: na wordpressu asi jako bez wordpressu. Potřebuješ obrázek a tomu dát url. Což můžeš udělat třeba tak, že dáš tomu obrázku id a javascriptem mu nastavíš href podle aktuálního času. Nebo si udělat shortcode co to vygeneruje a rovnou si při tom zkontroluje, jestli obrázek existuje a když ne, tak vrátí třeba poslední co je k dispozici.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Ahoj, neřešil jste někdo ve wordpressu online kamery? Kamarád provozuje pár online webkamer a potřeboval by to rozběhat na wordpressu.

obrázky z kamery jsou ve formátu:
    kamera-XY-ROK-MESIC-DEN-CAS
    tzn. např.:
    kamera-01-2022-12-26-14-25.JPG

jde mi o to aby to funkčně (jde jen o ty posuny v čase) vypadalo jako např. https://kamery.humlnet.cz/cz/kamery/

Díky za případný tip či radu.
    KIE
    KIE --- ---
    Používá tady někdo WPAdverts plugin....jen o tom uvažuji, tak než začnu vyhazovat peníze, jestli to vůbec funguje....(?)
    WordPress Classifieds Plugin — WPAdverts
    https://wpadverts.com/

Případně jestli má někdo tip na něco podobného....(free).
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TWISTRABBIT: pokud mas pristup na FTP tak vypnout plugin se da snadno tim, ze proste prejmenujes jeho adresar plugin - _plugin (jsou ve wp_content/plugins)
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    KIE: diky, sorry já nejsem moc technicky nadanej, tak to zkusim načíst a když to nevyjde, tak bych se doptal
    KIE
    KIE --- ---
    KIE: viz třeba tady ten návod... https://www.veerotech.net/kb/how-to-deactivate-plugins-from-the-wordpress-database/

(jo předtím bych si zazálohoval tu DB).
    KIE
    KIE --- ---
    TWISTRABBIT: tak tam máš nějaký Phpmyadmin nebo něco přes co se dostaneš přímo DB a tam to vypneš....
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    KIE: ale jak ho mužu vypnout, když se nedostanu do administrace?
    KIE
    KIE --- ---
    TWISTRABBIT: vypni plugin...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TWISTRABBIT: Co když tu složku smažeš z ftp? Ale zazálohuj si to kdyžtak. Je to teda z mojí strany dost long shot...
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    REDSNAKE: tohle je právě hláška i když zadám nazevstrany/wp-admin
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TWISTRABBIT: Nedostanes se ani do administrace? Zkusil bych vypnout ten konkretni plugin
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    Ahoj, mám dotaz, který navazuje na poslední téma, roky jsem neaktualizoval, následně jsem to zaktualizoval a hodilo to tohle?
    Parse error: syntax error, unexpected ':', expecting ';' or '{' in /home/html/kloboukdolu.org/public_html/kloboukdolu.org/wp-content/plugins/social-share-buttons-by-supsystic/vendor/Rsc/Common/Collection.php on line 10
    Zálohu nemám, hádám, že můžu smazat wp a začít nanovo je to tak?
    Díky
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    automaticke aktualizace u pluginu fakt jen pokud vyuzivas hodne dobre podporovane pluginy. Uz jsem zazil par situaci, kdy se treba naaktualizoval woocommerce, ktery mel nejakou nadstavbu (plugin, co resil treba pokrocilejsi varianty zbozi ) a nez vysla aktualni verze toho daneho pluginu, bylo tam okno, kdy ta funkcionalita nefungovala a bylo nutne downgradnout wc. + se taky muze stat, ze u pluginu po aktualizaci skoci pozadavky na vyssi verzi PHP. To se pak vetsinou uplne nerozbije, ale muze to ukazovat chybove hlasky. U veci, kde mam vic, nez overeny zaklad 4-5 pluginu si to radeji zaktualizuju sam a rovnou koukam jestli to probehlo ok.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CZEENDA: na zálohování vem Duplicator. Nejen že ti to udělá kompletní snapshot, ještě k tomu je snadné to kamkoliv přemigrovat.

Pak můžeš udělat update a kdyby se cokoliv katastrofálně posralo, můžeš to hodit do stoupy a obnovit z balíčku.

Jinak automatické zálohování dělá tvůj hosting, takže si můžeš obnovit třeba půlnoční zálohu. Pokud to nedělá, nebo je s tím nějak moc sraní, změň hosting. Vlastní zálohu má smysl dělat, když potřebuješ něco řešit a bojíš se, že to rozbiješ, tak abys měl zálohu co nejčerstvější. A to má smysl jedině ručně.

Při updatu se může posrat naprosto cokoliv a úplně všechno, ale děje se to jen výjimečně. Většinou je to pohoda a je to tím větší pohoda, čím častěji updatuješ (ten update z verze staré dva týdny bude přecijen jistější, než z verze staré tři roky). Updaty pluginů můžeš taky zapnout automaticky, u dobře udržovaných pluginů není nutné se toho moc obavát.

Jinak updaty určitě chceš - opravují známé bezpečnostní chyby, které jsou zvlášť nebezpečné tím, že jsou známé.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    Mam takovej dotaz pro začátečníky :) Zálohujete si "wp-content" a k tomu Mysql? Podařilo se vám nějakým pluginem rozbít vaši šablonu? Co updaty pluginů? Je potřeba je updatovat když je možnost? Koukám že verze WP se updatuje sama.

Jaká je šance, že se něco pokazí? Stačí pouze například deaktivovat plugin? Nebo se může stát něco horšího?

Je nějaký plugin co automaticky zálohuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam