• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: je Traslate Press lepsi?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Zkoušeli jste někdy migrovat z WPML na Translate Press? Jak to šlo?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    REFLEX: wp rocket
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    ZABIAS: a jaky plugin to pouziva? WP neumi sam o sobe bych rekl
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Proč ve stav u webu mám hlášku:
    Měli byste použít trvalou mezipaměť objektů
    Díky trvalé mezipaměti objektů je databáze webu efektivnější, což vede k rychlejšímu načítání, protože WordPress může mnohem rychleji načíst obsah a nastavení webu.
    Poskytovatel hostingu vám může sdělit, zda lze na webu povolit trvalou mezipaměť objektů. Zdá se, že hosting podporuje následující služby ukládání objektů do mezipaměti: Memcached.

Od hostingu to mám aktivovane :( díky za info.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    kdo mate na webu Elementor Pro + WooCommerce, updatujte

High severity vulnerability fixed in WordPress Elementor Pro plugin. – NinTechNet
    https://blog.nintechnet.com/high-severity-vulnerability-fixed-in-wordpress-elementor-pro-plugin/

ale doporucuju 3.11.7 misto 3.12.0
    MAJA
    MAJA --- ---
    Doporučte někdo nějakou simple galerii ... nechci schválně nic komplikovaného, v podstatě mi stačí ke stávajícímu chování v galerii, aby se mi po kliknutí obrázky zobrazovaly přes stránku alá lightbox, ale bylo to použitelné i na mobilu ...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: zjistil jsem, že rozdíl bude v databázi, protože nahráním různých záloh databáze to ty komentáře buď vrátí, nebo nevrátí. Komentáře tam jsou pořád, rozdíl je jen že u novější databáze je jich víc. Nastavení vypadá stejně. Zkusil jsem udělat diff na wp_options, rozdílů je tam asi milion, ale nic nevypadá, že by mělo souviset s komentáři.

Nějaký nápad, co ještě by se dalo zkusit?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Přestala mi fungovat funkce get_comments, vůbec nevim proč. Prostě vrací prázdný pole, vždycky. S databází plnou komentářů.

Si říkám, že 2023 není moc dobrej rok na wordpress.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KORINKOWICZ: ja si tohle stavim sam, backend acf a front owl carousel nebo splide.js. ale to asi uplne neni odpoved na otazku :/
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Neznáte nějakej fajn plugin pro carousel pro custom post types? Pár carouselů už jsem prozkoumal, ale nic z toho není ono :) V zásadě by to mělo umět:
    - posunovací mřížku o několika příspěvcích (ideálně s možností volit různý počet podle šířky displeje)
    - schopnost pracovat nejen s klasickými příspěvky, ale i s CPT
    - alespoň nějakou možnost nastavit si obsah miniatury (tj. např. jestli tam bude obrázek nebo nějaký další meta data)
    - nice-to-have: možnost nastavovat věci přímo v Gutenbergu

Pár věcí, co mě zaujalo:
    - Kdyby nešlo o carousel, tak se mi dost libí blok Custom Post Type od Getwid. Dá se tam vytvořit šablona miniatury dost na míru. Ale posouvat to bohužel neumí :/
    - Jako manuálně plněný carousel není špatný Slide Anything. Je ale škoda, že se to musí plnit jinde a do stránky vkládat až jako shortcode.
    - Pokukuju po WP Caroursel. Sice se taky vkládá jako shortcode, ale v PRO verzi vypadá, že toho umí dost. Nemáte někdo zkušenost?

Díky za jakýkoliv tipy tímhle směrem... Sice bych si to uměl naprogramovat i sám, ale jsem línej :D
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    REFLEX: na 90% spis za to mohli update pluginu

podle benchmarku pry o 47% procent nez php 8 :D

The Definitive PHP 7.2, 7.3, 7.4, 8.0, and 8.1 Benchmarks (2023)
    https://kinsta.com/blog/php-benchmarks/
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: jj zrovna minuly tyden :] ale to jsem updatoval wp, pluginy a zvednul php z 7.4 na 8.1 (8.2 z nejakeho duvodu nesla a nemel jsem cas to resit :D)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REFLEX: Active 24. A ty už jsi někdy zažil, že by Wordpress po aktualizaci začal běhat rychle? :)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: kde to mas hostovane? verze php a wp aktualni?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    CYBERWOLF: Klidne to muzes stahnout z wp.org repa a vykuchat si to, co potrebujes, byt to neni uplne good practise.
    V obecne rovine to je vcelku dobre, nejsem si jist, jak moc to vyresi tvuj problem, netusim, co vsechno na svem WP mas, co by ti to mohlo zpomalovat.
    Nebo si pripadne vyprofilovat, co ti tak na tom vykresleni trva - https://wordpress.org/plugins/code-profiler/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    WOJTISHEK: k odstraňování balastu prostřednictvím přidávání pluginů jsem poněkud skeptický. Je to dobrý?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mám WooCommerce co časem začal být zoufale pomalý. Myslel jsem si, že to budou ty tisíce produktů a objednávek a že se to načítá pomalu z databáze. Jenže ne. Databáze chroupe půl vteřiny, stránka se vrátí za 6. Ačkoliv půl vteřiny na DB není žádná sláva, je evidentní že úzké hrdlo je jinde. Tak se teď pokouším povypínat úplně všechno, co není nezbytně nutné.

Nemáte někdo po ruce seznam deaktivovatelných WP featur, nebo tak něco?
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    PULKA: Omezené hodiny a dny v pickeru
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam