• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROBIN_SNNSDrD - příležitostné hraní II. útočiště
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    DAVESADE: ten roleplay se mi tam libi.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Pravidla - no, vzal bych nějaké starší, kde se nepřičítá obrana zbraně. Příšery taky tak, něco jako 1.3. Ale vyhradil bych možnost vyházet zbytečnosti. Nechal bych jenom základní útočné pravidla, nosnost, všímavost, pohyblivost, magenergie, kouzla a pasti. Abychom se nezdržovali kravinama. Spíš bych to pojal dle citu jako čistej roleplay. Když bude někdo vtipnej, uznám to ;).
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    ARGANNAH: já to chápu ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LLGHOSTLL: No ne, já tím nenavrhuju datum, jenom že už bude teplo :)
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    B_ART: tak asi beze me no :( i kdyz kroll kouzelnik vam asi chybet nebude :)))ne to byl for pripojim se jako ze jsem vas potkal nekde
    B_ART
    B_ART --- ---
    LLGHOSTLL: jaj, jestli ne příští tejden, tak pak můžu až o velikonocích a to ještě jenom hodně možná.. ale určitě budu v praze v neděli 11.4.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    ARGANNAH: omg to neeee mam dovolenou a jsem u nasich :((((
    B_ART
    B_ART --- ---
    DAVESADE: asi souhlas. díky, že ses ujal vypravěčování. začnu přemejšlet nad postavou.. kdyžtak kdo házejta zhruba co chcete hrát, ať se nám ty postavy pěkně doplňujou.
    možná by to šlo u mý maminky doma (ta bydlí v praze, v centru), ale jenom když tam nebude (chodí spát v devět a vůbec je dost citlivá na hluk atd. a ten byt neni moc velkej, ale zase většinou na víkendy odjíždí), ale určitě se tam nesmí kouřit a nebudu to vědět moc dlouho dopředu..
    ARGANNAH: klamovka je fajn, i když sem tam hodně dlouho nebyl.. jenom bysme museli začít už odpoledne, protože k večeru bude děsná kláda.. a stejně nevim, jestli vydržíme venku celej den..

a jak se těma pravidlama? 1.6?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    DAVESADE: Tak super!

Ostatně příští víkend má bejt skoro dvacet stupňů, tak by i ten park celkem šel. Znáte Klamovku (Smíchov)? Mám to pár set metrů od baráku, krásnej park, uprostřed s hospodou, která prodává pivo i ven, takže DaveSade by se nemusel cítit ošizen o svá chlastací práva :)
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    DAVESADE: souhlas...
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Ale tak vymyslíme místo, třeba u někoho doma?

Spíš mi jde o ty postavy... a ROBIN_SNNS by se mohla angažovat. Nejsem proti startu online a uvidíme, ne?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Nojo, tak to si to holt asi dáte beze mně, no... A uvidíme, jestli ROBIN_SNNS teda nakonec něco rozjede tady :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tyjo já jsem asi děsnej, ale u tohodle hraní asi potřebuju chlastat a kouřit ;).

Dobře, tak co kdybych udělal nějakou jeskyni s okolím tak na 4-5 hodin hraní, aby to šlo sfouknout za delší večer? Takovej mix vymlacování a sociálního hraní. Pro prvolevelové postavy navrhuju dobře myslím.

Vymyslete si postavy, nahoďte si je a pošlete do pošty. Udělám korekce v motivacích akorát, jinak to nechám na vás.

Intro bych udělal online zde.

Dohodněte datum, místo setkání se vykrystalizuje.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    B_ART: Jak jsem říkal jsem pro cokoliv. nevadí mi ani rubačky ani trošku roleplaye který mi dřív dost chyběl.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    B_ART: Já jsem hrála jenom kdysi úplně klasickej dračák, jak říkáš, "vymlacování jeskyně", ale přišlo mi to nudný a když jsem dělávala GM, potloukaly se moje postavy spíš po krajině - ale pořád to bylo klasický fantasy. Nicméně klidně si zkusím i něco jinýho, ony se tyhle moje patnáct (set) let staré zkušenosti stejně nedají počítat. :)

Jinak kromě parku bych ještě určitě mohla hrát někde v nekuřácký čajovně na takový tý podestě, kde se sedí na zemi bez bot - můžu tam roztáhnout deku a dát na ni miminko.
    B_ART
    B_ART --- ---
    super, tak je nás čtyři a půl a asi nemá smysl čekat další tejden, jestli se ozve někdo další, takže bych pokročil s konkretizací
    - one-shot bych bral jako danost, když to bude dobře probíhat a budeme mít čas a nevimco, tak se můžem slézt zase, ale s kampaní rozhodně dopředu nepočítáme
    - termín dořešíme až uvidíme, kdyby se to povedlo nějak odpoledne v parku, můžem zapojit i Argannah, ale chápu, že večer ve sklepě to má větší atmosféru (a možná bude i snažší se sejít)
    - prahu bych bral jako danost, místo se ještě dořeší časem
    - postavy uděláme přes net a odehrajem nějaký mikrointro, ať až se potkáme můžeme rovnou hrát

- postavy si klidně může každej tvořit sám - pro předvytvořený žádnej zvláštní důvod nevidim, zas tak složitý to neni a nějaký zvláštní diskrepance a nekompatibility by tam vzniknout neměly, ne? průběžný konzultace samozřejmostí...
    - ražení myslim pěkně shrnul LLGhostLL "jsem pro každou srandu s tim, že že pude do tuhýho" - pod to bych se podepsal

- co se týče žánru DAVESADE se vyjádřil docela jasně, já jsem docela otevřenej, jak už jsem psal, ale možná bych hlasoval spíš pro něco sociálnějšího nž vymlacování jeskyně (ale přizpůsobim se), ostatní se ještě ne... berte to jako pobídku :)
    - kdo bude dělat PJ ještě nevíme, já bych se toho třeba i zhostil, ale určitě ne v dungeonu, na to nemám (něco takovýho jsem hrál naposledy asi v primě a pravidla jsem v ruce neměl taky pár let, takže si fakt nevezmu na triko něco, kde se hází víc než mluví..)

- teď se tady tvářim jako největší diktátor, ale kdyby si chtěl vzít někdo organizaci na starost za mě, tak bych se vůbec nezlobil :)

- už mě nic nenapadá... co bysme ještě měli teď řešit?

jinak v praze kde spát mám, o mě se nebojte, jenom jsem trochu limitovanej, kterej víkend můžu přijet a kterej ne..
    a podle jaký verze pravidel chcete hrát? poslední byly 1.6, že jo? ty nemám, ale za to jsem našel doma starý po tátovi, sice jim pár stránek chybí, včetně titulky, takže nevim, která verze to je, ale mám pocit, že to bude 1.2, neli 1.1 (vzhledem k tomu, že 1.3 už vypadaly dost jinak), jsou to začátečníci a pj v jedný příručce a o pokročilejch se tam mluví jenom jakože možná někdy vyjdou... klidně je poskytnu :) (on ten rozdíl stejně neni tak velkej, jenom je to mnohem míň vyvážený a chyběj některý vychytávky)
    případně mám ten krásnej bestiář od plusek, ten by se taky moh hodit :)

myslim, že klíčový je teď vymyslet, co vlastně budem hrát, jak má hra vypadat - fakt bych to nepodceňoval, každej si pod tim představuje něco jinýho, každej má jiný hráčský zvyklosti a bez předchozí komunikace to může skončit dost ostrym konfliktem - už sem to zažil (nejednou) a sousední debata o RPG je toho krásnym důkazem...
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Určitě osobní hraní na jedné hromadě, preferuju one-shot, ale rozhodně nesouhlasím s prefabrikovanými postavami.
    B_ART: To zní pozitivně.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    Já to na osobní hraní vidím. Zvláštní požadavky nemám. A jsem pro každou srandu s tím, že pude do tuhýho ;)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    B_ART: Tak nejsem tady jedinej, že jo.

Mně se líbí takovej jednodušší styl - PJ udělá postavy, dá je hráčům, ti si vymyslí psychoprofil a motivaci, které předají utajeně PJ. Ten na základě toho udělá dobrodružství. A pak se sejdou v hospodě a šlo by se do středního dungu, půl napůl bitky a hádanky.
    Preferuji spíš zábavný styl, sranda především, ale PJ by měl udržet postavy ve svých rolích, případně to trestat ztrátou XP občas.
    Ten dung by měl pokrýt 1-2 levely postavy.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já to na osobní hraní v žádným případě nevidim, jedině krátký dobrodružství někde v parku - mám půlroční mimino
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam