Když byla práce dokončena, už bylo pozdní odpoledne. Lékárník něco zavolal do chodby, a v okamžiku vešla postarší žena. "Přines tady děvečce kus chleba, a džbán vody."
Žena jen pokývla a zmizela ve dveřích.
"Najíš se, a napiješ, než půjdeš." Otočil se k Lině, a potom pomalu přešel k vyřezávané židli u pracovního stolu.
Rychle mu skočila do řeči "Ale já mám jídlo z domova, od Griwen, i na cestu zpátky." A pokusila se nasadit ten nejsamostatnější výraz. Už by ráda šla, jestli nedostane nocleh u Truny, musí si do tmy najít hostinec na noc. Griwen zminovala, že přijetí může být vlídné, ale určitě to nevěděla, a Lina si představovala, co asi je v dopise který má odevzdat, a jak to zapůsobí na pana Trunu.
"Ale jen ber, jídlo z domova se ti ještě bude hodit" vytrhl ji z myšlenek lékárník, a žena po chvíli přinesla pěkně vysoký skrojek chleba a džbán vody. hod na CHA6 že žena něco přidá. k6=6=3. CHA 3 + hod 3 = 6, povedlo se těsně (v dané situaci kritický úspěch) Když podala jídlo Lině, mrkla na ní, a na odchodu jí přihodila do nůše cosi zabaleného v šátku, aby si toho lékárník nevšiml. Ten mezitím mudroval o Trunovi a jeho obchodu. Lina se k němu obrátila, a zatímco jedla, lékárník dál trousil svoje moudra.
"Dej si pozor v té Dusné uličce, o pár ulic dál začíná pochybná čtvrť, a pak už je přístav, takže rozhodně nechoď za koňský rynek. Kdyby tě někdo chtěl okrást, nebo se podezřele ochomýtal, na každém rynku je strážnice císařských vojáků, tak utíkej tam. Rozhodně nechoď do žádné hospody se symbolem kotvy, námořníci se nechovají nejlépe, ani k .. ehm .. dámám..." a podobně pokračoval dál, takže Lina byla ráda, když dojedla chléb. Zapila ho vodou ze džbánu, a zvedla se k odchodu. Lékárník sáhl do jedné zásuvky v pracovním stole a vytáhl hubený modrý měšec. Na stůl z něj vysypal pět zlaťáků.
"To je pro Griwen, za houby a byliny. A ještě tvůj plat."
Lina na něj zamrkala "Moc jsem se snažila"
Lina použije smlouvání, hází proti překážce 6, dostane bonus +1 za to že se doopravdy snažila. k6=5=2. CHA = 3, Smlouvání =1. hod 2 + vlastnost 3 + dovednost 1 + bonus 1 = 7 vs 6, podařilo se. Dostane maximum, 3 stříbrné
"Líbíš se mi, děvče. Vyřiď Griwen, že tě dobře vychovala. Tolik bych nedal ani vlastnímu synovi, kdyby ten spratek pracoval. Ale ber, tady máš, a kup si nějakou pěknou vzpomínku na naše město."
S těmi slovy vstal, podal Lině peníze, a když je schovala do kapsáře, vedl ji zpět ke dveřím z obchodu.
"Griwen vyřiď, že až budu potřebovat další zboží, pošlu jako obvykle zprávu po kurýrovi. Tak běž, a dej na sebe pozor."
Lina poděkovala, a vyrazila naznačeným směrem, najít Dusnou uličku.