• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAKNIHOVNY městské, lidové, obecné(í) i speciální
    CARIBOO
    CARIBOO --- ---
    Jeé, taky patřím pod Proseckou knihovnu...ale musím říct, že ty knihovnice, co tam jsou, obzlášť jedna, jsou docela zvláštní. Nevim, co jsem ji udělala, ale neodpovídají mi na pozdrav, na jakoukoliv otázku mi odseknou a několikrát se mi stalo, že jsem byla na řadě, ale prostě mě ignorovaly a vzaly někoho za mnou....no chování příšerný. Vždycky mě to vytočí, ae mám to nejblíž no...
    LALINA
    LALINA --- ---
    @PANTARIL
    PANTARIL: jo, promin, já jsem jaksi předtím pod obrázek už nedokoukla...
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    LALINA: no webmastera samo nedelam na plny uvazek ale "na dohodu" cca 3 hodiny mesicne. V podstate jsem vytvoril stranky, udelal admin rozhrani, kde si knihovnice muzou vkladat novinky a zajistuju aktualizaci on-line katalogu (OPAC) + jakekoliv slozitejsi aplikace, ktere si na me vymysli (ruzne ankety, dotazniky apod).

    Co se "ctenare" tyce tak viz to co pisu pod obrazkem:). Jako ctenar tam uz moc nechodim, vystacim si s tim, co si koupim + s e-knihama v ctecce e-booku. Ale jinak tam chodim pujcovat si hudbu (maji pomerne kvalitni vyber punku:) a navstevuju ruzne akce konajici se v podkrovni galerii (vernisaze vystav, diskusni odpoledne na ruzna temata apod)
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem zatím nedohledala něco o historii knihovnictví v Čechách a na Moravě, jakož i ve Slezsku .-) a zatím nic moc...
    LALINA
    LALINA --- ---
    Knihovny a čítárny Čechy, Morava, Slezsko
    http://www.abchistory.cz/knihovny/
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOGINKA: ale to je taky nejrozuměnjší .-))
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    LALINA: Bohužel nemám lucidní sny, abych si mohla vybrat, kterou knihu otevřít.:-)) A kupodivu koukám obvykle do té své.:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOGINKA: to bys o tom třebas mohla napsat knihu... třebas o Ježíšovi nebo Nefertiti nebo o Ašókovi a tak.....
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    LALINA: Jasně že láká a nahlížím!:-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOGINKA: a neláká tě nahlédnout do nějaké knihy? ;-))
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    Ve snu občas mívám jednu prastarou obrovskou a krásnou knihovnu. Jsou v ní uloženy údaje o všech, kdo kdy na Zemi žili - něco jako knihovna palmových listů - ale v té "mojí" jsou knihy. Dělám tam "pro změnu" knihovnici.:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: ajo, já se nechala ošálit tou mapkou .-))

    a jinak musím říct, že na druhý pohled už mi ta knihovna přijde mnohem přívětivější .-)
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    ESPOO: Moravská zemská knihovna v Brně a Krajská vědecká knihovna Liberec.
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Naopak, je kousek od náměstí s radnicí :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: myslím že jo, že to bude příjemný, taky se mi líbí to světlo, jen to pusobí trochu studene... a vizuelně jako továrna, ale kdybych tam byla, asi bych to vnímala jinak .-) koukala jsem, že je docela mimo městské centrum, co?
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Jinak mě se v té Liberecké knihovně líbilo; takhle podle mě má vypadat pořádná knihovna pro lidi. Je tam světlo, vzdušno, prostor, sedátka, lehátka, koberec, kavárna, prostě příjemno.
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Že tu nejsme žádní puritáni.
    LALINA: To mi trochu připomíná moji zkušenost z městské knihovny kde je už x let ten stejný kolektiv a jede se tam v zajetých kolejích a žádné novoty se netrpí. Práce mě tam bavila, ale režim byl teda strašnej a ještě to bylo umocněno hroznou vedoucí knihovny se zvykem nenápadně sledovat zaměstnance jak pracují.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: tyjova, když jsem si otevrela ty náhledy na Libereckou knihovnu, myslela jsem, že ji teprve stavej nebo co... vypadá to jako staveniště... velký fotky zase jako z nějaký továrny... no, nevím.... nevím, jestli se mi úplně líbí teda:-)
    já byla pradávno na škole na praxi v Liberci a to byla knihovna stará a hnusná a blbá a vládlo tam hejno protivnejch bab, který celý ny jenom mlely o detech, manželích, vnoučatech, receptech a jedna o druhý... tehdy nekdy jsem zjistila, ze pracovat v knihovně rozhodne nebudu .-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: jaký ufff?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam