• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAKNIHOVNY městské, lidové, obecné(í) i speciální
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    ESPOO: Moravská zemská knihovna v Brně a Krajská vědecká knihovna Liberec.
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Naopak, je kousek od náměstí s radnicí :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: myslím že jo, že to bude příjemný, taky se mi líbí to světlo, jen to pusobí trochu studene... a vizuelně jako továrna, ale kdybych tam byla, asi bych to vnímala jinak .-) koukala jsem, že je docela mimo městské centrum, co?
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Jinak mě se v té Liberecké knihovně líbilo; takhle podle mě má vypadat pořádná knihovna pro lidi. Je tam světlo, vzdušno, prostor, sedátka, lehátka, koberec, kavárna, prostě příjemno.
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Že tu nejsme žádní puritáni.
    LALINA: To mi trochu připomíná moji zkušenost z městské knihovny kde je už x let ten stejný kolektiv a jede se tam v zajetých kolejích a žádné novoty se netrpí. Práce mě tam bavila, ale režim byl teda strašnej a ještě to bylo umocněno hroznou vedoucí knihovny se zvykem nenápadně sledovat zaměstnance jak pracují.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: tyjova, když jsem si otevrela ty náhledy na Libereckou knihovnu, myslela jsem, že ji teprve stavej nebo co... vypadá to jako staveniště... velký fotky zase jako z nějaký továrny... no, nevím.... nevím, jestli se mi úplně líbí teda:-)
    já byla pradávno na škole na praxi v Liberci a to byla knihovna stará a hnusná a blbá a vládlo tam hejno protivnejch bab, který celý ny jenom mlely o detech, manželích, vnoučatech, receptech a jedna o druhý... tehdy nekdy jsem zjistila, ze pracovat v knihovně rozhodne nebudu .-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: jaký ufff?
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Ufff...no i když je pravda, že pro knihovníky je téměř nutnost být tolerantní :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: rozhodně:-) díky, přesahy vítám, nejsme tu snad žádní puritáni:-)
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    LALINA: Já jsem tu našla jen knihovníky z Klementina, o žádných jiných zaměřených na konkrétní knihovnu nevím (nebo jsem to zapomněla :)). Klub pro knihovníky patří mému spolužákovi z brněnského vysokoškolského knihovnictví, ale ten se tam neukázal už pěkně dlouho a je fakt, že tam stejně pořád jen řeší pražské knihovnictví.

    Jinak před pár lety jsem byla na zájezdu po knihovnách, tak můžu nabídnout fotky z liberecké krajské knihovny. Kromě Liberce jsme navštívili i knihovnu v Drážďanech a Chotěbuzi. Jsou sice akademické, tak se omlouvám za offtopic, ale myslím stojí za vidění.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ESPOO: pokud jsem našla, jsou tu jenom některé knihovny akademické a klub pro knihovníky a ten, jak jsem pochopila, spíše patří studentům VOŠIS. Sama jsem byla překvapená, že tu ještě není (nebyl) klub o knihovnách obecných... a to je přece škoda, ne?
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    JOGINKA: Které knihovny to byly?

    Jinak díky za další knihovnické auditko, těch není nikdy dost :) Momentálně sice pracuju ve vysokoškolské knihovně, ale mám krátkou pracovní zkušenost i z městské knihovny.
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    LALINA: Joo, to otráví, to věřím...
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    KOKES: Knihovny spadají pod městské úřady - odbor kultury a záleží, kolik z toho schopná ředitelka vypumpuje.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOGINKA: no to né, já bych chtela povznést tu Jilemnici, vis...oni tam toho moc nepořádají... ale to není jenom ten plat, ony ty akce taky neco stojej...a človek se musí pořád hádat s městem...

    nojo, už jsem si vzpomněla, proč jsem se taky neucházela o tam uvolněné místo před časem... je to neustály boj s ekonomama a nekulturním ignorantským zastupitelstvem...
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    LALINA: V Praze bych i takový plat tipla...
    KOKES
    KOKES --- ---
    ahoj, můžete mi osvětlit, jak vlastně dnes funguje knihovna ekonomicky? pochybuji, že si na sebe vydělá..
    Kamarád chtěl prodávat knížky(což je trochu jiné) a když si zjistil nájem ve vytypovaných místech, tak to vzdal, že by akorát vyhodil peníze.
    LALINA
    LALINA --- ---
    kdyby mi dali tak 20 čistýho, docela by mě bavilo pracovat v knihovně jako kulturní referent a organizovat všelijaký tyhle akce
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    PANTARIL: Mooc pěkná budova. Je fajn, že má tak širokou škálu nabídky. Škoda, že ji mám z ruky - buddhistické akce bych okoukla.:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    koukám, že moje domovská knihovna snad ani žádnej web nemá....tohle je teda hodně hodně stručný... asi ji chybí schopný webmaster:-) On by to asi nekdo musel delat zadara, pac na to nejspíše nejsou v tom hubeném rozpočtu peníze .-/
    http://www.mestojilemnice.cz/cz/kultura/mestska-knihovna/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam