• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BABB: Spatna otazka ve spatnem klubu. Spatnem klubu protoze, jak jeho nazev napovida, je venovan _vyvoji_ na iZarizeni a i kdyz rozbita samice muze vyvoj ovlivnit, tematicky to patri spis do [ iPhone - Apple reinvented the phone .... ] . Spatna otazka proto, ze misto abys stravil dvacet vterin vterin googlovanim, chces po ostatnich aby tenhle trivialni ukol resili za tebe, navic bez uvedeni takovych drobnosti jako kde zhruba se nachazis abys to nemel pres pul republiky, nebo jestli chces znackovo drahou nebo noname levnou opravu. Ale budiz, dnes se citim laskave: http://lmgtfy.com/?q=ipod+touch+opravna

    (a ano, z didaktickych duvodu shledavam dve minuty ktere mi trvalo napsat tuhle zpravu za lepsi investici, nez nula minut ktere by mi trvalo ignorovani tve otazky nebo tricet vterin kterou mi mi trvalo vyhledani a prepsani linku na opravnu)
    BABB
    BABB --- ---
    Zdravim, prestala mi fungovat samice na jack 3,5mm v iPod touch, nemáte tip na někoho, kdo to je schoplej to opravit (vyměnit)?

    Díky
    SUPERMARIO
    SUPERMARIO --- ---
    GOSHEWAN: ahoj jestli se tomu se chces venovat tak napis na info@devteam.cz - pomuzou s SDK a pucej maca, poradej kdyz budes mit zasek. Maj program na loveni talentu :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    REDGUY: vernej je az na OpenGL. Pri hodne polygonech ma tendenci zhucet kdy se mu zamane
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    KARYSLAV: Tady je spis vtip v tom, ze americkej developer ten fax pro registraci patrne nepotrebuje, protoze si to koupi v App Storu. Zatimco v nasem App Storu to neni, takze musime faxovat.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    V americe je faxová komunikace naprostou samozřejmostí, a hodně firem ji bere jako zcela důvěryhodnou.

    Pro zajímavost - většina amíků považuje zpracování kreditní/debetní platební karty po telefonu, za bezpešnější než přes internet.

    Halt jinej kraj.. Ten fax je zcela normální u většiny ověření totožnosti v různejch smlouvách (třeba pro PayPal) a tak dále..
    VFISA
    VFISA --- ---
    GOSHEWAN: zaloz si na developera extra ucet. pak se nebudes bat neco nekam posilat. jenom fakt blazni tam posilaji svuj (potazmo firmy, lolec..)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    GOSHEWAN: Ano. Vitej v 21.stoleti 8) V mem okoli fax nikde neni, tak jsem musel na postu. Na prvnich dvou postach sice meli sluzbu "posleme fax", ale tvrdili ze jim nejde. Az na hlavni poste v Jindrissky se to povedlo 8(
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    REDGUY: Dik za odpoved. Samotna licence by jeste sla, ale zadneho Maca nemam a tak hledam jine cesty. Ten Airplay se zda byt celkem zajimavy.

    Posledni otazka - chtel jsem dokoncit registraci jako Apple Developer a napsali mi:

    Your country either does not have an Apple Online Store or does not offer Apple Developer Products for online purchase. To complete the purchase of your program, you will need to complete and fax the Purchase Form below.

    To jste jim opravdu posilali veskere udaje na platebni karte pres fax? O_O (chteji jmeno, cislo kreditky, expiry date i ccv) Nebo to je nejaka docasna chyba jejich stranek?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    GOSHEWAN: Ano, neotestujes. Muzes si ji poustet v simulatoru v XCode, kterej je prekvapive vernej, az na vykon, pochopitelne. A ano, simulator je pouze pro OSX, na Windows mas smulu.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Zdravim,
    dnes poprve jsem se koukal na Apple Developer programy a mam nejspis znamou otazku: svoji app si na svem iPhonu bez poplatku 99$ za licenci ani neotestuji? Nebo je nejaka cesta jak si vyzkouset vyvoj pod iOS aniz bych za to predem platil?

    Druha otazka smeruje na iPhone simulator - to jsem snad spravne pochopil, ze by melo byt free. Predpokladam ale, ze nic takoveho pod Windows neexistuje, nebo ano? Narazil jsem na AirplaySDK, ktere se tvari, ze by to melo umet...

    Diky
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Dělal tu někdo něco s HTML5 a local storage pro ipad/iphone? tzn takovou tu pseudoapp? Co je vlastně jen web, kterej si stáhne offline obsah (staitický obrázky)?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo kvuli statistice, v nedeli vecer jsem submitnul update svy app, dneska rano je na app storu. V podstate minimalni zmeny, jen jedna extra featurka. Tri a pul dne, to je snesitelny.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    DENISS: no, kdyz uz tak nahod...
    a na apple sem delal jen veci kolektivne, jako zamestnanec, takze i kdyz ti reknu co sem delal, tak moje z toho bude tak jedna petina prace a za celej vysledek bych ruku do ohne nedal. nicmene se koukni po thor: son of asgard, ale jak rikam ja se podilel na hre jen jako level design a skript (az pozdni levely kam stejne nikdo nedojde :)
    KOM
    KOM --- ---
    DENISS: Ja jsem to vubec nemyslel spatne. Jen mi zarazila ta velikost aplikace. 200MB je imho docela hodne. Nevim kolik tam je jpegu, ale pri tyhle velikosti by jich tam muselo bejt tak 600...
    DENISS
    DENISS --- ---
    SIRLOON: :) nahot neco ty na cem ses podilel nebo co si delal at te taky muzu lyncovat,, :]
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    DENISS: no offense, ale strcit nekam scany nejakyho casaku (jeste navic nevycistene a pocmarane tuzkou) za 3 eura mi prijde jako traparna nejvetsiho kalibru
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    DENISS: tyjo to sem neviděl ani nepamatuju, to bylo v ABCckach po tatovi :-D
    KOM
    KOM --- ---
    DENISS: Mne se teda moc nelibi hned ten prvni screen co je v AppStoru, ale to asi neni tvoje prace. 3D veci ze screenshotu moc nepozname asi :) Jinak jen tak mezi reci, to ze ma aplikace 178MB je v pohode? Ja teda vetsinou nekoukam na velikost, ale tohle me docela zarazilo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam