• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Hledám part-time (je možnost flexibility) jako iOS vývojář, na ŽL, Praha. Kdyby někdo něco měl nebo o něčem věděl, tak pošta díky. Dodám potom i více informací o sobě. :-)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    SLASH: od ios 7 je uuid netrackovatelny. vymysl paranoidnich amiku
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    SLASH: Afaik to jinak nez pres iTunes nejde. Pred par mesicema jsem to resil a vsechny ostatni zpusoby byly nespolehlivy/velmi podezrely.
    SLASH
    SLASH --- ---
    TIGU: TestFlight nepouzivame, kvoli tomu ze robime multiplatform (iOS+Android) namiesto Tesflightu pouzivame HockeyApp co je v pohode..
    Co sa tyka iTunes , viem ze sa to tam da zistit, ale potrebujeme velmi jednoduchu metodu ako tieto udid's dostat od totalne netechnicky zdatnych userov a prave cez tu Apku to bolo super, lebo odtial sa to pekne dalo odoslat na moj mail.. :(
    TIGU
    TIGU --- ---
    SLASH: Přes iTunes, nebo nejlépe TestFlight
    SLASH
    SLASH --- ---
    mam taky mensi problem , potrebujem pridavat ludi to provisioning profile pre testing a poizovam k tomu UUIDViewer ( https://itunes.apple.com/us/app/uuidviewer/id413901341?mt=8 ) , co si ludia nainstaluju a potom emailnu ich udid.. (UUID je to iste ako udid) ?
    Uz sa mi ale zoparkrat stalo ze to uuid bolo inkorektne (zacinalo sa s FFFF... ) a kedze mali nainstalovany io7 tak sa to zmenilo ?
    Ak je to pravda, aky je najlepsi sposob ziskavat unique id pre provisioning profily ?
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    REDGUY: dik, musim rict ze zdejsi vetev je sdilenjsi nez Androidi :)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ahoj iDevelopers :) nemate tip na stranku, ktera popisuje otevreni weboveho okna (predpokladam webkitu) v aplikaci?
    VFISA
    VFISA --- ---
    MATHEW_ER: A co s tim?
    KORDA
    KORDA --- ---
    Sháním někoho kdo by nám vytvořil hodně jednoduchou (může být i web) aplikaci. Jde o to vytvořit systém na rozhodcování soutěže. 7 iPadů / iPhonů si automaticky načte seznam soutěžících a po podání výkonů zapíše rozhodčí jejich skóre (ala krasobruslení) a to se odešle na "server" (dropbox?) kde se budou data ukládat aby se dala posléze zpracovat.

    Nejdůležitější je termín dokončení a to do půlky července.
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Díky vám všem za rady pánové. Jdu napsat hello world. :)
    TIGU
    TIGU --- ---
    ROTTWEILER: Já se s tebou nehádám - to je jak se školením. Máš dvoudení školení pro jednu osobu a dáš za to 6-15 klacků - je to jednorázový a když u toho usneš, máš smolíka. Někteří školitelé ještě poskytují x týdnů podporu. Já měl za poslední 2 týdný 2 takováto in-house školení (placeno firmou). Když to porovnám s tímto videokurzem, cena za hodinu videokurzu vychází mnomem míň (a kvalitou jedno z těch dvou školení dokonce výrazně přesahuje). Ano, je to video, které už jen "streamují" zákazníkům a poskutují podporu, a zodpovídají dotazy. Nicméně je to velic kvalitně udělaný materiál, který prochází opravdu vše, co je potřeba pro to, abys z nuly začal psát použitelné aplikace s minimem počátečního odpadu. Video i in-house školení samozřejmě lze nahradit knihou. Ta lze nahradit dokomentací, nebo jiným zdrojem - třeba internetovými tutoritály na Youtube, nebo na webu (často zdarma). Jenže i tam je často problém s kvalitou. Neříkám, že by si každý měl to video projít - tvrdím, že jsem riskl jeho nákup s výraznou slevou v bundlu před nějakám časem a že se mi líbí tak, že nemám problém ho doporučit absolutním začátečníkům - jsou tam pěkně vysvětleny návyky, postupy a hlavně vysvětleno proč a jak. Je to up-to-date - iOS 7, ARC, etc ... prostě momentálně ideání zdroj.

    Tohle nelze generalizovat - mám ještě jedno video které jsem dostal "zdarma" k jednomu balíčku a které se také věnuje iOS 7 a ačkoliv dovede lidi rychle ke kýženému výsledku (jednoduchá app na stroru), neučí žádné návyky, nevysvětluje proč a co dělá a výsledná app, kterou "hází na store" bych já osobně hodil tak možná do koše - ideálně dlouhým klackem ...

    Sečteno a podtrženo - pokud Spaulding shlédne tento kurz, udělá si všechna cvičení (která nejsou těžká), dostane se velice rychle na obstojnou úroveň, kterou pak může velice dobře rozšiřovat přes applí dev videa, dokumentaci a google. Pokud má základy C, pak s tím nebude mít nejmenší problém.
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Už mám ten Udemy kurz pro iOS 7. Tak uvidím, jak to bude náročný. Slibuje, že není potřeba umět ani object C.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    TIGU: Stačí koupit rozsáhlou knihu a bude mě to stát 1/20 a budu toho umět i více.
    TIGU
    TIGU --- ---
    A když už jsme u Applí dokumentace - Apple včera uvolnil "iOS Human Interface Guidelines" na iBooks

    (pro rýpaly - ten kurz na Udemy je bez referera - nesnažím se na tom vydělat a upřímně ani nevím, zda referery podporují)
    TIGU
    TIGU --- ---
    SPAULDING: hlavně ta rychlost je dost problematická - simulátor jede na plné rychlosti HW, na kterém běží - nesnaží se simulovat cílové zařízení. Ale Mac nemá některé akcelerace = něco na macu poběží 100x rychleji a něco naopak 100x pomaleji! Navíc testování na reálném zařízení přidává "náhodnost" - omylem otočíš zařízení na výšku, máš zaplý tethering, etc ... jinak https://www.testflightapp.com/ je tvůj kamarád.
    TIGU
    TIGU --- ---
    SPAULDING: http://www.raywenderlich.com/ - learn by doing (free - en)
    https://www.udemy.com/the-complete-ios-7-course-learn-by-building-14-apps/?sl=E0QfdVw9RBMILEwzBwZX - drahé jak sviň - en video, koupil jsem ve slevě, mám jich pár a tohle stojí i za plnou palbu. Po projití tohoto kurzu (pokud to fakt neojebeš), strčíš do kapsy většinu iOS samouků v ČR.

    No a pak ofiko dokumentace - je super! Nauč se s ní. Jinak já používám ještě Dash.

    Dev účet na vývoj většiny věcí nepotřebuješ. Lze nasimulovat většinu věcí v simulátoru. Rychlost ale neotestuješ, neotestuješ odesílání SMS, mailu, načítání hudby z knihovny, etc ... pro vydání app a testování na reálných zařízeních se bez dev účtu neobejdeš (placeného)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam