• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Takže update k tomu co sem se ptal. Skutečně to není možné, neumí to. Bavil sem se o tom s kámošem co pracuje pro Apple. Vyreportuju to jako request/bug tak se to snad objeví v nějakém dalším Xcodu.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    TIGU: Nj, fakt to tam je, a já to hledal. Holt mě nenapadlo, že šedivý text může obsahovat aktivní prvky.
    TIGU
    TIGU --- ---
    LWEEK: Na StackOverflow je krásná funkce "share" - nachází se pod každou odpovědí a vytvoří permalink - po kliknutí tě to hodí na kotvu a ještě zvýrazní žlutým hajlajtem :P http://stackoverflow.com/a/14515818/1979489
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LWEEK: Resp první .. prostě ta se 147 hlasy od nioq
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    KOM: Ještě je tu jiné řešení .. druhá odpověď ze zhora
    ios - Custom views with Storyboard - Stack Overflow
    http://stackoverflow.com/questions/9498010/custom-views-with-storyboard
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Hola, řeším tu jednu zdánlivě banální věc a nemohu tomu přijít na kloub. Totiž udělal sem si vlastní @IBDesignable UIView a chtěl bych mu vytvořit i actions které bych v Interface Builderu naklikal na controller. Ha, jenže sem nenašel nikde odpověď jak udělat vlastní akci. Tj, možná jen blbě hledám nebo prostě nic takového neexistuje. Nemáte s tím někdo zkušenosti než se pustím do nějakého ohackovávání? Díky
    AILAS
    AILAS --- ---
    KOM: Prototypy dělám v IB. Ale výsledek v kódu. Většinou. Pro zajímavost v některých případech je rychlejší UI z nibu. V některých z kódu :-)
    OUPA
    OUPA --- ---
    KOM: Samotnou bunku muzes mit klidne v samostatnem nibu, pokud ma nejaky slozity layout a mas pocit, ze je lepsi tahat to mysi. Pak pouzijes
    UITableView Class Reference
    https://developer.apple.com/...//apple_ref/occ/instm/UITableView/registerNib:forCellReuseIdentifier:
    KOM
    KOM --- ---
    AILAS: Jasny, uz jsem to asi pochopil a nasel co jsem hledal. Takze vytvaret veci takzvane "programmatically", viz http://www.apptuitions.com/dynamic-uibuttonuilabeluitextfield-using-swift/.

    Slysel jsem ze spousta "lepsich" programatoru ty storyboardy nesnasi...

    Nejaky tip, jak mit preview vysledku bez toho abych musel buildovat cely projekt? A jeste se zeptam zda nejsou nejake generatory nebo uzitecne "veci" o kterych bych mel vedet ve chvili kdyz chci elementy pozicovat rucne? Diky moc
    AILAS
    AILAS --- ---
    KOM: Radim ti podle mne. Vykašli se na cokoliv co nelze verzovat což nib/xib je a udělej to v kódu.
    Normálně si udělej vlastní třídu buňky a pak ji v těch kontrolerech reusuj. Prostě v obou kontrolerech použijteš tu samou třídu jen nastavíš parametry jiné, jaké chceš.
    KOM
    KOM --- ---
    AILAS: Ja vedel ze to bude potreba nakreslit :)


    Muj problem je tedy: Jakym zpusobem pouzit custom table view cell ke kazdemu table view a vykreslit data v labelech. Dokazu to udelat pouze v jednom, kdy si ve storyboardu pretahnu labely do meho custom table view cell, ale to jsou tvrde reference pouze na jeden table view. Mam se vykaslat na storyboard a vykreslit labely manualne?
    AILAS
    AILAS --- ---
    KOM: Co se snažíš udělat?
    KOM
    KOM --- ---
    Ahoj, mam dotaz. Nevim zda je to vubec mozny, ale stejne to zkusim.

    - dva rozdilny zdroje dat, ale zobrazit je chci stejne
    - mam dva table view a k tomu dva table view controllery
    - mam jeden custom table view cell controller

    A chtel bych aby tento table view cell controller byl sdileny mezi obouma table view controllerama. Dokazu priradit muj custom table view cell controller k jednolivym table view, ale netusim jak napojit labely z techto controlleru na muj custom table view cell controller.

    Ted kdyz to ctu tak to zni dost zmatene, ale snad to pochopite, kdyz muzu pridat nacrtek :) Zkousel jsem googlit, ale nic jsem nenasel anebo jsem hledal spatne.

    Diky


    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BTW kdo nezná, doporučuji Dash (na AppStoru). Je to agregátor na dokumentaci všeho druhu. Najdete tam úplně všechno včetně možností stažení dokumentace k jednotlivým Cocopodům nebo dokonce stažení cele iOS sekce z Stackoverflow. Co je ale opravdu super je parsrování docsetů. Takže když si otevřete dokumentaci k nějaké iOS třídě, v levém sloupci máte vylistované všechny knihovny. Plus nahoře najdete strukuru dědění dané třídy atd. Prostě dokumentace na stereoidech ... must have.
    AILAS
    AILAS --- ---
    KOM: Hele developer.apple.com. Až na některé staré příklady které občas musíš na poslední verzi ios upravit je to dobrý zdroj. Zvláště na základní flow view controllerů a vůbec life cyklu aplikace. How to a podobně jsou spíš už pak na vychytávky a něco naopak na úplně základní věci. Ale když už jsi na developer.apple.com tak si většinou prohlédneš i další metody a vlastnosti tříd a to ti tutoriál nedá.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Okej, akci iOS8 Swift Coobook tedy uzavírám.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MATESISKO: Protože banán.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak knížka koupena, ještě někdo se přidá? :)
    DREEK
    DREEK --- ---
    LWEEK: já bych potřeboval pdfko :) do objednávky zadej kód CYBERDY,
    akce zde http://shop.oreilly.com/category/deals/cyber-monday.do?code=CYBERDY

    vyjde to na cca 580,-
    Google
    https://www.google.cz/#q=26usd+to+czk
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    LWEEK: Tak proc planujete appky, aniz vite, ze pujdou realizovat? Prece aplikaci delam podle moznosti zarizeni. To ja bych si mohl stezovat, ze na hodinkach nespustim OpenGL aplikace...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam