úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
rozbalit záhlaví
SAMMAEL
---
---
21:16:57 1.8.2010
1 odpověď
FESTER
: O čistotu jsem se snažil, všechno jsem nejprve vzal Savem do vody, pak několikrát vařící vodou.
Mno na jednom fóru někdo poradil, ať se nelekám a zkusím to přecejen stočit k následné fermentaci. Tak uvidim.
FESTER
---
---
21:03:11 1.8.2010
1 odpověď
SAMMAEL
: :) me se to stalo uz tez ze jsem vylil do hajzlu celou varku...
predpoklad je totalni cistota a desinfekce vseho co prijde do styku s pivem behem vareni a fermentizace a popripade stacenim do flasek , tj i totalne ciste a desinfikovane ruce
SAMMAEL
---
---
20:33:17 1.8.2010
1 odpověď
FESTER
: Jasně, těmi soudruhy jsem myslel sám sebe :-)
FESTER
---
---
18:57:15 1.8.2010
1 odpověď
SAMMAEL
: spis hledej chyby u sebe....
SAMMAEL
---
---
18:38:52 1.8.2010
1 odpověď
Tak jsem zkusil svoje první pivo z koncentrátu a... za stálého míchání, splachujeme do hajzlu :-)
Ani po skorem osmi dnech z toho není nic poživatelného, chutná to jako větrák naředěný minerálkou a nemá to tu správnou hustotu. Pátrám, kde udělali soudruzi z NDR chybu.
POHODAVOLE
---
---
12:53:38 10.6.2010
POHODAVOLE
: jinak samozrejme maltozu..
POHODAVOLE
---
---
12:52:01 10.6.2010
1 odpověď
SEBEL
: zkusenosti ne ale vypada to jako to samy od mistra sladka takze bych to bral, jen si dej pozor a nepouzivej dextrosu, to dej mati rovnou na peceni nebo si kup smes cyder a tam se dextroza pouziva :)
SEBEL
---
---
12:18:39 10.6.2010
1 odpověď
Ahoj,
můžu se zeptat, jestli máte zkušenost s tímto
http://www.vasepivo.cz/product_info.php?products_id=95
zařízením a jaké jsou? Případně radu, který "hrnec" by byl lepší pro začátečníka na vaření piva?
Díky:-)
FESTER
---
---
16:28:15 18.5.2010
SUCZKER
: me to nestalo nic... pouzil jsem vyrazeny material z prace kde jsem delal..
SUCZKER
---
---
15:23:51 18.5.2010
1 odpověď
FESTER
: Na kolik taková sranda, co vidim na fotkách, vyjde ??
FESTER
---
---
23:57:50 13.5.2010
1 odpověď
+4
takze moje prvni pivni linka :
http://uf.rulez.cz/beermachine/
jakmile jsem ji zprovoznil tak zjisteno ze prilis slozite a problematicky provoz. A tak stoji jako muzejni exponat a na pouceni z chyb
ted momentalne se stavi nova verze a totalne na jinem principu a to jako karusel
pozdeji hodim fotky
KACIR
---
---
22:09:46 13.5.2010
THEO_PHIL
: Sakra, to je výzva...
THEO_PHIL
---
---
16:23:08 13.5.2010
1 odpověď
Zlej plán pro krizový Časy? | Novinky | Pivní.info
http://pivni.info/news/6065-zlej-plan-pro-krizovy-casy.html
THEO_PHIL
---
---
15:35:26 13.5.2010
Tady pripadne mraky receptu na ruzny druhy piv:
http://hopville.com/recipes
THEO_PHIL
---
---
10:11:23 24.4.2010
+1
https://twitter.com/varimepivo
THEO_PHIL
---
---
15:07:28 22.4.2010
KACIR
: Taky bych rek, ze Pivovarskej dum jenom pridava naky aroma...i kdyz to pivo skoro stipe po jazyku!
GAUNER
---
---
14:47:36 21.4.2010
POHODAVOLE
: tak to už si nepamatuju :(
KACIR
: nj minimálně na tom pivnim festu se našlo nemálo lepších kousků :)
KACIR
---
---
12:54:51 21.4.2010
2 odpovědi
Ke kopřivovýmu pivu - vaří ho v Pivovarským domě, ale myslím, že je to v podstatě klasický pivo s přidaným extraktem z kopřiv. Mě nezaujalo.
POHODAVOLE
---
---
12:46:20 21.4.2010
1 odpověď
GAUNER
: btw nevis jestli to pivo dochmelovali?
POHODAVOLE
---
---
12:34:50 21.4.2010
+1
Jinak kdyby byl zajem tak muzu vytvorit par FAQ pro vyrobu piva pri svrchnim kvaseni z mladinovych koncentratu. Je celkem dost veci, ktery nejsou nikde uvedeny a verim tomu ze je vic lidi kterejm se to nece hledat na foru nebo kvuli vsem volat mistru sladkovi jako sem to delal ja, ale zas je pravda ze pan to bere jako konicek a rika ze mu to neva ze rad poradi...
GAUNER
---
---
12:06:24 21.4.2010
1 odpověď
POHODAVOLE
: nezkoušel ale pil jsem ho... loni na pivnim festivalu...viz:
JERYK
...špatný to enni vůbec, ale je to nezvyk..zelený pivo i pěna... :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam