úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
---
---
11:19:27 2.8.2010
1 odpověď
Ja o vikendu delal uz treati varku, tentokrat z toho vyslo asi 40 litru dost tmavyho piva, ale cast cukru snad vyzerou kvasinky. Jinak: prvni varka moc pitelna nebyla, druha byla slusna, ale dost zalezelo na lednici, v jaky to bylo...
BOTA01
---
---
8:52:57 2.8.2010
SAMMAEL
: Ja bych se toho tez nebal..pokud vim, COcko tam vznika az pri druhotnem kvaseni a hustota uz se treba taky poresi.Dojed to do konce.
SAMMAEL
---
---
21:16:57 1.8.2010
1 odpověď
FESTER
: O čistotu jsem se snažil, všechno jsem nejprve vzal Savem do vody, pak několikrát vařící vodou.
Mno na jednom fóru někdo poradil, ať se nelekám a zkusím to přecejen stočit k následné fermentaci. Tak uvidim.
FESTER
---
---
21:03:11 1.8.2010
1 odpověď
SAMMAEL
: :) me se to stalo uz tez ze jsem vylil do hajzlu celou varku...
predpoklad je totalni cistota a desinfekce vseho co prijde do styku s pivem behem vareni a fermentizace a popripade stacenim do flasek , tj i totalne ciste a desinfikovane ruce
SAMMAEL
---
---
20:33:17 1.8.2010
1 odpověď
FESTER
: Jasně, těmi soudruhy jsem myslel sám sebe :-)
FESTER
---
---
18:57:15 1.8.2010
1 odpověď
SAMMAEL
: spis hledej chyby u sebe....
SAMMAEL
---
---
18:38:52 1.8.2010
1 odpověď
Tak jsem zkusil svoje první pivo z koncentrátu a... za stálého míchání, splachujeme do hajzlu :-)
Ani po skorem osmi dnech z toho není nic poživatelného, chutná to jako větrák naředěný minerálkou a nemá to tu správnou hustotu. Pátrám, kde udělali soudruzi z NDR chybu.
POHODAVOLE
---
---
12:53:38 10.6.2010
POHODAVOLE
: jinak samozrejme maltozu..
POHODAVOLE
---
---
12:52:01 10.6.2010
1 odpověď
SEBEL
: zkusenosti ne ale vypada to jako to samy od mistra sladka takze bych to bral, jen si dej pozor a nepouzivej dextrosu, to dej mati rovnou na peceni nebo si kup smes cyder a tam se dextroza pouziva :)
SEBEL
---
---
12:18:39 10.6.2010
1 odpověď
Ahoj,
můžu se zeptat, jestli máte zkušenost s tímto
http://www.vasepivo.cz/product_info.php?products_id=95
zařízením a jaké jsou? Případně radu, který "hrnec" by byl lepší pro začátečníka na vaření piva?
Díky:-)
FESTER
---
---
16:28:15 18.5.2010
SUCZKER
: me to nestalo nic... pouzil jsem vyrazeny material z prace kde jsem delal..
SUCZKER
---
---
15:23:51 18.5.2010
1 odpověď
FESTER
: Na kolik taková sranda, co vidim na fotkách, vyjde ??
FESTER
---
---
23:57:50 13.5.2010
1 odpověď
+4
takze moje prvni pivni linka :
http://uf.rulez.cz/beermachine/
jakmile jsem ji zprovoznil tak zjisteno ze prilis slozite a problematicky provoz. A tak stoji jako muzejni exponat a na pouceni z chyb
ted momentalne se stavi nova verze a totalne na jinem principu a to jako karusel
pozdeji hodim fotky
KACIR
---
---
22:09:46 13.5.2010
THEO_PHIL
: Sakra, to je výzva...
THEO_PHIL
---
---
16:23:08 13.5.2010
1 odpověď
Zlej plán pro krizový Časy? | Novinky | Pivní.info
http://pivni.info/news/6065-zlej-plan-pro-krizovy-casy.html
THEO_PHIL
---
---
15:35:26 13.5.2010
Tady pripadne mraky receptu na ruzny druhy piv:
http://hopville.com/recipes
THEO_PHIL
---
---
10:11:23 24.4.2010
+1
https://twitter.com/varimepivo
THEO_PHIL
---
---
15:07:28 22.4.2010
KACIR
: Taky bych rek, ze Pivovarskej dum jenom pridava naky aroma...i kdyz to pivo skoro stipe po jazyku!
GAUNER
---
---
14:47:36 21.4.2010
POHODAVOLE
: tak to už si nepamatuju :(
KACIR
: nj minimálně na tom pivnim festu se našlo nemálo lepších kousků :)
KACIR
---
---
12:54:51 21.4.2010
2 odpovědi
Ke kopřivovýmu pivu - vaří ho v Pivovarským domě, ale myslím, že je to v podstatě klasický pivo s přidaným extraktem z kopřiv. Mě nezaujalo.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam