• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    DRCRABAKLES: Pena to pivo chrani, takze staci sbirat jenom ty hnedy oka...ale ten tejden, co to kvasi by ti mela vydrzet...
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    Moc to tu nejde, ale stejne se zeptam. Pri sbirani deky berete pouze hneda oka, nebo berete vse? Diky
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    Zdravim,

mate nekdo predstavu, kde by se dala sehnat sadba chmele? Z institutu z Zatce mi odepsali, ze uz je vsecko pryc :/ Diky

Za odpovedi o etiketach diky, dam pak vedet, jak jsem to provedl.
    ELIASS
    ELIASS --- ---
    Ja to resim napsanim identifikatoru na vicko a podrobnosti mam vedle na papire.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Kartonovou cedulku přivázat špagátkem k hrdlu jak svýho času na Strahově...
    FESTER
    FESTER --- ---
    ja napepky vybec nepouzivam.. zbytecne boleni hlavy pri pristim plneni flasek, odstranovat stare nalepky....
    URANOS
    URANOS --- ---
    DRCRABAKLES:zkus etikety z obyčejnýho papíru a lepit je škrobovym lepidlem na tapety. dělal jsem to jen jednou, ale přišlo mi to dobrý a snadný
    UZEL
    UZEL --- ---
    DRCRABAKLES: tj v reportazi o pivu matuska tam rika snad neco kolem dvou kurun za jednu samolepku vode odolnou..ale on uz ma.celkem produkci tak bych rek ze mensim mnozstvim pujde cena nahoru...
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    Zdravim pivni souputniky, chtel bych se zeptat, jak resite tisk vlastnich etiket.
    Rozhoduju se, jestli si je nechat natisknout v tiskarne v nejake "semi-vodeodolne" variante, nebo si to poresit sam doma na nalepovaci A4.
    Nemam predstavu, na kolik muze vyjit cca 100 ks. Mejte se! :)
    LODYHA
    LODYHA --- ---
    Zdravím pánové.
    Sháním minipivovárek, respektive varnu (od 50 l).
    Nevíte někdo o něčem?

Díky.

Petr
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Nabízím spodně kvašenej encián. Kvalitka, dobře uzrálej. Praha!
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    ZUZKAOU: Nevim, jestli ti někdo odpověděl, já jsem zjevně obstojnou dobu nyx vynechával.)

Ale neni problém. Sladinu po vyslazení potřebnýho objemu na chleba taky používám - ale mívám jí moc. Jestli myslíš kvasnice, tak ty čas od času taky dávám stranou.

A výroba marmitu by mě setsakra zajímala:)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Nechtel by nekdo tak 1/4 litru spodnich kvasnic (od Medvidku)? Zbylo nam to po vareni. Pripadne muzeme za tejden dodat nase, ktery bysme asi vylili. Praha!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Měl byste někdo k dispozcii zbytky po stočení piva? Spíš lehce chmelené věci - chci to na pokusy s pečením chleba. A na pokusy s výrobou marmite.

Praha.

Vyměním třeba právě za ten chleba.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JANDOUR: To vypada dobre!
    POUTTNIK
    POUTTNIK --- ---
    JANDOUR: furt říkám, že domovarnictví je ušlechtilá a užitečná činnost :-)
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Jen tak mimo, jak jsme tu před časem probírali chladiče... Koupil jsem nakonec tohle: http://www.pili.cz/detail.aspx?typ=06&katc=940399 a je to skvělý! Byll sice trochu zašlej a musel jsem chvíli drhnout, než jsem se ho odvážil ponořit do horký mladiny, ale jinak je to echtovně levnýa stačí k tomu přikoupit plastovou 8mm hadičku (v železářství stála 13 Kč metr), koncovku na sprchu a dvě stahovací očka... ...a už s tim napouštim miminu vaničku bez použití karmy.)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JANDOUR: To je panecku pocin!!
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    bomba...
    Roztočte pípy! - seznam digitalizovaných knih - Národní technická knihovna
    http://www.techlib.cz/cs/2080-roztocte-pipy-seznam-digitalizovanych-knih/
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    POUTTNIK: nevim, nemeril jse mto, jse mteprv zacatecnik. ale pomohlo to hodne zchladit pred otevrenim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam