• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
    rozbalit záhlaví
    ABSOLUTEPARADOX
    ABSOLUTEPARADOX --- ---
    LD_DRTH: Díky za útěchu, každopádně hlavní kvašení už doběhlo, takže jsem to stočil do lahví a v každé je malá vrstvička usazeného kalu. Jinak je barva asi taková jako má být na světlé pivo plzeňského typu. Takže za 3 týdny se uvidí jak to vše dopadne.

LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    ABSOLUTEPARADOX: u nas nedenzifikujeme, len normalne poumyvam jarou a vyplachnem trikrat teplou vodou. Vsetko. Chladenie sa nam tiez nie vzdy podari dokonale. Neboj bahno to nebude a ani ziaden samoser, bude urco celkom pitelne :)
    ABSOLUTEPARADOX
    ABSOLUTEPARADOX --- ---
    HAUSNUMERO:
    THEO_PHIL: Díky za odpověďi!
    Nakonec jsem to "pouze" převařil. Nicméňe, jelikož jsem prvovařič tak to pivo má celkově spoustu nevychytanejch much. Jako třeba filtrace nebyla dokonalá, chlazení taktéž atd. . Takže počítám, že mi z toho vyjde něco na způsob pražského bahna. Ale snad to bude alespoň trochu pitelné.:-)
    Propříště musím o trochu více odladit technologii a potunit zařízení.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ABSOLUTEPARADOX: taky pouzivame louh a naradi jeste tesne pred pouzitim prolejvam varici vodou. Pro jistotu jeste upozorneni na smichani horky vody a louhu- uvolnuje se dost tepla a nebezpecne to plive ziravinu kolem sebe.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ABSOLUTEPARADOX: My ted docela uspesne pouzivame louh. Ale musis samozrejme pred pouzitim poradne oplachnout pitnou vodou...
    ABSOLUTEPARADOX
    ABSOLUTEPARADOX --- ---
    Zdravím pány domovařiče! Potřeboval bych prosím poradit, čím desinfikujete kvasnou káď + ostatní náčiní při vaření piva. Bohužel jsem udělal chybu a koupil jsem si koncentrát VWP a ten smrdí po chloru. Takže se mi to nechce používat k desinfekci nádobí při sbírání pěny, a následnému stáčení. Bojím se že by toten chlorovej smrad mohlo chytnout. Kamarád mi doporučoval Persteril, co vy na to?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    FEDAJKIN:da se treba taky predestilovat, ale na pivni palenku musis bejt dost otrlej :)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    FEDAJKIN: ja mam z proslejch plechovek pocit, ze tam cejtim takovou trochu zelezitou chut, ale treba je to placebo:)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    XBAHNO: Jo, zkusil sem to a uplně v pohodě.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    FEDAJKIN: Tece? Pit se da. A pokud ma dobre senzoricke vlastnosti, da se pit i s uspokojenim. Datumem se nezaobirat.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Zdravim místní sládky, amatérský dotaz - dá se pít půl roku prošlé pivo v plechovce? Díky.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    ....
    Beer Priming Calculator - Brewer's Friend
    http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Ahoj domovarnici za par dni budu stacet do lahvi ejla a hledam informace kolik dextrozy se pridava na litr. Zatim jsem nasel vsechno jen pro spodne kvasena piva ze 2-3 g/l. Bude to stejnej pomer i u svrchne kvasenyho piva? Diky
    FESTER
    FESTER --- ---
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    A v čem se to pivo vaří, když je to pivovar?.)

Když si to jen zběžně počítám, tak ty věci maj zvlášť hodnotu tak tříčtvrtinovou. Nemluvě o tom, že třeba ta zátkovačka je past, protože s ní jde zátkovat jen některý lahve.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    UZEL: Na vyrobu piva z koncentratu asi postaci...
    UZEL
    UZEL --- ---
    Nejakej nazor?
    UZEL
    UZEL --- ---
    Mikropivovar Mr.Sládek „Lux komplet Jantarový" 25L - Mr. Sládek s.r.o.
    http://www.mr-sladek.cz/...domaci-mikropivovar/mikropivovar-mrsladek-lux-komplet-jantarovy-25l/6-226
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    RADUZA: Asi bych to tam dal až po chmelovaru...postupne pridavat az docilis stupnovitosti (k tomu je potreba cukromer nebo refraktometr), jakou chces ve vysledku mit. Nebo proste podle chuti...
    RADUZA
    RADUZA --- ---
    Prosím o radu: budu vařit teprve podruhé (poprvé ze zákl. surovin, nyní ze slad. výtažku). Mám tři pixly slad. výtažku na cca 27 l piva. Chtěla bych přidat maltozu pro plnější chuť a nemůžu nikde dočíst kolik a v které fázi se dává. Může mi někdo poradit?
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    DRCRABAKLES: Bez lednice se pri vareni piva neobejdes...my uz mame dve...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam