WENOUSH: jde pouzit, ale je to zbytecny a stejne ti budou nektery veci chybet a nektery z tohho nevyuzijes.
Na varku 25-28 litru ti staci dva tyhle
kyble.
Prvni pouzijes jako scezovacku tim, ze mu rozvrtas celou plochu dna 1,5mm vrtakem cca 5mm od sebe.
Druhej nechas v celku a budes do nej zachytavat sladinu ze scezovacky a pak si z nej udelas i spilku. Taky ho muzes osadit
stacecim kohoutem, ale jde to resit i bez nej pomoci
hadicky na staceni. Vsechno to musi byt z potravinarsky nezavadneho plastu.
Dal teda budes potrebovat ten hrnec, teplomer 0-110°,gramovou vahu na chmel a poradnou varechu. Srotak bych asi ze zacatku neporizoval je to docela velka investice a slad ti za mirny poplatek namelou v krame. Casem dokoupis sladomer, refraktometr,deskovej chladic, zatkovacku, plnicku, mycku, picku a kdo vi co jeste budes potrebovat, aby sis to vareni zjednodusil.
Jo jeste kvasnou zatku, ale to jen v pripade ze budes kvasit svrchne v uzavrene spilce. Tu si pak prostouchnech do vika od kyble(spilky), ktery je soucasti baleni.
Na staceni a sekundarni zrani ti staci pouzite pivni petky a nebo koupit patentni pivni lahve od bernarda. Tim se vyhnes investici do zatkovacky a zatek.
Spoustu veci ma clovek doma staci prolizt sklep, pudu, komoru a zjistis, ze investice do zacatku nejsou tak velky jak se zdaji.
Snad jsem na nic podstatnyho nezapomel, kdyztak me doplnte.