• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    CUBE: protoze ho mam taky, ale ve srovnani s hustomerem i jinym refraktometrem to meri stejne.:)
    CUBE
    CUBE --- ---
    JAVOR: a na to jsi přišel jak?
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    CUBE: koupils čínskej v Čechách. :)
    CUBE
    CUBE --- ---
    o víkendu budu dělat další várku, tak se na to ještě jednou zaměřím..) díky
    CUBE
    CUBE --- ---
    THEO_PHIL: vodu dolívám, ale pouze dorovnávám na stejný objem...
    refraktometr je z český distribuce, ale kámoš má ten čínskej a co jsme je porovnávali, nenašel bys rozdíl..
    HATEMAN
    HATEMAN --- ---
    a není to čínskej refraktometr za 10 dolarů? :)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    CUBE: Tak bud si to spatne zmeril nebo tam dolil vodu. Nic jinyho mi nenapada...
    CUBE
    CUBE --- ---
    THEO_PHIL: no to bych chápal, jenže mě ten refraktometr ukazuje pravý opak:) proto mě to mate..
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    CUBE: Odpari se pritom asi 5% vody, cukr zustane...takze je ho vic :-)
    CUBE
    CUBE --- ---
    Nevěděl by někdo, jakto že před a po chmelovaru mi ukazuje refraktometr jinou hodnotu Bx? před 15, po 13,5..? vždyť obsah cukru už by měl být stejný.., nebo?
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BAAL: Kazdopadne chmel se nedava jenom kvuli horkosti, ale i kvuli vuni (ten se vari kratsi dobu nebo vubec) a chuti...
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BAAL: Myslism, ze na 123 IBU by ses jen tak nedostal. IPA se proste chmeli vic a tech 200 gramu chmele na 20 litru zas tolik neni... (zalezi samozrejme na alfa kyselinach a kdy to tam das, z dry hoppingu je treba vyteznost alfy docela mala).
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    HATEMAN: zkus svetlahvi.cz tam je maji
    HATEMAN
    HATEMAN --- ---
    jinak pokud člověk nestáčí se zbytkovym cukrem, ale nechá dokvasit do konce a přidá přesný množství cukru, žádný bomby nehrozí (pokud to nemá něčim kontaminovaný žejo)
    HATEMAN
    HATEMAN --- ---
    X_RATED_IDIOT: používám běžně a žádnej problém..
    na hovno mi přijdou tyhle flašky z rychnova, jsou hrozně tenký a taky už mi dvě praskly (ale měl jsem v nich witbier, kterej byl fakt hodně nasycenej, takže asi moje blbost) http://www.jsme-tu-doma.cz/photos/pivo.jpg
    v nějakym eshopu jsem viděl prodávat samostatně ty patentní uzávěry (co jsou i na tom rychnově), ale nevím kde to bylo
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    to je sila. dik, ze ste se tu takhle pekne podelili. ja bych to sel normalne stocit do skla!
    SAMMAEL: no ale to neni brzy, tam dam ten cukr, aby to napenilo. to se prece musi, aby to penilo ne?
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    DEVIL: Jo, asi čtyři se mi rozletěly tak, že v base zůstalo jen dno. PET vydržely, ty se jen nafoukly až praskla etiketa. Holt když je někdo nedočkavej a stočí příliš brzy :-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    a zkoušeli jste někdo tříčtvrtky, jaký používá třeba Albrecht? přišlo mi, že maj celkem blbě řešenou tu přítlačnou část zátky, malej střed, mírnej kužel a moc velkou plochu těsnění, stačí za to blbě vzít a už to fouká. Ale to znám jen jako spotřebitel...
    TPA
    TPA --- ---
    Mě ustřelilo dno. Byla to skleněná litrovka od piva s patentním uzávěrem. Nebyl jsem u toho, ale odpadlo čistě - jeden střep. Z cca 30 lahví jen jedna.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMMAEL: fakt je to takova bomba jo? ja sem ted nakolektoval 20 flasek od sumivejch vin s 'bernard' zaklopnou zatkou na dalsi varku a liboval sem si, jak to bude ve skle... to abych je teda vodnes do recyklace asi co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam