Neznáte někoho šikovného s kovem?
Napadla mě super věc, která by asi značně ušetřila trápení s vařením, používám klasický zavařovací hrnec z ikea:
Vlastně by bohatě stačilo začít s takovým košíkem, kterém by byl slad to znamená že po dokončení zcukření by stačilo košík vytáhnout o kousek a chytnout košík za nějaký háček a vysladit přes něj, čím by se ušetřilo přelívání do kýblu, desinfekce a znovu zpět do varny. Zároveň by dílo nepotratilo tolik teploty, takže by trvalo menší dobu ohřát ho na bod varu.
Zároveň, v menším provedení, chmelit přes něj(což je teda celkem běžná věc co jde vidět na youtube) což by mi ušetřilo pře-cucávání hadicej do kýblu.
V ideálním případě vyhodit ten výpustní ventil co na tom hrnci je a přidělat tam kompresor, který by díky košíku nenasával zrní ale jen sladinu a tím pádem by míchal za mě ze spoda nahoru přes slad zase dolu.
Celkově věci za cca 3k a muselo by to ušetřit minimálně 2hodiny času a spoustu oseru. Pak už by chybělo jen nějaké arduiono co by řídilo termostat na základě připojeného teploměru a bylo by to skoro dokonalé:D