HATEMAN: diky za nazor, no v podstate se tvoje predstava shoduje s moji predstavou, ty kvasnice mi prisly dobry prave proto, ze u nich zminuji ovocny chute, maji obrovskou atenuaci, a vysokou alkoholovou toleranci, ale pouzil jsem i glukoamylazu pri zchlazovani - pri 55° jsem tomu dal 10 minut odpocinek a pridal do nej glukoamylazu.
Ta kalnost ja verim, ze bude vychazet z toho, ze je to jeste hodne mlady (po 3 dnech) a samozrejme oni rikaji, ze to ma tendenci moc nesedat. Teplota kvaseni byla 27°, tedy blizici se tomu hornimu optimu tech kvasnic.
A ted prave nevim, protoze nemam brutu skoro nic odpito (jasne, blbej napad varit neco, co vlastne neznam, ale to uz zpet nevezmu, no), tak vlastne nevim. Co si vzpominam, tak jsem mel tohle (
https://pivoteka.beergeek.cz/ceske-pivo/cobolis-brut-ipa-0-33/), a dost mi to nejelo, mozna jsem to ani nedopil. Na druhou stranu, matne se mi vybavuje, ze ta chut, co mi tam vadila, je mozna i v tom mem pivu (budu si muset koupit dalsi lahev), takze je vlastne i otazka, jestli to neni v poradku. Obecne receno, prekvapuje me tam hodne kyselosti a trpkosti v te chuti, ale ono vlastne to ovoce bez cukru by nechutnalo o moc jinak, kdyz se nad tim zamyslim.
No, do lahvi to dam urcite (pokud teda neuvidim nejaky naprosto ocividny pruser), tak ochutnani nebude problem, pokud si troufas, zvlast, pokud uz mas nejake odpite, tak me nazor bude dost zajimat.