• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    WHIRGL: včera jsem použil hopspider a vyteklo to parádně. Manifold přinese ježíšek, tak uvidim na novej rok, o kolik to bude lepší. Ale už takhle je to super. Jen se mi tluče s chladičem trošku a samozřejmě whirlpool. Ale na ten jsem se v podstatě vybodnul
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JANDOUR: Děkuju. Už jsem něco splašil. Uvidíme, jak to půjde. :)
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    JAKOUBEK: no kdybys chtel, rekni si. jsem na letny pres den denne, mam to po ruce.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    JAKOUBEK: no, ten susenej oxiduje trochu min. ale stejne to jde s casem oboji do kopru...

rozdil je proste stupen dosuseni tehoz.
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    Je mi to jasné.. Dík za info. Snad ten manifold pomůže. Slyšel jsem, že je dobrej.. Hop spider je asi nutnost u všech systémů vyjma obyč hrnce.. Já mám právě relativně širokej elektrickej hrnec (30l) kde to v poho roztočím a většinou to dobře sedá doprostřed.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Jak je to vysokej, relativně štíhlej válec, tak je toho bordelu na dně prostě moc. Ještě tak pšenice, do který dávám 50g chmelu max, ta vyteče dobře
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    WHIRGL: točim metrovou vařečkou a stejně nic moc. Když do toho narveš tak těch 200-300 g chmele a šoupneš protafloc, zalepuje se to sviňsky. Už mám objednanej hopspider a metrovej bazukamanifold, tak snad to bude lepší
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    X_RATED_IDIOT: Můžu ještě dotaz k technice? Jak ti v tom klarsteinu jde whirpool? má to nějaký special rameno? Nebo růčo roztáčíš?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WHIRGL: To moje se rozhodně chová jako jako tmavý med.
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    X_RATED_IDIOT: Tipuju jen zmatení pojmů.. Sladový výtažek je hustý tmavý sirup (koncentrovaná sladina - na zjednodušené vaření) a pak máme prášek - DME/maltózu, sušený sladový extrakt.. (vhodný na surogaci nebo startéry)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JANDOUR: Ze si to priste uvarim z cerstveho. Resp. zkusim. :) Nikdy jsem s tim vytazkem nedelal, takze vubec netusim, co od toho cekat. Pivo nevarim, tak mi to pripadalo jako fajn zjednoduseni procesu. Ono ten zazvor bude stejne hrozne vyrazny. Kdyby slo o opravdove pivo, tak bych se zoxidovanym vecem samozrejme radsi vyhnul. Ted je ho tam treba 300g na 2,5 litru vody, coz se mi zda porad dost koncentrovane. Ve vysledku to bude takova paliva alko limca. Tchan tyhle veci rad. Zadny umeni. ,)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    JANDOUR: odsypat? Já myslel, že je to nějakej med?
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    jako ze kdyz se to podari, budes priste tchan ty?

hele ja mam sladovyho vytazku dost a mohl bych ti klidne odsypat, ale podle mne jediny, na co se to da pouzit, jsou startery. je to fakt takova divna zoxidovana vec, ty vytazky.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    X_RATED_IDIOT: Je to taková srandička na jeden 10 litrový demižon. Ten extrakt mi ulehčí práci. Pokud by se to povedlo (rozuměj, dalo by se to pít), postoupím příště o level výš. :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    JAKOUBEK: dal bych ti bokem sladinu, ale budu vařit buď těsně před vánocema, nebo až 1. novoroční pšenici
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    X_RATED_IDIOT: Tchánovi ginger ale k vánocům. :) Našel jsem recept se sladovým výtažkem a trochou chmelu, tak bych ho chtěl vyzkoušet.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    JAKOUBEK: https://www.pivoteka.cz/sladove-vytazky tady to asi nikdo moc nepoužívá tipuju. Budeš dělat ten graff, jo? :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Ahoj. Lama dotaz. Neporadili byste, kam v Praze pro sladový výtažek? Potřeboval bych cca. 600g. Za případný tip tisícerý dík.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    WHIRGL: jako úplnej preset? To nepoužívám. Byl jsem línej to nastavovat, mám různý recepty ale jde to taky
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    WHIRGL: jo, prostě si nastavim, že pojedu třeba 62 20 minut a nechám to bejt, pak to zařve, přenastavim a zas to nechám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam