CERMI_FOX: nesmíš to tam nechat dlouho stát - rozmícháš a naléváš do láhví (a v těch to necháš tak 10 minut dělat dobro). Ten prášek ti fakticky udělá sodu a peroxid vodíku (aka kyslíčník) a ten pak uvolňuje kyslík. Pokud je ve správné koncentraci, tak je kyslíku tolik, že dezinfikuje i v místech, kam peroxid nezateče.
Čím víc času uběhne mezi dezinfekcí a plněním, tím větší je riziko kontaminace. Já to běžně dezinfikuju odpoledne a plním večer, ale netvrdím, že je to nejlepší nebo jediný správný způsob.
Co se týká zákalu, tak mě se to zatím pokaždé vyčistilo během ležení. Pivo chce čas.
Co se týká kvašení v létě - já na to nechci moc žádný extra buřty jako speciální lednici (tj. jdu jinou cestou, než ty), takže jsem se to rozhodl řešit tak, že přes léto budu dělat saison - ten se dá kvasit až do 30 stupňů. Hlavně v největších vedrech stejně nebudu vařit - na to se mám moc rád :)