CYBERWOLF: vyplachování mi nevadí, na to mám ten pseudooplachovač za stovku, ten funguje dobře a s tím jsme rychlí. Otravuje mě do každé flašky strčit trychtýř a nasypat prášek v potřebném množství a zalít vodou z konvice.
Že to jde smíchat v hrnci jsem nevěděl, myslel jsem, že to rozpustit nejde, resp že ten dezinfekční plyn vzniká rovnou při kontaktu prášku s vodou.
A čistě prakticky, jak moc vadí, když si flašky vymeju a vydezinfikuju třeba den dva před stáčením? Jde mi jen o timemanagement, zrovna teď to vyšlo blbě tak, že jsem měl kotel práce, domů se vracel pozdě, ale pivo zlahvovat bylo třeba, protože mělo neplánovaně začít mrznout a dělat cold crash v -3C by asi nebylo správně (nemám ještě lednici, takže cold crash byl na terase - ne že by to teda nějak extra pomohlo, je to pořád na můj vkus moc kalné, třeba se ještě vyčeří) :)