• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WHIRGL: ano, to znám a chci výhledově použít na něco, ale ne teď - nechci chuťový profil po tropickém ovoci a jablku. Chtěl bych neutrální profil
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Kdyby se chtěl někdo družit, tak zítra bude příležitost: https://www.facebook.com/events/297577815931610
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CERMI_FOX: já si myslím, že to jsou jiné laktobacily, ale nevím. Můžeš zkusit experimentální várku a uvidíš co to udělá. Otázka je, jestli tě nevyjde líp si koupit sour pitch a co nespotřebuješ vyhodit.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    zkoušel jste někdo vařit kyseláč za pomoci laktobacilů z probiotik z lékárny? I ten malý balíček sour pinch je na mě zbytečně velký, 4 kyseláče asi za rok nenavařím, navic nevim jak to efektivně uchovávat. Takže hledám něco z lékárny, ale buď je to nesmyslně drahé nebo je tam spoustu přidaného bordelu, vitaminy a tak. To já nechci.
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    no, na letní pitíčko tam mám ještě pár lahví ležáčku, 11, světlý plzeňský slad, S189 kvasnice a žpč/angus chmel + trochu citry nastudeno, a pak na letní večery 11 a 14 tmavé světlý plzeňský + melaoidní, sládek+citra a citra znovu na studené, T58 kvasnice

CYBERWOLF: jo, to znám .... ta 14 měla taky být 11
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DWORKA: tohle je falešný kyseláč, ibišek je prý dost kyselý na to, aby to okyselil sám :) Nicméně na léto plánuju nějaký opravdický kyseláč s rybízem nebo malinama. Případně teďka o víkendu jsem měl něco kouřového a kyselého a velmi mi to chutnalo, takže možná bude Lichtenhainer.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    NO_FUTURE: já takhle uvařil 21 místo 17. Chutná dobře, ale těžko se pije
    NO_FUTURE
    NO_FUTURE --- ---
    X_RATED_IDIOT: :))) původně měla být 11°, ale mám problémy při chmelovaru, nikdy neodhadnu odpar. Vařím na plynu a někdy to vyjde krásně a někdy jdu výš. Ale neřeším.
    Teď jsem dopil svojí první uvařenou 10° a ta byla povedená. Vím, že samochvála smrdí, ale občas je potřeba:))) Určitě ji chci zopakovat, možná ji zařadím po 11° do svého výrobního plánu:)
    DWORKA
    DWORKA --- ---
    CERMI_FOX: ten ibišek mě zajímá,dej info jak to dopadlo,jinak ja rád vařím Gose a kvasim to philkama,super kvasnice nemusíš se dělat s kettle souringem,takze uplne bomba
    DWORKA
    DWORKA --- ---
    jsem rád že se dodržuje pitný režim:-)))))
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DOCENT: dík. Belgické jsou proto, že je vyrobili (teda... namnožili, nasušili, nasáčkovali) v Belgii, nic víc za tím není.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    NO_FUTURE: tak 13 je vyloženě letní pití :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Mám tam apu s amarillem, apu s loralem, nějakou přestřelenou czpu s boomerangem a saturnem (15g/l, to bude prasopal) a ležáka, od každýho tak 40 litrů. K tomu apu s mozajkou tak 20litrů a nějaký zbytky. Po dovolený budu muset zase vařit asi :))
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    CYBERWOLF: US-05 bych jako belgické teda neoznačoval ... ale jinak jsou to etikety vtipné.
    NO_FUTURE
    NO_FUTURE --- ---
    13° světlý ležák - leží měsíc a půl a už se na něj těším.
    V plánu Witbier a 11°svetlý ležák.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DWORKA: ještě ne a nějak nevím moc co. Mám v plánu ibiškový polokyseláč z pivařky, nějakou session ipu a když seženu vhodnou lednici, tak bych rád zkusil ležák. Nicméně nejspíš to zůstane u dvou session ipa nebo nějaké lehčí apa (chtěl bych něco se středním tělem, lehce vyšší hožkostí a krásným chmelovým aroma a vůní, ještě to musím domyslet někdy)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Díky za optání :)

DWORKA
    DWORKA --- ---
    belgický saison
    co máte navařeno na letni popíjení??

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CERMI_FOX: pořád mám pocit, že refraktometrem nic nezjistíš, měříš tim jen hustotu nálevu, pokud budeš dostatečně míchat, hodnota na ref už se ti nezmění po pár minutách, protože víc už se nevylouhuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam