X_RATED_IDIOT: Vaření po telefonu taky nesnáším. "Zdar, uvařte mi nějakého slabšího ejla na srpen, dík" nebo "Odlijte mi půlku tanku vašeho piva, já to prodám jako Fešák".
Já se to snažím vařit si celé sám, od šrotování po stáčení. Už jsem si osahal 5 různých technologií, to je dobrá škola. Každý pivovar má nějaké mouchy, tak kdyby jsi uvažoval o svém vlastním, zjistíš co ti vyhovuje, co je průser a co nesmí chybět. Místní sládek dohlíží, dáváte pivo a když už je moc nalitej, je to na jen tobě, uhlídat vyslazování nebo třeba chlazení při přetahu do CKT. Recept co mám v hlavě modifikuju během vaření, podle okamžité nálady (ejkejej podle piv), takže se do toho piva podepíše jistý nezaměnitelný rukopis. A některé piva nešla zaměnit, třeba Rabera Tarego nebo Gin and Tonic Ale byly docela unikát. To je pak i přínos pro pivovar, když si u toho poprvé okoukají použití bylin, enzymů, lihové macerace ...