• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    DWORKA
    DWORKA --- ---
    když už jsme tu u tech fenolů,dělá tu někdo Weizenbock???
    DWORKA
    DWORKA --- ---
    NEVIEM: zkusím,díky
    NO_FUTURE
    NO_FUTURE --- ---
    NEVIEM: Viděl jsem na toto téma spoustu animací a souhlasím, že dojde k promíchání. Proto jsem psal "teoreticky".
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Koukám, že dog dává ty juice do sekundáru a vzpomněl jsem si, že tohle jsem vlastně taky už zkoušel. Vzal jsem zbytek ejlu, co se nevešel do kyvet, stočil do bernardovek a do každý dal cca 0,25 dl převařenýho jablečnýho moštu. Bylo to znatelně jiný, než to původní, nuceně sycený. Víc svěží, ovocnější.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: viděl jsem to tak dělat a nebyl to první pokus, takže to jde, alespoň při určité konstelaci.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: jedna věc jsou jedy, druhá chemický pachutě a třetí vliv na kvasinky. Ale třeba se to nemusí projevit nijak
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: ale zase fakt, že pomerančový kůry se spotřebuje fakt malé množství a aby se tím člověk zvládnul otrávit, to by musela bejt máčená v arzeniku :) Takže jiná situace než když nacpeš 100 g/l
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: hmm, nevim. Já připravuji pomerančovou kůru i z nebio pomerančů, po důkladném umytí a je to v pohodě. Jako rozbor na to nemám, tak to nechci přímo doporučovat, ale nebál bych se toho.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: no já to louhoval taky na tenko a moc to tomu nedalo. A bál bych se tý kůry, pokud to nebude bio. Ta chema je docela hnusná
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: myslím že ty plátky byly i s kůrou a byly tenký. Jak se to nakrájí tak vlastně porušíš to v čem šťáva drží a kůra tomu taky může přidat glanc. Imho to dá celkem dost. Asi ne tolik jako šťáva, ale nebál bych se toho. Ovšem na vlastní kvašení to vyzkoušené nemám, tak nevím
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    X_RATED_IDIOT: na cold crash je venku moc vedro :(
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CERMI_FOX: asi jo, asi bys to musel nejdřív lehce přefiltrovat, možná převařit a doufat v cold crash. V tom diy dávaj nějakej průmyslovej juice. Tam toho bordelu bude míň a je pasterovanej
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    X_RATED_IDIOT: nezanese vymačkaný ovoce hrozně bordelu do piva?


    CYBERWOLF: neznal jsem, díky, supr inspirace pro život
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: já bych to spíš vymačkal, když už plátky budeš muset loupat a moc tomu nedaj. Teda to je moje zkušenost z bezový limošky
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Neměl jsem teda tyhle piva, ale pokud to je aspoň trochu do sladka, bez pasteru to nepůjde
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CERMI_FOX: co jsem viděl tak citrusy krouhaj na plátky (asi je to nejsnazší a i to v kvasné nádobě hezky vypadá). Šťáva je taky možnost. Mražení zní cool, ale z drcení by byl asi hroznej svinčík
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    A koukám, že v diy dog 2019 je pár receptů s různejma džusama
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CERMI_FOX: v pivařce je u kvašení s ovocem tabulka s běžnými dávkami. Je to str. 156 a u citrusů tam píšou 30-120 g/l, když už to mám po ruce :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CERMI_FOX: v pivařce jsou nějaký recepty s ovocem, zkus se inspirovat tam. Ale většinou tam bylo použitý pyré
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CERMI_FOX: a ještě v jaké formě, jestli ho nějak nadrtit a pasterizovat nebo naopak zmrazit. Nebo tam nalít džus?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam