• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    X_RATED_IDIOT: potřebuješ přelejt kapalný co2, to ti žádným redukcakem nepotece. Naopak když nemáš pumpu,.kterou bys používal na přečerpávání, tak musíš to kapalný co2 co nejrychleji přelít, než se ti vyrovnají v lahvích tlaky, protože po vyrovnání tlaků už nic nepřeleješ. Žádného výbuchu se bát nemusíš ty flašky jsou dělaný na stejné tlaky.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    X_RATED_IDIOT: jenže objem=bezpečnost. Je to stejný, jako když se snažíš naplnit PB láhev na LPG benzínce(což se nesmí, ale dělá se to). Nepotřebuješ redukční ventil, potřebuješ fungující váhu.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    XBAHNO: no mně právě nešlo až tak o objem naplnění, ale o bezpečnost, proto redukčák. Možná ho k tomu dávaj pro omezení průtoku a tim jemnější ovládání u konce plnění.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    X_RATED_IDIOT: Kup si přepouštěcí sadu s hadicí, abys mohl mít Sodastream bombičku na váze, jak píše Xbahno. A taky se ti bude líp ovládat ventil až hasičák otočíš. Pokud by se ti podařilo bombičku naplnit úplně kapalinou, při připojení k redukčnímu ventilu by nějaký čas vytékalo kapalné CO2. Nejsem si jistý, jak by to ovlivnilo manometr (hodiny). Myslím si ale, že naplnit ji úplně kapalinou bude obtížné, protože bys musel bombičku po celou dobu plnění držet v mrazáku, aby byla dostatečně podchlazená.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    X_RATED_IDIOT: no když ti ta spojka zmrzne a rupne, tak si ty lahve asi pěkně zalítaj :))
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    U plnění CO2(stejně jako u LPG )nejde ani tak o tlak, jako o množství. Plyn je ve flasce kapalný, ale i kapalina má svou teplotní roztažnost. Takže spíš než redukcak tak váhu a když tak ufouknout, aby v láhvi nad kapalinou byl volný prostor pro eventuální roztažení kapalného plynu.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Ta bombička by měla bejt na 250 bar, v bombě je kolem 50, vydržet by to mělo, ale lehce mě to děsí
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    X_RATED_IDIOT: redukcak vůbec nepotřebuješ, normálně přopojíš flašky a plnou otočíš dnem nahoru a přeleješ do prázdný.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Máte někdo zkušenost s foukáním kyvet bombama od sodastreamu? Redukčák se sežene, ale pokud bych chtěl ty bomby plnit, potřebuju k tomu tu plnící redukci s dalšim redukčákem, když mám redukčák na velký bombě? Líbí se mi možnost vozit na alkoholizace jen tu malou bombičku a netahat vyjetej kovanej hasičák. Ale nelíbí se mi, že za náplň bych dal stejný prachy, jako za 6 kil co2 u hasičů, když bych si to mohl plnit sám
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Nechcete někdo pelyněk? Chtěl jsem vařit pivo s pelyňkem a puškvorcem (tj. matroš co se dával na hořčení než se přešlo na chmel), ale zapomněl jsem, že mám na pelyněk alergii, takže by mi to asi nedělalo dobře. Takže mám teď 100 g pelyňku, v pytlíčku, nerozbalený a nevím co s ním. Vymněním za jiné nechtěné suroviny na vaření :) Klidně i načatý, pokud to bude v dobrém stavu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NEVIEM: ty ovocity kveiky vypadaji super, to si musim zapamatovat na pristi leto :-)
    Jeste shanim neco neutralniho, jako je ta Lutra
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    CERMI_FOX: skus pozriet aj kveik yeastery, ti maju 4 strainy vratane voss. 5 g na 25 litrov. A su super. Kupit sa daju na svojepivo.sk alebo pivozdomu.sk. A kwd kvasis pri 36 tak mas prekvasene za den, dva. Nediv sa 🙂
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NEVIEM: voss, jine jsem v cesku nenasel. Chtel bych nekde sehnat Lutra nebo Hornindal, ale z ciziny to vyjde draho, navic Hornindal se dela jen tekuty :(

Teplotu mam na 36
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    CERMI_FOX: ake kveik? aka teplota? ja mam kveiky od kveik yeastery pri 30 - 40 c do 3 - 4 dni aj s coldcrashom ready to drink
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    poprvý jsem zakvasil Kveik kvasnicema (vím, trochu pozdě, doufal jsem, že teplo ještě týden vydrží) a začly bublat asi za hodinu. A zrychlujou. To je normální takováhle rychlost? :-)

Hustotu bohužel nevím, ispindel jako vždy funguje skvěle na stole a ve vodě, ale po ponoření do mladiny se záhadně vždycky rozbije akcelerometr
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    v zaplave diy varicu me bavi tahle dvojka /prevazne kuliva medovinam /
    tak treba to nekoho taky oslovi...
    Beer, The Universe and Everything - But with Beer - Let's Talk
    https://www.youtube.com/watch?v=nQJGSP1EfOg
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Semena v tom nebyly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam