• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: já používám glukopur, maj to v každym albertu/bille atd mezi cukrama, nebo mezi zdravou výživou
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CYBERWOLF: alza. Nebo obecně obchody s doplňkama stravy
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Nevíte jestli se dá někde v Praze koupit dextróza?

Jsem si jí zapomněl objednat s ostatním matrošem a objednat to zvlášť s sebou nese neadekvátní náklady na dopravu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    musím se pochválit. Uvařil jsem poloalko ale, 6°P, chmeleno Mosaic a Centennial, zakvašeno Lallemand Windsor a je to prostě dobré lehké pivní pití. V chuti krásně květinově ovocná, ale pořád příjemně hořká. Rozhodně ale nechutná vodovitě. Na "šestku" si myslím, že skvělý výkon :-)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mozna zkusim 60:40. este promyslim, ale k tomu se dostanu az tak za mesic, ted je potreba vyrobit este cider ;)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Zkoušel jsem i dokvašenýho ejla 10°, stočenýho do petek, místo cukru dolejt půldecákem na litr čerstvýho moštu na sycení, bylo to celkem pěkně svěží
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Leda to nedávat 50/50 ale dát toho moštu třeba jen 1/3
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CHOROBA: hm tak to je vystírka kolem 40° a kvašení kolem 24°. Ale citra na studený a výrazný jablka ti ty banány stejně utlučou
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    X_RATED_IDIOT: to byla moje myslenka, jablko + banany + treba citra na studeny chmeleni. asi teda zkusim psenici vic zbananovatet.;)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CHOROBA: já to teda nechmelil, řikal sem si, že bych tam na studený dal třeba mozajku, ale pak jsem se na to vybodl. Měl jsem slušnej mošt, tak to šlo z 1057 na 1002, já měl pšenici dycky brutálně suchou. Kvasil jsem to saf wb při cca 23°c ale banány z toho šly minimálně
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    X_RATED_IDIOT: sakra, takle nejak sem to chtel namichat a trochu ochmelit. no, tak se este xzamyslim.
    btw jaks to delal silny? og/fg?.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CHOROBA: graf sem dělal, ze sladiny, co jsem dal bokem z pšenice, půl na půl. Nebylo to špatný, ale skoro nebylo poznat, že to neni čistej cider
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: nedám, kdybych to rozebral, tak zničim ten vnější prstenec a novej neseženu. Originálně je to na jedno použití, ale dokud se tam neudělá usazenina, dá se to vypláchnout přes naražeč a znova naplnit.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: já to pochopil tak, že ten uzávěr na to dáš novej, jinak mi neni jasný, jak to zavřeš. No ale jestli se to nemá plnit znovu, tak bych se toho asi radši držel.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: jenže petku zašroubuješ. Tohle je tam jen nacvaklý, jako plomba na kegu, jen je to tlustší plast a pak plastovej je i ten bajonet na naražeč. Psaný na tom je, že maximálně 3,1 baru a samozřejmě, že se to nemá plnit znovu...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo,jablek je jak nasrano, tendle vejkend jedu druhou rundu a prave to tlakovani u fermzilly me dost nervuje
    priste chci zkusit gráf
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: normální petka by měla vydržet 5 barů, pochybuju že tohle bude horší. Ale zkušenost teda nemám.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Já do toho chci právě nacpat "výčepní" cider, takovej ten slabší, letos je jablek strašně moc. (Nechtěl jsem se ptát na diskuzi o cideru, tam je to samej purista, bych dostal kartáč leda :))
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    stejne se pokazdy ptam u fermzilly, kdyz kvasim cider pod tlakem ;p
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Teda ono to neni ani zalepený, vnitřní část tam drží jen vnějšim okružím, který je tam nalisovaný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam