Dík za všechny příspěvky, byť kupodivu spíš z mé generace (že by lidi kolem dvacítky tohle vůbec neřešili?:-)).
BABBA: Mezi členy rodiny se dá i obchodovat, aniž by s tím byla spojená nějaká negativní emocionální zátěž a souvislosti. Ale jde to dost těžko, respektive spíš výjimečně. :-)
Jinak mi přijde, že generace našich rodičů strašlivě lpěla na vzdělání svého potomstva, protože za komančů ti přecejen trochu otevíralo obzory, umožňovalo ti po několik let se vyhýbat ubíjejícímu systému vojny a zaměstnání bez perspektivy, a navíc, s VŠ bylo pravděpodobnější, že se budeš mít líp než manuálně pracující člověk (pokud si teda nešel na horníka), což už dneska zejména v případě humanitních oborů už zdaleka neplatí. Mé ženě se nepodařilo obhájit magisterský titul a už neměla sílu ani motivaci si to zopáknout, ale jaký veletoče kvůli tomu dělala její matka, to bylo neuvěřitelný. Přitom obě dvě dobře věděly, že se moje žena tomu oboru nikdy nebude prakticky věnovat, i kdyby ho dostudovala. A vyjma toho bakaláře měla.
WIKKTHOR: Lehce si naťuknul to, co mě zajímá nejvíc - v čem spočívala komplikovanost vašeho vztahu, jestli se můžu zeptat? :-)